Μπέρδεψαν τον Δωδώνης

Μπέρδεψαν τον Δωδώνης

Έχουν πέσει όλοι να τον ξεσκίσουν τον Μητροπολίτη Δωδώνης από μία εμφάνιση του σε εκπομπή του ΣΚΑΙ. Το βίντεο από το κομμάτι αυτό της εκπομπής είναι αναρτημένο στο Ίντερνετ. Εμένα αυτό που μου έμεινε είναι η τελείως διαφορετική αντιμετώπιση των παρουσιαστών απέναντι στους δύο καλεσμένους. Είναι ολοφάνερο.

Τον μεν Δωδώνης τον διέκοπταν συνεχώς, του «την έπεφταν» και προσπάθησαν να τον μπερδέψουν, καταφέρνοντας το. Την δε «δική τους» Άννα Κανδαράκη, την άφησαν να μιλήσει ελεύθερα γιατί συμφωνεί με τις απόψεις τους ενώ ο Δωδώνης διαφωνεί. Αυτή την Κυριακή θα διαβαστεί μια εγκύκλιος όπου η Εκκλησία τάσσεται κατά των αμβλώσεων.

Φαίνεται πως δεν του είπαν τον λόγο που τον κάλεσαν και ξεκίνησε να μιλάει για τους εξορκισμούς που γίνονται στην Θεσσαλονίκη από την Νιγηριανή αίρεση «Εκκλησία των Εθνών». Ενώ μιλάει «του την πέφτουν οι παρουσιαστές» για το θέμα των αμβλώσεων. Δείχνει να μην έχει καταλάβει πως αυτό είναι το θέμα για το οποίο τον κάλεσαν και συνεχίζει να μιλάει για τους εξορκισμούς. Τελικά το γυρίζουν στις αμβλώσεις.

 Ξεκινούν να μιλάνε για το θέμα των αμβλώσεων και έρχεται η συζήτηση στο θέμα της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης από βιασμό. Ο Δωδώνης λέει δεν γίνεται χωρίς την συναίνεση της γυναίκας. Του «την πέφτουν» όλοι μαζί πάλι, οι τρεις παρουσιαστές και η έτερη προσκεκλημένη ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη που μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν. Δείτε το βίντεο, είναι ανεβασμένο στο Διαδίκτυο. Δεν τον αφήνουν να μιλήσει. Του κάνουν ερωτήσεις και δεν τον αφήνουν να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί γιατί τον διακόπτουν συνεχώς.

Τι θα μπορούσε να εννοεί ο Δωδώνης και τι πιθανώς να εξηγούσε αν τον άφηναν να μιλήσει; Έχουμε περιπτώσεις γυναικών που επικαλούνται βιασμό, χωρίς να έχει συμβεί πραγματικά, για να κερδίσουν κάτι, φήμη, χρήματα, εκδίκηση κλπ. Σύμφωνα με πληροφορίες τουρίστριες κάνουν ασφάλιση πριν φύγουν για διακοπές που περιλαμβάνει βιασμό και τον προκαλούν να συμβεί ώστε να εισπράξουν τα χρήματα.

Από τεχνική (φυσική – σωματική) άποψη είναι δύσκολο αλλά όχι αδύνατο, να βιάσει ένας άντρας μόνος του μια γυναίκα, χωρίς αυτή να το θέλει. Σκεφτείτε το και δοκιμάστε το με τον ή την σύντροφο σας. Ρωτήστε κάποιους που ξέρουν και έχουν ασχοληθεί με υποθέσεις βιασμού όπως αστυνομικούς, δικαστές, δικηγόρους. Χρειάζονται δύο ή περισσότεροι άντρες για να καταφέρουν να βιάσουν μια γυναίκα.

