Προώθηση τεχνογνωσίας

Προώθηση τεχνογνωσίας

προηγούμενο Εθελούσια παγκόσμια σύγκλιση

Η Ελλάδα είναι μία χώρα αναπτυγμένη, απλά λιγότερο αναπτυγμένη από άλλες πιο προηγμένες τεχνολογικά, επιστημονικά και οικονομικά. Πάραυτα θα ωφελούνταν από την εισαγωγή τεχνογνωσίας σε συστήματα δημόσιας διοίκησης και διοίκησης επιχειρήσεων. Η ωφέλεια θα ήταν πολύ μεγαλύτερη για αναπτυσσόμενες ή υποανάπτυκτες χώρες.

Οι Νεοταξίτες επειδή έχουν σκατά στο κεφάλι τους, ευνοούν την μετανάστευση ακόμη και παράνομη προς τις πιο αναπτυγμένες χώρες. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να λύσουν το πρόβλημα των φτωχότερων χωρών. Αν λίγο το εξετάσει κανείς καλύτερα θα διαπιστώσει γιατί οι Νεοταξίτες έχουν σκατά στο κεφάλι τους.

Ο πληθυσμός στις αναπτυγμένες χώρες είναι περίπου 1 δις ενώ στις υπόλοιπες εξαπλάσιος, πάνω από 6 δις. Είναι δυνατόν να χωρέσουν όλοι αυτοί στις αναπτυγμένες χώρες; Μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό θα χωρέσει. Οι υπόλοιποι τι θα απογίνουν; Εξάλλου και όσοι καταφέρνουν να μεταναστεύσουν σε μια αναπτυγμένη χώρα και ανεβάζουν το βιοτικό τους επίπεδο δεν είναι ευχαριστημένοι.

Οι άνθρωποι είναι πιο ευχαριστημένοι στην χώρα τους. Θα ήθελαν να υπήρχε τρόπος να έμεναν στην χώρα τους και να ανέβαζαν εκεί το οικονομικό τους επίπεδο. Για να γίνει αυτό χρειάζεται μεταφορά τεχνογνωσίας από τις πιο αναπτυγμένες χώρες στις λιγότερα και πιθανώς και μεταφορά κεφαλαίων, αν δεν επαρκούν τα εγχώρια κεφάλαια. Με την διαδικασία αυτή, εκτός από το καλό που θα κάνουν, θα έχουν και οικονομικά οφέλη.  

Στις πιο αναπτυγμένες χώρες υπάρχουν μετανάστες από όλες τις χώρες του κόσμου και αρκετοί από αυτούς έχουν αποκτήσει μια οικονομική άνεση. Θα μπορούσαν αυτοί να αποτελέσουν την αιχμή το δόρατος αυτής της προσπάθειας και επίσης να «παρασύρουν» και άλλους από τις νέες χώρες τους. Πιο εύκολα θα πάει κάποιος σε μια χώρα με την οποία δεν έχει σχέση δηλαδή καταγωγή, αν έχει γνωστούς να τον βοηθήσουν να «μάθει τα κατατόπια».

Η Αφρική είναι η φτωχότερη ήπειρος. Αφροαμερικάνοι ή άλλοι αφρικανικής καταγωγής από άλλες αναπτυγμένες χώρες θα μπορούσαν να ηγηθούν της μεταφοράς τεχνογνωσίας στις Αφρικανικές χώρες. Δύο Αφρικανικές χώρες είναι Ορθόδοξες (Μονοφυσίτες), η Αιθιοπία και η Ερυθραία. Η Ελλάδα όπως και άλλες Ορθόδοξες χώρες θα μπορούσαν να ηγηθούν της προσπάθειας μεταφοράς τεχνογνωσίας στις δύο αυτές αφρικανικές χώρες, λόγω κοινής θρησκείας.

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Η Βρετανία πχ θα μπορούσε να «αναλάβει» την Κένυα. Δεν χρειάζεται να γίνει μεταφορά τεχνογνωσίας (και κεφαλαίων) σε όλες τις χώρες της Αφρικής. Αν γίνει σε κάποιες χώρες, στην συνέχεια θα προκληθεί διάχυση της τεχνογνωσίας και στις υπόλοιπες, αρχικά σε αυτές που συνορεύουν και στην συνέχεια στις πάρα - διπλανές. Και σε λίγες χώρες να γίνει, είναι αρκετό για τον «εκπολιτισμό» με την έννοια της απόκτησης τεχνογνωσίας σε όλη την ήπειρο.

