Χώμα ο Τσίπρας

Χώμα ο Τσίπρας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς. Η εγκληματικότητα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Για να μην φανεί η τεράστια αποτυχία τους, προσπαθούν να το ρίξουν ότι και καλά φταίνε οι ελληνικές οικογένειες για τον τρόπο που μεγαλώνουν τα αγόρια τους. Δεν μπορούν να διαχειριστούν την εγκληματικότητα. Δεν μπορούν να διαχειριστούν τις φωτιές. Δεν μπορούν να διαχειριστούν την πανδημία. Δεν μπορούν να διαχειριστούν την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Τι μπορούν να διαχειριστούν; Τίποτα απολύτως! Πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατό. Όσο αποτυχημένος είναι ο Μητσοτάκης ως κυβέρνηση, άλλο τόσο αποτυχημένος είναι και ο Τσίπρας ως αντιπολίτευση. Με τέτοια κυβέρνηση, θα έπρεπε να βρίσκεται δημοσκοπικά (ο ΣΥΡΙΖΑ)  σε ποσοστά κοντά στο 40%. Δηλαδή με την αναμφίβολη παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα ποσοστά θα έπρεπε να είναι ανεστραμμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ κοντά στο 35% και η Νέα Δημοκρατία κοντά στο 25%.

Ο Τσίπρας είναι «χώμα» τελείως. Είναι σαν ένα σέντερ φορ που έπαιξε καλά για λίγο και μετά έπεσε γιατί έκανε κακές παρέες και άρχισε την κακή ζωή. Οι κακές παρέες του Τσίπρα είναι οι Νεοταξίτες. Είχε μαζί τους παρτίδες και πριν αλλά από ένα σημείο και μετά έκαναν πολύ παρέα δηλαδή έγινε και αυτός Νεοταξίτης κανονικός. Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ τον ετοιμάζουν για σουτάρισμα, αν χάσει τις επόμενες εκλογές. Μία άποψη είναι πως φτιάχνουν τον αντί-Τσίπρα δηλαδή κάποιον μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει διαφοροποιηθεί από τον Τσίπρα σε κάποια θέματα. Κατά μία εκτίμηση αυτός μπορεί να είναι ο Πολάκης.

Μάλιστα ο Τσίπρας είχε μία συνάντηση με έναν από τους νεοταξικότερους δημοσιογράφους, τον Γιάννη Ντερμπεντέρη Βαπτιστή. Τι να του πει του Τσίπρα ο Ντερμπεντέρης και τι ξέρει ο Ντερμπεντέρης όταν δεν ξέρουν ο Μακρόν και η Μέρκελ ή ο διάδοχος της; Πάει και ακούει ο Τσίπρας διάφορους που κάνουν πως ξέρουν και καταστράφηκε πολιτικά και ο ίδιος και το κόμμα του. Εμείς του είχαμε πει να προσεγγίσει το Εργατικό κόμμα της Βρετανίας. Παρόλο που έκανε την κωλοτούμπα και έγινε Μνημονιακός, του αναγνωρίζουμε ότι είχε διατελέσει Αντιμνημονιακός για κάποιο διάστημα.

Για το καλό του το είπαμε. Πήγε και άκουσε κάτι άσχετους από το ΠΑΣΟΚ προερχόμενους και από τον κύκλο Καραμανλή. Από την στιγμή που έκανε ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος, για όποιους λόγους, θα «φάει το κεφάλι του». Μετράει κι αυτός μήνες όπως ο Μητσοτάκης γιατί και οι δύο είναι Νέα Τάξη και παγκόσμια, οι περισσότερες χώρες απομακρύνονται από το αρχικό σχέδιο ΝΤΠ. Προέβλεπε την δημιουργία τεσσάρων ηπειρωτικών Ενώσεων, Ευρωπαϊκής, Αμερικανικής, Ασιατικής, Αφρικανικής και πάνω από αυτές μία Παγκόσμια Νεοταξική Ολιγαρχική Σοσιαλιστική Δικτατορία.  

Αν το γυρίσουν από την Νέα Τάξη, μπορεί να διασωθούν. Ρε συ Τσίπρα άκουσε γιατί σε αποπροσανατολίζουν άνθρωποι στην κυριολεξία άσχετοι που κάνουν πως ξέρουν. Δεν σου αξίζει να στο εξηγήσουμε αλλά χαλάλι επειδή ήσουνα κάτι μήνες Αντιμνημονιακός. Η ΕΕ θα διαλυθεί ή θα μικρύνει. Αυτό το διάστημα γίνονται μυστικές συζητήσεις για το ποιες χώρες θα βγουν. Η Ελλάδα είναι σχεδόν σίγουρη. Λέω σχεδόν γιατί τίποτα δεν είναι 100% βέβαιο στην ζωή και στην πολιτική.

Μάλλον βγαίνουν αυτές οι χώρες που μπήκαν πρώτες. Πιο συγκεκριμένα η ΕΕ ξεκίνησε με Benelux, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία. Στο πρώτο κύμα ένταξης, το 1973, ήταν Βρετανία, Ιρλανδία, Δανία. Στο δεύτερο ήταν η Ελλάδα το 1981 και στο τρίτο το 1986, ήταν η Ισπανία και η Πορτογαλία. Η Βρετανία είναι ήδη έξω. Αυτές που έχουν μεγάλες πιθανότητες να βγουν είναι Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Δανία.

Δείχνει το μέγεθος της τεράστιας αποτυχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βέβαια όλα αυτά έχουν μία λογική, το γιατί μάλλον φεύγουν αυτές οι χώρες. Η παραμονή της Ιρλανδίας είναι προβληματική μετά την έξοδο της Βρετανίας. Επίσης συζητείται ένα είδος Βρετανικής Ομοσπονδίας, με την Ιρλανδία ενωμένη ως κρατίδιο. Δηλαδή η Βρετανική Ομοσπονδία θα αποτελείται από Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, Ιρλανδία. Δεν είναι σίγουρο αλλά είναι ένα σενάριο με κάποιες πιθανότητες. Οι χώρες του Νότου έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και θα διορθωθούν με την έξοδο.

Συνεχόμενη ζώνη Συμμάχων

Στρατής

Scroll to Top