Φυγή από Δημοκρατικούς

Φυγή από Δημοκρατικούς

Επί τη ευκαιρία της επίσκεψης Ομπάμα στην Ελλάδα, θα εξηγήσω λεπτομέρειες και παρασκήνια της πολιτικής των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα φιλοξενείται από τον Τομ Χανκς στην Αντίπαρο. Έχει εκεί αγοράσει σπίτι εδώ και πολλά χρόνια σπίτι και περνάει τα καλοκαίρια του. Ο Ομπάμα επισκέφτηκε την Σίφνο. Ήλθε στην Αθήνα και πήγε στην Ακρόπολη και στο Μουσείο της Ακρόπολης. Θα μιλήσει στο Σταύρος Νιάρχος. Εκεί είχε κάνει μια ομιλία το 2016, στο τέλος της θητείας του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το γενικότερο θέμα της εκδήλωσης είναι η ψυχική υγεία. Ο Ομπάμα είναι επικεφαλής μιας οργάνωσης για νέους ηγέτες. Πως συνδέονται αυτά; Δεν ξέρω αλλά πολλοί από τους ηγέτες της ΝΤΠ είναι ψυχοπαθείς. Ίσως αυτή να είναι η σύνδεση. Οι Δημοκρατικοί είναι η κεντροαριστερά των ΗΠΑ δηλαδή το αντίστοιχο του παλιού ΠΑΣΟΚ. Στα σημερινά δεδομένα είναι το αντίστοιχο ΠΑΣΟΚ + ΣΥΡΙΖΑ. Τον Μητσοτάκη τον υποστηρίζει το Δημοκρατικό κόμμα, κατόπιν εντολής του Παγκόσμιου Εβραϊσμού που είναι τα μεγάλα αφεντικά του Δημοκρατικού κόμματος.

Μια φορά και έναν καιρό, πριν από πολλές δεκαετίες, οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν κόμμα WASP (White AngloSaxon Protestans) δηλαδή Λευκών Προτεσταντών, Αγγλοσαξωνικής καταγωγής. Στο Δημοκρατικό κόμμα ήταν όλοι οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων. Από τότε έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα αλλά κάποιοι μένουν πίσω στις εξελίξεις. Στις ΗΠΑ, οι Εβραίοι είχαν πάντοτε επιρροή στο Δημοκρατικό κόμμα. Με τα χρόνια, η επιρροή των Εβραίων μεγάλωνε στο Δημοκρατικό κόμμα και έχει γίνει πλέον σχεδόν έλεγχος.

Σταδιακά το Ρεπουμπλικανικό κόμμα έγινε κυρίως κόμμα Λευκών ή Χριστιανών. Δεν χρειάζεται να έχουν και τις δύο ιδιότητες αλλά μία από τις δύο. Οι κοινωνικές ομάδες που υποστηρίζουν πιο ένθερμα το Δημοκρατικό κόμμα είναι: Εβραίοι, ΛΟΑΤΚΙ και Αφροαμερικάνοι. Ως ποσοστά επί του συνολικού πληθυσμού είναι : Εβραίοι 2%, ΛΟΑΤΚΙ 5%, Αφροαμερικάνοι 12%. Ως ποσοστό των υποστηρικτών του Δημοκρατικού κόμματος είναι : Εβραίοι 75%, ΛΟΑΚΤΙ 80%, Αφροαμερικάνοι 90%.

Σταδιακά, το Δημοκρατικό κόμμα έγινε κόμμα Εβραίων, ΛΟΑΤΚΙ και Αφροαμερικάνων. Η ιεραρχία είναι αντιστρόφως ανάλογη του συνολικού ποσοστού τους επί του πληθυσμού όπως και του ποσοστού τους που ψηφίζει Δημοκρατικούς. Τα μεγάλα αφεντικά του Δημοκρατικού κόμματος είναι οι Εβραίοι, μετά είναι οι ομοφυλόφιλοι και τέλος οι Αφροαμερικάνοι.

Και οι τρεις ομάδες έχουν επιρροή αλλά περισσότερο οι Εβραίοι και ύστερα οι ΛΟΑΤΚΙ. Όσοι δεν είναι Εβραίοι, ΛΟΑΤΚΙ ή Αφροαμερικάνοι φεύγουν από το Δημοκρατικό κόμμα διότι αντιλαμβάνονται πως αυτές οι τρεις κοινωνικές ομάδες κάνουν κουμάντο και τα συμφέροντα τους υποστηρίζουν. Οι Ασιάτες και οι Λατίνοι είναι περίπου 60-40 υπέρ των Δημοκρατικών αλλά η τάση είναι να τους εγκαταλείπουν.