Κατ΄αρχάς μπορεί να φωνάξει δυνατά σε βοήθεια, αν είναι σε κάποιο διαμέρισμα ή σε σπίτι που έχει κοντά άλλα σπίτια. Το ίδιο θα συμβεί αν είναι σε κάποιο ανοιχτό χώρο που βρίσκονται σχετικά κοντά άνθρωποι. Πρέπει να είναι σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος που δεν έχει κοντά σπίτια ή ανθρώπους ώστε αν φωνάξει δυνατά σε βοήθεια να μην την ακούσει κανείς.

Ο άντρας που προσπαθεί να την βιάσει πρέπει να της κλείσει το στόμα με το ένα χέρι του. Είναι δύσκολο να την ακινητοποιήσει και να της βγάλει τα ρούχα. Είναι επίσης δύσκολο να πετύχει διείσδυση στον κόλπο της αν δεν είναι τελείως ακίνητη. Ακόμα και να το πετύχει προς στιγμή, αν κατορθώσει να κινήσει η γυναίκα έστω και λίγο την λεκάνη της, χάνεται η διείσδυση.

Υποτίθεται πως η γυναίκα θα παλεύει, θα τον δαγκώνει, θα τον κλωτσάει, θα του μπήγει τα νύχια τους όπου βρει. Πρέπει να είναι αρκετά σωματώδης και δυνατός ένας άντρας για να καταφέρει να βιάσει μια γυναίκα χωρίς να το θέλει ή να κατορθώσει να την δέσει και να την φιμώσει, να την ναρκώσει, να την κτυπήσει μέχρι αναισθησίας και μετά να προχωρήσει στην πράξη του βιασμού. Βέβαια αν είναι δύο ή τρεις άντρες, εύκολα μπορούν να βιάσουν μια γυναίκα.

Ίσως κάποιοι είπαν στον Δωδώνης πως ένας άντρας μόνος του δεν είναι εύκολο να βιάσει μια γυναίκα, χωρίς να το εξηγήσουν καλά. Ίσως να του το εξήγησαν αλλά να μην ήθελε να μπει σε όλες αυτές τις λεπτομέρειες για το πως θα επιτύχει και θα διατηρήσει κολπική διείσδυση ο επίδοξος βιαστής. Καλό θα ήταν να μας εξηγήσει κάποια στιγμή τις ακριβώς ήθελε να πει ο Δωδώνης και να τον αφήσουν να μιλήσει χωρίς να τον διακόπτουν διαρκώς. 

Είπε και κάποια πράγματα ο Δωδώνης που μάλλον εκφράζουν την θέση της Εκκλησίας. Ένα από αυτά ήταν πως το σεξ πρέπει να γίνεται με σκοπό την τεκνοποίηση. Στο μακρινό παρελθόν, το 1998 είχε δώσει συνέντευξη στο περιοδικό Penthouse. Εκεί προέτρεψε τους νέους να μην αλλάζουν ερωτικούς συντρόφους, αποδεχόμενος έτσι τις προγαμιαίες σχέσεις. Για αυτή την συνέντευξη είχε βρει τον μπελά του. Επίσης είχε ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού και είχε χαρακτηρίσει του ιερείς που ήταν εναντίον «ψεκασμένους».

Ίσως όταν συμφωνούσε με τις απόψεις τους όπως στο θέμα των εμβολιασμών, να είχε διαφορετική αντιμετώπιση. Μετά τον Δωδώνης, πήρε τον λόγο η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη που ως εκ θαύματος μίλησε για αρκετή ώρα χωρίς να την διακόψει κανένας από τους παρουσιαστές. Έκανε ένα φανερά προετοιμασμένο κήρυγμα υπέρ των αμβλώσεων ενώ για την Εκκλησία έμεινε η ρετσινιά «σκοταδισμός» σε όλα τα ζητήματα. Αυτή είναι η δημοκρατία και η «πολυφωνία» των καναλιών. Υπάρχει μόνο μια άποψη, η δική τους, της ΕΕ – ΝΤΠ. Κανονική πλύση εγκεφάλου!

Ήταν παγίδα

Βασίλης

Scroll to Top