Ιατρός προπαγανδιστής

Ιατρός προπαγανδιστής

Οι γιατροί έχουν διάφορες ειδικότητες, παθολόγος, μικροβιολόγος, ορθοπεδικός. Παρομοίως στα Πανεπιστήμια υπάρχουν διάφορα τμήματα ανάλογα με την ειδικότητα, οφθαλμολογίας, γυναικολογίας, ενδοκρινολογίας. Επίσης στα νοσοκομεία οι διάφορες κλινικές είναι ανάλογα με την ειδικότητα, καρδιολογική, ουρολογική, δερματολογική.

Μία νέα ειδικότητα προστέθηκε τελευταία, ιατρός προπαγανδιστής. Θα δημιουργηθούν τμήματα προπαγάνδας στα Ιατρικά Πανεπιστήμια. Στο θέμα των κλινικών υπάρχει μία διαφοροποίηση. Η έδρα των ιατρών προπαγανδιστών θα είναι στα κανάλια, τα άλλα ΜΜΕ και τα κόμματα αντί για τα νοσοκομεία.

Πόσα άλλα ψέματα θα πουν και πόση άλλη απόκρυψη της αλήθειας θα κάνουν οι ιατροί προπαγανδιστές του Καθεστώτος ΕΕ - ΝΤΠ; Κανονικά πρέπει να τους αφαιρεθεί η άδεια από τον Ιατρικό Σύλλογο. Αλλά και οι Ιατρικοί Σύλλογοι ελέγχονται από τα καθεστωτικά κόμματα, είναι φερέφωνα τους. Υποτίθεται πως έδωσαν έναν όρκο, του Ιπποκράτη. Αντί να υπηρετούν τον άνθρωπο και την επιστήμη, υπηρετούν το Καθεστώς, παραπλανώντας τους πολίτες της χώρας.

Να δώσω κάποια παραδείγματα. Η χρήση μάσκας σίγουρα εμποδίζει σε κάποιο βαθμό της εξάπλωση του ιού. Όμως δεν προφυλάσσει σε μεγάλο βαθμό αυτόν που την φοράει. Ο ιός μπορεί να πάει στα χέρια, στα ρούχα ή στα μαλλιά και να τον φέρει κανείς στο σπίτι του. Η σίγουρη προφύλαξη είναι η χρήση των ειδικών στολών με γάντια και μπότες. Γιατί δεν το εξηγούν αυτό στους πολίτες;

Γιατί κάποιοι θα σκεφτούν «αφού με προφυλάσσει η μάσκα λίγο και όχι πολύ, τότε να μην την βάλω». Ίσως να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν έχουν δικαίωμα οι πολιτικοί, οι μιντιακοί και ειδικά οι γιατροί που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη να εξαπατούν τους ανθρώπους επειδή αυτούς έτσι τους βολεύει. Πρέπει να λένε όλη την αλήθεια στον κόσμο και όχι την μισή και παραποιημένη.

Το τεστ κορωνοϊού ισχύει για λίγα δευτερόλεπτα και όχι για σαράντα οκτώ ώρες. Αμέσως μόλις κάνει κάποιος το τεστ, μέσα σε λίγα λεπτά ή μέσα σε λίγες ώρες μπορεί να κολλήσει τον ιό. Δεν ξέρω πόσες ώρες περνούν από την στιγμή που ο ιός μπαίνει μέσα στον οργανισμό έως ότου ο άνθρωπος μπορεί να τον μεταδώσει μέσω του αναπνευστικού συστήματος, με βήχα, φτέρνισμα ή αναπνοή.

Ας πούμε πως κάνετε ένα τεστ και βγαίνει αρνητικό. Μετά πηγαίνετε στη λαϊκή, στο σούπερ μάρκετ ή στο μανάβη. Πιάνετε ένα μήλο ή ένα πορτοκάλι. Πριν από εσάς το είχε πιάσει κάποιος με covid. Προηγουμένως είχε βήξει και είχε βάλει το χέρι του μπροστά. Ο ιός πήγε στο χέρι του και όταν έπιασε το μήλο, στο μήλο. Μετά πιάσατε εσείς το μήλο και πήγε στο χέρι σας. Ακουμπήσατε τα ρούχα σας ή τα μαλλιά σας και πήγε στα ρούχα σας ή τα μαλλιά. Ακόμη δεν έχει εισέλθει στον οργανισμό.

Αν ακουμπήσετε τη μύτη, τα μάτια, το στόμα θα μπει και στον οργανισμό και μετά από κάποιες ώρες θα τον μεταδίδετε μέσω του αναπνευστικού συστήματος. Όμως πριν γίνει αυτό, μπορείτε να τον μεταδώσετε από τα χέρια σας, τα ρούχα σας ή τα μαλλιά σας αν ακουμπήσουν κάπου. Και μπορεί να είχατε κάνει τεστ και να είχε βγει αρνητικό πριν μερικά λεπτά ή έστω λίγες ώρες. Ο ιός, εκτός οργανισμού πεθαίνει μετά από κάποιες ώρες. Εξαρτάται από την επιφάνεια πόσες είναι αυτές οι ώρες και από τις καιρικές συνθήκες. Όμως δεν πεθαίνει αμέσως και μεταδίδεται.

Γιατί δεν το εξηγούν αυτό στους ανθρώπους; Γιατί κάποιοι θα πουν «τι να το κάνω εγώ το τεστ αφού μπορεί να κολλήσω τον ιό αμέσως μετά το τεστ;» Σύμφωνοι, μπορεί κάποιοι να το σκεφτούν. Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα στους καθεστωτικούς να παραπλανούν τους πολίτες και να τους αποκρύπτουν την αλήθεια. Παρομοίως τα μέτρα που παίρνουν κατά του ιού, κάτι κάνουν αλλά δεν κάνουν πολλά πράγματα. Αφού κάτι κάνουν όλα αυτά, τότε γιατί να μην τα εφαρμόζουμε; Γιατί υπάρχει και κόστος.

Σε πολλούς ανθρώπους, η μάσκα τους φέρνει ζαλάδες και λιποθυμία. Για να κάνεις το τεστ πληρώνεις ή πρέπει να πας εκεί που το κάνουν και ίσως δεν είναι πολύ κοντά. Στα lock down καταστράφηκαν πολλές επιχειρήσεις και απώλεσαν εισόδημα οι εργαζόμενοι. Είχαμε περιορισμό της κυκλοφορίας χειρότερο από τις χειρότερες δικτατορίες. Όλα αυτά είναι στέρηση της ελευθερίας και καταπίεση. Σίγουρα κάπως βοηθάνε αλλά πόσο βοηθάνε; Επίσης ποιο είναι το κόστος που μπορεί να έχει το κάθε τι και πως τα ζυγίζει κανείς αυτά τα δύο. Εδώ μπορεί οι απόψεις να διίστανται και δεν είναι κάτι κακό. Θα πρέπει όμως να παρουσιάζονται όλες οι πλευρές και όχι μόνο η άποψη του Καθεστώτος ΕΕ - ΝΤΠ.

Πόσα άλλα ψέματα;

Παναγιώτης

Scroll to Top