Χωνευτήρι πολιτισμών

Χωνευτήρι πολιτισμών

Έχει γραφτεί πως υπάρχει στροφή από το αρχικό σατανικό σχέδιο της ΝΤΠ - ΕΕ, σε μία ήπια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση. Οι ΗΠΑ μαζί με τις αγγλόφωνες χώρες ηγούνται της Δύσης και η Δύση ηγείται παγκόσμια. Αντί για Ενώσεις δημιουργούνται ζώνες οικονομικής κυρίως συνεργασίας ανεξάρτητων χωρών.

Συχνά και λανθασμένα οι Αμερικάνοι αναφέρονται ως Αγγλοσάξωνες. Είναι αγγλόφωνοι αν και τα Αγγλικά δεν είναι η επίσημη γλώσσα αλλά η de facto γλώσσα. Στην πραγματικότητα είναι ένα μείγμα (melting pot) ευρωπαϊκών κυρίως λαών. Ο υπέρ-ευρωπαϊσμός, προς μεγάλη απογοήτευση των υπέρ-ευρωπαϊστών, οδηγεί στον αμερικανισμό.

Οι πρώτοι άποικοι στις ΗΠΑ ήταν Βρετανοί και ακολούθησαν Ολλανδοί, Γερμανοί, Σουηδοί, Νορβηγοί, Γάλλοι, Ισπανοί. Μετά το 1880 πήγαν από την Νότια και την Ανατολική Ευρώπη, Ιταλοί, Έλληνες, Πολωνοί, Ούγγροι, Ρώσοι κλπ. Με αυτό το κύμα μετανάστευσης πήγαν Εβραίοι της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι Αμερικάνοι έχουν μεγάλη επιρροή από την ισπανική κουλτούρα και νοοτροπία με δύο τρόπους. Στις πολιτείες του Νότου ήταν Ισπανοί, για αυτό και τα ονόματα είναι ισπανικά όπως Καλιφόρνια, Αριζόνα, Φλόριντα, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Σάντα Φε κλπ. Επιπλέον οι Λατίνοι, προερχόμενοι από Κεντρική και Νότια Αμερική, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη φυλετική ομάδα. Τα ποσοστά ως προς την καταγωγή είναι Ευρωπαίοι 60,5%, Λατίνοι 18,5%, Αφρικάνοι 13,5%, Ασιάτες 6%.

Η κουλτούρα και η νοοτροπία τους είναι σε μεγάλο βαθμό ισπανική που ως μεσογειακή είναι παραπλήσια με την ελληνική. Εκτός από τους ελληνικής καταγωγής Αμερικάνους, είναι πολλοί περισσότεροι ιταλικής καταγωγής, ίσως επειδή η Ιταλία είναι μεγαλύτερη χώρα με περισσότερους κατοίκους. Συμπληρωματικά στην μεγάλη επιρροή της ισπανικής κουλτούρας και νοοτροπίας, Ιταλοί και Έλληνες έχουν επίσης επηρεάσει αρκετά την αμερικανική κουλτούρα και νοοτροπία.

Οι Αμερικάνοι, έχουν εκτίμηση στην Αρχαία Ελλάδα ως κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού. Φαίνεται από τις αρχαιοελληνικές κολώνες στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Λευκό Οίκο. Το μπροστινό τμήμα μοιάζει με τον Παρθενώνα και το χρώμα είναι σχετικό με του Παρθενώνα. Δεν έγινε τυχαία. Ήθελαν να συμβολίσουν πως ο πολιτισμός τους είναι ευρωπαϊκός που προέρχεται από τον αρχαιοελληνικό.

Για να είμαστε ακριβείς, ο Δυτικός πολιτισμός στηρίχτηκε στον ελληνορωμαϊκό, με την έννοια ότι τον διέδωσαν οι Ρωμαίοι στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Ο ελληνορωμαϊκός όμως με την σειρά του ήταν μία παραλλαγή του αρχαιοελληνικού. Επίσης φαίνεται η εκτίμηση στην Αρχαία Ελλάδα από τις υπερπαραγωγές που φτιάχνει το Χόλυγουντ όπως 300, Τροία κλπ

Προς μεγάλη απογοήτευση των υπέρ - ευρωπαϊστών, ο υπέρ - ευρωπαϊσμός οδηγεί στον αμερικανισμό. Δηλαδή αν γινόντουσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, μετά από λίγους αιώνες, η κουλτούρα και η νοοτροπία θα ήταν περίπου όπως η αμερικανική. Είναι η μείξη από τις κουλτούρες και τις νοοτροπίες που έφεραν οι άποικοι, από την Ευρώπη κυρίως αλλά και της ισπανικής των Λατίνων που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φυλετικό γκρουπ.

Όμως δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο. Ο σκοπός της εναλλακτικής ήπιας παγκοσμιοποίησης είναι οι Αμερικάνοι μαζί με της αγγλόφωνες χώρες να ηγηθούν της Δύσης και η Δύση παγκόσμια αλλά οι χώρες να διατηρήσουν τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους. Κάνει τον κόσμο πολύ πιο ενδιαφέροντα. Βέβαια εμείς (οι Έλληνες) πρέπει να βελτιώσουμε τους τρόπους επίτευξης και πολύ περισσότερο από εμάς χώρες που είναι λιγότερο αναπτυγμένες.

Χωνευτήρι πολιτισμών και νοοτροπιών είναι επίσης και οι άλλες Δυτικές χώρες του Νέου Κόσμου δηλαδή Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία. Η Μελβούρνη θεωρείται η τρίτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη. Υποστηρίζεται ότι ο ελληνικός πληθυσμός της είναι μεγαλύτερος της Πάτρας που είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας. Το 2016, επίσημα καταγράφηκε σε 178 περίπου χιλιάδες αν και πολλοί υπολογίζουν τον αριθμό σε 400 χιλιάδες ακόμη και μισό εκατομμύριο. Το 2011, ο πληθυσμός της Πάτρας ήταν επίσημα 168 χιλιάδες.    

Θα αφήσουμε μισό εκατομμύριο Έλληνες και 30 εκατομμύρια Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς ευρωπαϊκής κυρίως καταγωγής να μπουν στην Ασιατική Ένωση και να εξαφανιστούν από τους Κινέζους; Αυτό ήταν το βρωμερό σχέδιο της ΝΤΠ - ΕΕ που υποστήριζαν οι σιχαμεροί Έλληνες Νεοταξίτες. Ευτυχώς όπως φαίνεται αντικαθίσταται με νέο, ήπιας εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης. Η ΕΕ είναι τελείως ξεπερασμένη και διατηρείται μόνο μέχρι να οριστικοποιηθούν τα πράγματα και να γίνουν οι αλλαγές.

Δύση και παρά Δύση

Σταμάτης

Scroll to Top