Εξαπάτηση και ανεπάρκεια

Εξαπάτηση και ανεπάρκεια

Επίθεση σε δημοσιογράφους;

Το συνεργείο του OPEN πληρώνονταν για να βρίσκονται εκεί και να κάνουν το ρεπορτάζ. Οι εθελοντές όχι μόνο δεν πληρώνονταν αλλά όπως και οι επαγγελματίες πυροσβέστες, ρίσκαραν την ζωή τους γιατί ρίχνονταν μέσα στην φωτιά. Τα τηλεοπτικά συνεργεία έχουν πάντοτε μία απόσταση ασφαλείας. Από την στιγμή που (το συνεργείο του OPEN) είπαν ψέματα και απέκρυψαν την αλήθεια, αμφισβητείται και για τα υπόλοιπα γεγονότα, αν έγιναν έτσι όπως τα περιγράφουν.

Η αγανάκτηση κατά της προπαγάνδας των καναλιών είναι γενικευμένη και δικαιολογημένη. Τώρα κάποιοι από αυτούς που ρίσκαραν την ζωή τους, μέσα στην νύχτα, για να σώσουν τις ζωές και τις περιουσίες των συνανθρώπων τους, ίσως ξεπέρασαν κάποια όρια. Εγώ πάντως είμαι μαζί τους, με τους εθελοντές πυροσβέστες. Τους ευχαριστώ όπως και πολλοί άλλοι για την μεγάλη συμβολή τους αλλά τους συμβουλεύω να προσέξουν και να μην παρεκτρέπονται.  

Η επίθεση (αν έγινε) δεν ήταν προσωπική στους δύο δημοσιογράφους ούτε προς το OPEN αλλά προς όλα τα κανάλια. Το OPEN ήταν το μόνο κανάλι που βρισκόταν σε εκείνη την περιοχή. Η αγανάκτηση ξεχειλίζει για όλα τα κανάλια. Αυτή η χώρα έχει δυστυχώς πολλούς βλάκες αλλά μην μας περνάνε όλους για βλάκες. Για την ακρίβεια οι περισσότεροι δεν είμαστε βλάκες. Όμως αυτό το κριτικό μέγεθος των πολλών ηλιθίων αυτής της χώρας, διαμορφώνει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Οι περισσότεροι εθελοντές είχαν έρθει από τις Αχαρνές (Μενίδι) και τις γύρω περιοχές. Όμως είχαν έρθει και άνθρωποι από το κέντρο και τα νότια. Δεν μπορώ να ξέρω από που είχε έρθει η συγκεκριμένη ομάδα που υποτίθεται πως προκάλεσε το επεισόδιο. Μπορεί να είχαν έρθει από μακριά. Φανταστείτε λοιπόν να έχουν οδηγήσει κάποια ώρα και μετά να περπάτησαν μισή ώρα για το σημείο της φωτιάς. Έδωσαν πολύωρη μάχη με τις φλόγες, με κίνδυνο της ζωής τους και διαπίστωσαν πως οι προσπάθειες τους όπως και των υπολοίπων δεν είχαν αποτέλεσμα.

Μετά περπάτησαν άλλη μισή ώρα για το σημείο που είχαν αφήσει το όχημα τους. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά το δυνάμωμα του ενός μετώπου της φωτιάς που ερχόταν από την Βαρυμπόμπη. Ο όρος αναζωπύρωση που χρησιμοποίησα δεν ήταν ακριβής. Το μέτωπο δεν έσβησε ποτέ αλλά κάποια στιγμή ξέφυγε τελείως εκτός ελέγχου και τα έκαψε όλα. Εθελοντές που κατέβαιναν πιο πριν έλεγαν «δεν παλεύεται». Σε εκείνη την περιοχή έχουν καεί τα πάντα, κάτι που κανένα κανάλι δεν τόλμησε να δείξει.

Στην αγανάκτηση που νοιώθει απόλυτα δικαιολογημένα ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων για τα ψέματα, την εξαπάτηση, την προπαγάνδα, την πλύση εγκεφάλου των καναλιών, προστέθηκε ένταση, κούραση, απογοήτευση. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δικαιολογείται μια όποια παρεκτροπή που ενδεχομένως να μην ήταν ακριβώς όπως περιγράφεται καθώς οι δύο δημοσιογράφοι «πιάστηκαν» και να ψεύδονται για την απόσταση της Αστυνομίας και να αποκρύπτουν την ιδιότητα των εθελοντών.  

Από την ολοκληρωμένη εικόνα που περιέγραψα, παίρνουν κάποια στοιχεία, τα παραποιούν και δημιουργούν μία λανθασμένη τελείως εικόνα. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα για να καταλάβουν ακόμα και οι πιο βλάκες αυτής της χώρας πως λειτουργούν αυτοί οι απατεώνες (μιντιακοί και πολιτικοί). Παρόμοιο αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης επεδίωξαν διάφοροι της Νέας Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου και του περιφερειάρχη Πατούλη. Προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν πως είναι δήθεν οργανωμένο σχέδιο και πως φταίει η κλιματική αλλαγή. Δηλαδή προσπάθησαν να περάσουν στους χαζούς αυτής της χώρας ότι «δεν φταίμε εμείς αλλά οι εμπρηστές και η κλιματική αλλαγή».

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και ΑΠΟΤΥΧΙΑ είναι της κυβέρνησης κυρίως και σε μικρό βαθμό της Περιφέρειας που παίζει κάποιο ρόλο υπό τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής. Μίλησαν για κάποιους εμπρησμούς στην Πετρούπολη, στο πεδίο του Άρεως και στο Σούνιο. Αυτές οι πυρκαγιές τέθηκαν αμέσως υπό έλεγχο και δεν επεκτάθηκαν. Η μεγάλη πυρκαγιά που τα έκαψε όλα στην Βορειοανατολική Αττική, προήλθε κατά πάσα πιθανότητα από εκρήξεις μετασχηματιστών, για τις οποίες ευθύνεται η κυβέρνηση. Ας υποθέσουμε πως ήταν εμπρησμός, κάτι με πολύ λίγες πιθανότητες. Αν είναι εμπρησμός, πρέπει να αφήσουν την φωτιά να τα κάψει όλα;

Είτε είναι ατύχημα είτε είναι εμπρησμός πρέπει να την σβήσουν και όχι να την αφήνουν να καίει για μερόνυχτα. Η ερώτημα που έχουν όλοι σε αυτή την χώρα που δεν είναι τελείως βλάκες είναι το εξής. Αν είχαμε δυνατούς ανέμους, τι θα είχε συμβεί; Μια ερώτηση που κανένας δεν τόλμησε να θέσει από όσους βγήκαν στα κανάλια. Τότε θα είχε κυριολεκτικά καεί όλη η Ελλάδα και όχι καθ’ υπερβολή. Ο καιρός ήταν σύμμαχος της ανικανότητας της κυβέρνησης και δεν επέτρεψε να αποκαλυφθεί σε όλο το «μεγαλείο» της. Από πάρα πολλές περιοχές έχει καταγγελθεί η παντελής έλλειψη του κράτους.

Πολιτοφυλακή εδώ και τώρα

Στέφανος

Scroll to Top