Ήταν παγίδα

Ήταν παγίδα

Υπήρξαν αντιρρήσεις στο άρθρο μου «Μπέρδεψαν τον Δωδώνης» και θα κάνω κάποιες διευκρινίσεις. Μπορεί ένας άντρας να βιάσει μια γυναίκα υπό την απειλή όπλου ή μαχαιριού. Όμως μάλλον θα την δέσει οπότε αυτή την περίπτωση την έχω ήδη αναφέρει. Πως θα της βγάλει τα ρούχα και θα προχωρήσει στην ερωτική πράξη ενώ κρατάει διαρκώς στο ένα χέρι του όπλο ή μαχαίρι;

Δεν νομίζω να την ρωτήσει «μήπως μπορείς να μου κρατήσεις για λίγο το όπλο μέχρι να σου βγάλω τα ρούχα;» Μπορεί να έχετε δει σε ταινίες άντρες να βιάζουν γυναίκες κρατώντας ένα μαχαίρι στο λαιμό τους. Μην πιστεύετε όλα όσα βλέπετε στα έργα. Δεν είναι πάντα ακριβώς η αναπαράσταση της πραγματικότητας. 

Στην ερωτική πράξη, το εμπρόσθιο μέρος του ανδρικού πέους κινείται μεταξύ ενός βαθέως σημείου και ενός ρηχού σημείου του γυναικείου κόλπου. Στη βαθύ σημείο, σχεδόν όλο ή όλο το πέος βρίσκεται εντός του κόλπου. Στο ρηχό σημείο μόνο ένα μικρό τμήμα του πέους είναι εντός του κόλπου και το εμπρόσθιο τμήμα του πέους είναι κοντά στην είσοδο του κόλπου.

Στην συναινετική ερωτική πράξη, η λεκάνη της γυναίκας είναι ακίνητη ή κινείται βοηθητικά. Στην περίπτωση του βιασμού δηλαδή της ανεπιθύμητης από την πλευρά της γυναίκας ερωτικής πράξης, αρκεί μια ελάχιστη κίνηση της λεκάνης, όταν το ανδρικό πέος βρίσκεται στο ρηχό σημείο ώστε να χαθεί η διείσδυση και το πέος να βρεθεί εκτός κόλπου. Η γυναίκα πρέπει να είναι ακίνητη και για να επιτευχθεί η διείσδυση και για να διατηρηθεί.

Δεν νομίζω να μπει ο Δωδώνης σε τέτοιες λεπτομέρειες γύρω από την ερωτική πράξη αλλά κάποιες εξηγήσεις για το τι ακριβώς εννοούσε, καλό θα ήταν να δώσει, καλό για τον ίδιο, την Εκκλησία και τα εκατομμύρια πολίτες που δεν πρέπει να μείνουν με μια λανθασμένη εντύπωση, πιθανότατα κατασκευασμένη, προϊόν παγίδευσης του Δωδώνης από τον ΣΚΑΪ.

Μην πιστεύετε εμένα. Ρωτήστε κάποιον που γνωρίζει, αστυνομικό, δικαστή, δικηγόρο. Ακόμα καλύτερα διαπιστώστε το μόνοι σας με την ή τον σύντροφο σας, σε αυτή την περίπτωση έχετε την δυνατότητα. Δεν εννοώ βέβαια να βιάσει στην πραγματικότητα ο άντρας την γυναίκα αλλά να υποδυθούν τους ρόλους σαν να συμβαίνει βιασμός.

Μόνο ένας τρελός μπορεί να υποστηρίξει πως είναι εύκολο ένας άντρας μόνος του, να βιάσει μια γυναίκα, χωρίς να την έχει κτυπήσει μέχρι αναισθησίας, ναρκώσει ή δέσει και φιμώσει. Από εκεί και πέρα, αν η δυσκολία είναι μέτρια, μεγάλη ή πολύ μεγάλη μπορούμε να το συζητήσουμε. Δεν είναι όμως το θέμα μας ο βαθμός δυσκολίας του βιασμού μιας γυναίκας από έναν άντρα μόνο του.

Το θέμα είναι πως αν άφηναν τον Δωδώνης να δώσει εξηγήσεις, η άποψη του θα είχε κάποια λογική και τεμκηρίωση. Μπορεί κανείς να συμφωνούσε ή να διαφωνούσε μαζί της αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως σκοταδισμός. Όμως αυτό ήταν το ζητούμενο της εκπομπής. Να απομονώσουν κάποιες προτάσεις χωρίς εξηγήσεις ώστε να βάλουν την ταμπέλα «ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ» στον Δωδώνης, την Εκκλησία και τις απόψεις τους.

Χωρίς να τον αφήσουν να εξηγήσει τις απόψεις του ή της Εκκλησίας για το θέμα των αμβλώσεων, τους έβαλαν την ταμπέλα «ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ». Όλα δείχνουν πως ήταν μια καλοστημένη παγίδα. Το κάνει πιο βαρύ η ειδική σχέση που έχει ο ΣΚΑΪ με τον Μητσοτάκη. Όλα τα Νεοταξικά κανάλια υποστηρίζουν την Νεοταξική κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά ο ΣΚΑΪ είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Οι οικογενειακές σχέσεις των Μητσοτάκηδων με τους Αλαφούζους είναι δεκαετιών. Αν και ψυχράνθηκαν κάποιο διάστημα, έχουν αναθερμανθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Σαφώς κα γνώριζε την παγίδα η διεύθυνση του ΣΚΑΪ, γιατί δεν παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες από μόνοι τους, σε καμία εκπομπή σε κανένα κανάλι. Τέτοιες παγιδεύσεις είναι πάντοτε εν γνώσει της διεύθυνσης. Το ερώτημα είναι αν ήταν εν γνώσει του Μαξίμου.

Αυτή η παγίδευση μπορεί δυνητικά να κοστίσει στην κυβέρνηση πολύ περισσότερο από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Εδώ έχουμε μια περίπτωση όπου ένα κανάλι εξαιρετικά κοντά στον Μητσοτάκη, παγιδεύει έναν άνθρωπο της Εκκλησίας για να κολλήσουν μετά μαζί με τα άλλα Νεοταξικά μίντια την ταμπέλα «ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ» στην Εκκλησία και στις απόψεις της.

Η Εκκλησία μπορεί να μην κατορθώνει να πείσει τους ανθρώπους να τηρούν κατά γράμμα τους κανόνες της θρησκείας αλλά έχει επιρροή. Ο Χριστόδουλος συγκέντρωσε τρία εκατομμύρια υπογραφές στο θέμα των ταυτοτήτων. Αν έκαναν κόμμα, θα κέρδιζαν τις εκλογές. Ο Μητσοτάκης πήρε αυτοδυναμία με δύο εκατομμύρια διακόσιες ψήφους.

Η Εκκλησία, οι πιστοί αλλά και όλοι οι ψηφοφόροι που δεν αυτό-προσδιορίζονται άθεοι ή αγνωστικιστές, θα πρέπει να προβληματιστούν ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για την στάση τους απέναντι στον ΣΚΑΪ, τα κανάλια, τα Νεοταξικά μίντια και την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν πως όλοι αυτοί είναι σε άλλο στρατόπεδο, όχι στο ίδιο. Ακόμη όμως και όσοι είναι στο ίδιο στρατόπεδο με όλους αυτούς αλλά έχουν δημοκρατικές αξίες δεν θα πρέπει να επιτρέπουν τέτοιες μεθοδεύσεις.

Βασίλης

Scroll to Top