Εθελούσια παγκόσμια σύγκλιση
Εθελούσια παγκόσμια σύγκλιση
Ας υποθέσουμε πως μια ευρωπαϊκή χώρα έχει ένα καλό σύστημα σε παιδεία, δημόσια ασφάλεια, εθνική άμυνα, δημόσια υγεία, δημόσια διοίκηση κλπ. Δεν χρειάζεται να είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να υιοθετήσουμε και να εφαρμόσουμε αυτό το σύστημα. Ίσα ίσα, αν είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε όποιο σύστημα θέλουμε.
Πρέπει να εφαρμόζουμε πολιτικές άχρηστων τεμπέληδων γραφειοκρατών των Βρυξελών για να μπορούν να δικαιολογούν τους τεράστιους μισθούς που παίρνουν από τους φορολογούμενους Ευρωπαίους πολίτες. Αυτές οι πολιτικές είναι γενικές και δεν ταιριάζουν σε καμία χώρα γιατί οι συνθήκες είναι διαφορετικές στις διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ενώ αν δεν έχουμε αυτούς τους διαόλους των Βρυξελών πάνω από το κεφάλι μας, μπορούμε να επιλέξουμε από τα καλύτερα συστήματα, αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ιδιαίτερες συνθήκες της Ελλάδας και μάλιστα να το τροποποιήσουμε κάπως ώστε να ταιριάζει γάντι. Τώρα εφαρμόζουμε κονσερβοποιημένες ακατάλληλες πολιτικές.
Στην ταινία «ο τελευταίος Σαμουράι», ο λοχαγός Νάθαν Άλγκρεν (Τομ Κρουζ) πηγαίνει στην Ιαπωνία για να εκπαιδεύσει τους Ιάπωνες σε δυτικές στρατιωτικές μεθόδους. Τελικά, στην πλοκή του έργου, συμμαχεί με αντιπάλους αυτών που αρχικά τον έφεραν για λογαριασμό του Αυτοκράτορα Μέιτζι που κυβέρνησε στην Ιαπωνία, στο τέλος του 19ου αιώνα. Πριν τον Μέιτζι, η Ιαπωνία ήταν μια φεουδαρχική οικονομία και εξελίχθηκε σε βιομηχανική.
Ο Μέιτζι αναγνώρισε την ανωτερότητα των δυτικών μεθόδων σε πολλούς τομείς και προσπάθησε να εισάγει τις καλύτερες δυτικές μεθόδους και τα καλύτερα δυτικά συστήματα, διατηρώντας ταυτόχρονα την ιαπωνική κουλτούρα και τις ιαπωνικές παραδόσεις. Δεν χρειαζόταν να είναι μέλος κάποιας Ένωσης η Ιαπωνία για να το κάνει. Αφού μπόρεσε να το κάνει ο Μέιτζι ενάμισι αιώνα πριν, είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει τώρα. Το μεγάλο εμπόδιο είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει μια κοινή πολιτική για όλες τις χώρες που είναι ακατάλληλη για όλες τις χώρες όπως κάτι ρούχα ή αξεσουάρ που βγαίνουν σε ένα μέγεθος και τελικά δεν ταιριάζουν καλά σε κανένα.
Αυτό δηλαδή την υιοθέτηση των καλύτερων και καταλληλότερων συστημάτων, μπορούν να το κάνουν όλες οι χώρες, όχι μόνο η Ελλάδα. Θα βοηθούσε η δημιουργία ενός συμβουλευτικού Οργανισμού παγκοσμίου κύρους που να προσφέρει πληροφορίες. Δεν θα χρειαζόταν καν πολύ προσωπικό. Στην εποχή της ψηφιοποίησης των πληροφοριών και της αστραπιαίας μεταφοράς τους μέσω Ίντερνετ, κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ εύκολo.
Ο Μέιτζι, οι σύμβουλοι του και οι υπουργοί του, έψαξαν να βρουν ποιες δυτικές χώρες έχουν τα καλύτερα συστήματα, σε μία εποχή που δεν υπήρχε Ίντερνετ, τηλεόραση, αεροπλάνα. Τώρα θα είναι χίλιες φορές πιο εύκολα. Δηλαδή ο Οργανισμός αυτός θα μπορούσε να έχει πληροφορίες για διάφορα συστήματα που έχουν χώρες ή πόλεις σε όλο τον κόσμο. Έτσι η κάθε χώρα ή πόλη θα μπορούσε να βρει το καλύτερο αλλά και καταλληλότερο στις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα αναδεικνυόντουσαν τα καλύτερα συστήματα και συνεχώς θα βελτιωνόντουσαν. Επιπλέον σταδιακά θα γινόταν παγκόσμια σύγκλιση συστημάτων και μεθόδων. Δεν χρειάζονται στρατιές ανίκανων τεμπέληδων γραφειοκρατών των Βρυξελών που μόνο κακό κάνουν και μόνο εμπόδια και προβλήματα δημιουργούν. Σκεφτείτε πόσα χρήματα θα γλύτωναν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Για όλα τα πράγματα υπάρχουν απλές και καλές λύσεις που όμως δεν είναι ορατές σε όσους έχουν σκατά στο κεφάλι τους δηλαδή τους ευρώδουλους Νεοταξίτες.
Ας υποθέσουμε πως θέλουμε να έρθουν στην Ελλάδα ξένες εταιρείες όπως Praktiker, Leroy Merlin, Lidl, Carefour κλπ γιατί δεν υπάρχουν αντίστοιχες ελληνικές ή έχουν καλύτερα συστήματα από τις ελληνικές. Δεν χρειάζεται να είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να γίνει κάτι τέτοιο. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ευνοϊκές φορολογικές συνθήκες και κίνητρα για το είδος των εταιρειών που μας ενδιαφέρουν να έρθουν.
Μάλιστα δεν θα περιοριστούν να είναι μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μπορεί να έρθουν και από άλλες χώρες όπως ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ιαπωνία κλπ και να είναι ακόμη καλύτερες από τις γαλλικές και τις γερμανικές. Αν θέλουμε να προστατέψουμε κάποιο τομέα της οικονομίας για οποιουσδήποτε λόγους, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε μη ευνοϊκές φορολογικές συνθήκες και αντί-κίνητρα για την εγκατάσταση κάποιου είδους ξένων εταιρειών.
Η συνεννόηση και κατανόηση μεταξύ των κρατών, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, οι συνεργασίες είναι κάτι πολύ θετικό. Δεν χρειάζεται καμία Ένωση για να γίνουν όλα αυτά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια τεράστια ηλιθιότητα που έχει δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα σε σχέση με τα λίγα καλά που έχει φέρει. Τα θετικά θα μπορούσαν να επιτευχθούν και με άλλους τρόπους.
Προσπαθούν να παραστήσουν όλοι οι ευρώδουλοι Νεοταξίτες που έχουν σκατά στο κεφάλι τους πως είναι μπροστά ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ πίσω. Έχουν κάτι απηρχαιωμένες ιδέες Σαιντσιμονιστών και άλλων Ουτοπικών σοσιαλιστών που σε θεωρητικό επίπεδο, στα τέλη του 18ου αιώνα, μπορεί να ήταν ενδιαφέρουσες αλλά από πρακτική άποψη, στις αρχές του 21ου αιώνα είναι τελείως καταστροφικές. Αν με ένα μαγικό τρόπο, εξαφανιστούν όλοι οι ευρώδουλοι Νεοταξίτες σήμερα, θα ξημερώσουμε σε ένα πολύ καλύτερο κόσμο αύριο.
συνέχεια Προώθηση τεχνογνωσίας
Στέφανος