Φυλές Ευρώπης

Φυλές Ευρώπης

Στην Ανατολική Ευρώπη οι κάτοικοι προέρχονται από Βυζάντιο - Ρως ενώ στην Δυτική από τους Σταυροφόρους και τους προγόνους τους. Αν το εξετάσουμε επίσης φυλετικά, είναι διαφορετικές οι φυλές από τις οποίες προέρχονται οι Ανατολικοευρωπαίοι και οι Δυτικοευρωπαίοι. Έχουμε συνηθίσει να λέμε Ανατολικοευρωπαίους τις πρώην κομμουνιστικές χώρες. Και η Ελλάδα είναι Ανατολική Ευρώπη. Τα κυριότερα φύλα της Ανατολικής Ευρώπης ήταν Ελληνικά, Σλαβικά, Τουρκικά.

Τα Ελληνικά φύλλα βρίσκονταν στα νότια Βαλκάνια και στην Μικρά Ασία. Οι Τρώες ήταν συγγενές φύλο με τα Ελληνικά όπως και οι Αρχαίοι Ιλλύριοι που κατοικούσαν στα Δυτικά Βαλκάνια, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, Κροατία, Σλοβενία. Οι Σλάβοι είναι το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό γκρουπ. Χωρίζονται σε Ανατολικούς, Δυτικούς και Νότιους. Ανατολικοί είναι Ρώσοι, Ουκρανοί, Λευκορώσοι. Δυτικοί είναι Τσέχοι, Σλοβάκοι και Πολωνοί ενώ στους Νότιους συγκαταλέγονται οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και οι Βούλγαροι.

Οι πρωτο-Βούλγαροι είναι Τουρκικής καταγωγής και αναμείχθηκαν με Σλάβους και Θράκες. Αναφορά σε πρωτο-Σλάβους γίνεται από Ρωμαίους συγγραφείς που τους αποκαλούσαν Βενέτι. Κατοικούσαν μεταξύ των ποταμών Δνείπερου και Βιστούλα. Στα δυτικά τους είχαν την Γερμανική φυλή Σουέμπι και στα ανατολικά τους την Ιρανική φυλή των Σαρματών που ήταν τμήμα των Σκυθών. Στα χρόνια του Βυζαντίου, αρκετοί Σλάβοι, μετοίκισαν στην σημερινή Ελλάδα και έφθασαν μέχρι την Πελοπόννησο.

Τούρκοι, Ούγγροι, Φινλανδοί είναι συγγενικά φύλα και για αυτό οι γλώσσες μοιάζουν μεταξύ τους. Οι Ούνοι είναι επίσης συγγενές φύλο. Βέβαια έχει γίνει μεγάλη επιμειξία, όχι μόνο σε Ουγγαρία και Φινλανδία αλλά και γενικότερα σε όλη τη Ανατολική Ευρώπη και την Ευρώπη γενικότερα. Επίσης από Τουρκικά φύλα κυρίως προέρχονται οι κάτοικοι σε Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν.

Στην Δυτική Ευρώπη οι βασικές φυλές ήταν Ρωμαϊκές, Κελτικές και Γερμανικές. Οι Ρωμαϊκές φυλές κατοικούσαν στην Ιταλική χερσόνησο. Οι Κέλτες βρισκόντουσαν σε Γαλλία - Ελβετία, Ισπανία - Πορτογαλία και Βρετανικές νήσους. Τα βασικά Κελτικά φύλα ήταν οι Γαλάτες της Γαλλίας, οι Κελτιβέριοι και Καλαϊκοί της Ιβηρικής Χερσονήσου, οι Αρχαίοι Βρετανοί σε Αγγλία - Ουαλία και οι Γαέλοι σε Ιρλανδία - Σκωτία.

Οι Βρετανοί αναφέρονται ως Αγγλοσάξωνες που δεν ήταν Κελτικό φύλο αλλά Γερμανικό. Κατέκτησαν την Βρετανία, την Αγγλία κυρίως και έγιναν η άρχουσα τάξη. Οι παλαιότεροι κάτοικοι των Βρετανικών νησιών ήταν Κέλτες. Επίσης υπήρξε μεγάλη επιμειξία στα Βρετανικά νησιά με τους Βίκινγκς, επίσης Γερμανικό φύλο που έκαναν διαρκώς επιδρομές.

Οι Γάλλοι ονομάζονταν Φράγκοι ή Νορμανδοί. Παρομοίως οι Φράγκοι και οι Νορμανδοί ήταν Γερμανικά φύλα που κατέκτησαν ένα μεγάλο μέρος της σημερινής Γαλλίας. Τα Γερμανικά φύλα ήταν πολλά. Εκτός από Αγγλοσάξωνες, Φράγκους, Νορμανδούς, Βίκινγκς άλλα γνωστά Γερμανικά φύλα ήταν Γότθοι, Βησιγότθοι, Οστρογότθοι, Βάνδαλοι, Λομβαρδοί, Τεύτονες, Βουργουνδοί.

Επομένως αν το πάρουμε φυλετικά, στην Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία ανήκουν Φινλανδία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία και όλες οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας (Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία). Να συμπεριληφθούν όλες αυτές οι χώρες είναι κάπως δύσκολο. Θα πρέπει όμως να έχουν υπόψη τους στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία δηλαδή αυτό που θα απομείνει από την σημερινή ΕΕ πως τους κάνουμε μεγάλη χάρη. Tους αφήνουμε χώρες που φυλετικά δεν είναι συγγενείς με αυτούς αλλά με την Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία.

Είναι ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι, αν κοιτάξει κανείς τον χάρτη. Πρέπει να τα βρούμε στην μέση δηλαδή να πάρουμε το μισό, πέρα από τις Ορθόδοξες χώρες, και να μας πουν και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Επίσης όσοι στην Ελλάδα και γενικά στην Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία θεωρούν πως είναι απόγονοι Κελτιβέριων, Καλαϊκών, Γαλατών, Γαέλων, Βρετανών, Φράγκων, Νορμανδών, Γότθων, Βησιγότθων, Οστρογότθων, Βανδάλων, Βίκινγκ κλπ μπορούν να μετοικίσουν στις χώρες καταγωγής τους.

Από εκεί και πέρα, να το επαναλάβω για να τονίσω, κάτι που έχει γραφτεί πολλές φορές. Μπορούμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους απογόνους όλων αυτών δηλαδή η Ανατολική Ευρωπαϊκή Κοινοπολιτεία μπορεί να αναπτύξει καλές σχέσεις με την Κεντρική όπως και με την Δυτική, αφού πρώτα όμως αποτελέσει ένα ξεχωριστό γκρουπ.

Γεώργιος

Scroll to Top