Οι Νεοταξίτες επειδή έχουν σκατά στο κεφάλι τους ευνοούν την μετακίνηση ανθρώπων από τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες στις περισσότερo αναπτυγμένες ενώ η λύση στο πρόβλημα της φτώχειας αρκετών χωρών είναι η αντίστροφη μετακίνηση, από τις πιο αναπτυγμένες στις λιγότερο αναπτυγμένες. Δηλαδή αντί για pull (έλξη) να γίνει push (προώθηση). Αυτή η άλλη τεράστια μπούρδα που πάνε να κάνουν, η Αφρικανική Ένωση, είναι άλλο ένα δείγμα πως όλοι οι Νεοταξίτες έχουν σκατά στο κεφάλι τους.

Οι υποανάπτυκτες αφρικανικές χώρες και γενικά οι υποανάπτυκτες χώρες χρειάζονται να αναπτύξουν σχέσεις κυρίως με αναπτυγμένες χώρες που θα μπορέσουν να τους μεταφέρουν τεχνογνωσία και όχι με άλλες εξίσου υποανάπτυκτες. Πιστεύω πλέον οι περισσότεροι αναγνώστες να συμφωνούν πως οι ευρώδουλοι Νεοταξίτες έχουν σκατά στο κεφάλι τους. Οι άνθρωποι (τα ανθρωπόμορφα τέρατα) είναι ή για πολλά γέλια ή για πολλά κλάματα. Είναι επικίνδυνοι ηλίθιοι δεινόσαυροι, καταστροφικοί για την ανθρωπότητα.

Έχουν κολλήσει εμμονικά σε απαρχαιωμένες ουτοπικές αντιλήψεις Σαιντσιμονιστών και άλλων ουτοπικών σοσιαλιστών. Ενδεχομένως αυτές οι αντιλήψεις να προέρχονται από το δεύτερο μισό του Μεσαίωνα (1000 – 1500 μΧ), την περίοδο των Σταυροφοριών. Κατά την διάρκεια των Σταυροφοριών δημιουργήθηκε η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ιδέα για άλλες τρεις Ενώσεις, Αφρικανική, Αμερικανική, Ασιατική και Παγκόσμια Δικτατορία. Δηλαδή θέλουν να επιβάλλουν στον κόσμο με το ζόρι Μεσαιωνικές αντιλήψεις.   

Σε αυτή την τεράστια ηλιθιότητα, την σοσιαλιστική ουτοπία που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων και κεφαλαίων, κάτι που επί της ουσίας δεν προσφέρει τίποτα. Ελεύθερη μετακίνηση για τουρισμό υπάρχει μεταξύ των περισσοτέρων χωρών του κόσμου, εκτός αν κανείς είναι καταζητούμενος. Είμαστε ελεύθεροι να καθορίσουμε τον αριθμό των νόμιμων μεταναστών, την προέλευση τους και τις ειδικότητες τους. Μπορούμε να φέρουμε όσους μετανάστες θέλουμε, δεν μας χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι διαόλοι των Βρυξελών πάνω από το κεφάλι μας για να το κάνουμε.

Μπορεί να είναι από όποια χώρα του κόσμου θέλουμε. Παρομοίως μπορούμε να προσελκύσουμε κεφάλαια από όλο τον κόσμο, χωρίς την ΕΕ. Μπορούμε να επιλέξουμε να αφαιρέσουμε μερικούς ή όλους τους περιορισμούς μετακίνησης κεφαλαίων και να δώσουμε κίνητρα. Ένα παράδειγμα είναι η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε όσους επενδύουν ένα μεγάλο ποσό στην χώρα. Επί της ουσίας αυτή η τεράστια μπούρδα, η ΕΕ δεν προσφέρει τίποτα, μόνο κακό κάνει.

συνέχεια Θεωρίες και πραγματικότητα

Στέφανος

Scroll to Top