Οι Λατίνοι είναι το μεγαλύτερο φυλετικό γκρουπ και οι Ασιάτες το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο. Όσον αφορά την φυλή είναι περίπου : Λευκοί (Καυκάσιοι) 60%, Λατίνοι 18%, Αφρικάνοι 12%, Ασιάτες 6%. Όσον αφορά την θρησκεία, οι Χριστιανοί είναι 70% ενώ οι Εβραίοι μόλις 2%. Οι Εβραίοι όμως έχουν δημιουργήσει μια ευρύτερη συμμαχία με ομοφυλόφιλους που είναι 5%, Αφροαμερικάνους που είναι 12% και διάφορες άλλες μειονότητες.

Οι Λατίνοι είναι η μεγαλύτερη φυλετική μειονότητα με ποσοστό 18%. Φυλετικά, οι περισσότεροι Λατίνοι είναι επιμειξία Λευκών Ιβηρικής καταγωγής (Ισπανία - Πορτογαλία) και Ινδιάνων. Κάποιοι από τους Λατίνους είναι περισσότερο ή αποκλειστικά Λευκοί αλλά θεωρούνται άλλη φυλετική κατηγορία. Υπάρχουν Λατίνοι που είναι σχεδόν 100% Λευκοί και Λατίνοι που είναι σχεδόν 100% Ινδιάνοι. Ανήκουν στην ίδια φυλετική κατηγορία, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί επίσημα από το κράτος στις ΗΠΑ.

Υπάρχει μεταστροφή των Λατίνων προς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, ιδιαίτερα των πιο εύπορων και των θρησκευόμενων. Παράλληλα υπάρχει προσπάθεια από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα να προσεγγίσει ένα μεγάλο ποσοστό των Λατίνων. Επειδή οι Έλληνες ομογενείς είναι κάτω από 1%, δίνουν μεγαλύτερη σημασία στους Λατίνους που είναι 18%.

Παλαιότερα, στους Δημοκρατικούς ανήκαν οι blue collar workers δηλαδή εργάτες, τεχνίτες. Ονομάζονται έτσι σε αντίθεση με τους white collar workers που είναι όσοι δουλεύουν σε γραφεία ή έχουν επιστημονικές δουλειές. Οι εργαζόμενοι μπλε κολάρου φεύγουν από τους Δημοκρατικούς επειδή ζημιώθηκαν από τις πολιτικές της Νέας Τάξης Πραγμάτων που υποστηρίζει το Δημοκρατικό κόμμα, κατ' εντολή του Παγκόσμιου Εβραϊσμού, των μεγάλων αφεντικών του Δημοκρατικού κόμματος .

Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα εξελίσσεται σε κόμμα κυρίως Λευκών και Χριστιανών, όσων έχουν μια από τις δύο ιδιότητες. Οι Έλληνες ομογενείς έχουν και τις δύο. Που βρίσκονται πολιτικά οι Έλληνες; Σε μια έρευνα του Signet Research, στις εκλογές του 2016 υποστήριζαν : Τραμπ 29%, Σάντερς 25%, Κλίντον 23%. Οι υπόλοιποι ήταν κάτω από 3%.

Τραμπ και Σάντερς είναι κατά της ΝΤΠ. Μεταξύ Τραμπ και Κλίντον προτιμούσαν την Κλίντον με 45 - 41. To 42% αυτοπροσδιοριζόταν ως Δημοκρατικοί, το 30% Ανεξάρτητοι και το 28% Ρεπουμπλικάνοι. Οι Ελληνοαμερικάνοι έχουν μείνει πίσω στις εξελίξεις. Παραδοσιακά βρισκόντουσαν περισσότερο στο Δημοκρατικό κόμμα διότι δεν ήταν ούτε Προτεστάντες ούτε Αγγλοσαξωνικής καταγωγής. Με τις αλλαγές που έχουν γίνει, πρέπει να βρίσκονται στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Είναι κόμμα Χριστιανών και Λευκών ενώ το Δημοκρατικό κόμμα είναι Εβραϊκών συμφερόντων. Θα έπρεπε να έχουν καταλάβει πως στο Δημοκρατικό κόμμα, υπηρετούν πρωτίστως τα Εβραϊκά συμφέροντα. Μπορεί να μην ήταν έτσι παλαιότερα αλλά έτσι είναι τώρα. Επίσης θα έπρεπε να έχουν καταλάβει πως το Εβραϊκό λόμπι είναι με βάση την θρησκεία και όχι την εθνική καταγωγή. Έτσι θα έπρεπε να έχουν δημιουργήσει έναν ευρύτερο κύκλο Ορθοδόξων, συμπληρωματικό σε αυτόν τον Ελληνοαμερικανών.

Οι Ορθόδοξοι συνολικά υπολογίζονται περίπου όσο και οι Εβραίοι δηλαδή 2% ή έξι με εφτά εκατομμύρια. Περίπου το ένα τρίτο είναι Έλληνες, άλλο ένα τρίτο είναι Ρώσοι και το υπόλοιπο από όλες τις άλλες Ορθόδοξες χώρες. Στο θέμα της Ουκρανίας, η ΝΤΠ, το Δημοκρατικό κόμμα και ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός υποστηρίζουν τον Ζελένσκι που είναι Εβραίος όπως και το επιτελείο του.

Διονύσιος

Scroll to Top