Πες μας Άννα

Πες μας Άννα

Η Άννα Κανδαράκη είναι κλινική ψυχολόγος, με σπουδές στο Παρίσι και γραφείο στο Νέο Ψυχικό. Την βγάζουν συχνά τα κανάλια και λέει τα δικά της. Δείχνει να είναι υπέρ της ισότητας και εναντίον των ανδρών. Εγώ θέλω να της κάνω κάποιες ερωτήσεις και παρακαλώ να μου τις απαντήσει. Η ισότητα είναι μόνο στα δικαιώματα ή και στις υποχρεώσεις;

Θα ξέρει ότι στην Ελλάδα η στράτευση είναι υποχρεωτική. Στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες είναι εθελοντική. Όλοι οι άνδρες της Ελλάδας από 19 έως 45 χρονών είναι υποχρεωμένοι να υπηρετούν 12μηνη θητεία. Παλαιότερα ήταν περισσότερο και έφθανε μέχρι και 28 μήνες. Γιατί η Άννα Κανδαράκη δεν έχει πάρει θέση υπέρ της υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών σε ισόχρονη θητεία με τους άνδρες; Είναι υπέρ της ισότητας ή μόνο εκεί που την βολεύει;

Δείχνει όμορφη γυναίκα στην τηλεόραση. Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που αλλιώς φαίνονται στην τηλεόραση και αλλιώς είναι. Όποιος δει παλιές φωτογραφίες της ή συμμετοχή σε εκπομπές θα διαπιστώσει πως μάλλον έχει επέμβει η επιστήμη στην εμφάνιση της. Τότε ήταν με μαύρο σγουρό μαλλί, λίγο άσχετο. Δεν ήταν άσχημη, άνω του μετρίου σίγουρα αλλά έγινε πολύ άνω του μετρίου. Μπορεί να μας το εξηγήσει αυτό το πράγμα.

Όλοι οι άνθρωποι, γυναίκες και άντρες «πρέπει» να προσέχουν την εμφάνιση τους. Το πρέπει το βάζω σε εισαγωγικά γιατί καθένας κάνει ότι γουστάρει. Με το «πρέπει» εννοώ «καλό θα ήταν». Δεν είναι σεξιστικό και δεν μειώνει την γυναίκα να προσπαθεί να βελτιώσει την εμφάνιση της σε υπερβολικό βαθμό, ακόμα και με το νυστέρι του πλαστικού; Επίσης να μας εξηγήσει γιατί αυτή εμφανίζεται συχνά στα κανάλια και δεν εμφανίζεται κάποια άλλη συνάδελφος της σχετικών επαγγελματικών προσόντων αλλά χειρότερης εξωτερικής εμφάνισης.

Σίγουρα με αυτή την εμφάνιση θα έχει κατακτήσεις. Δεν γνωρίζω αν είναι κυρία ή δεσποινίς. Επίσης αν είναι δεσποινίς δεν γνωρίζω αν βρίσκεται σε σχέση. Ακόμα και να είναι τώρα παντρεμένη ή δεσμευμένη δεν ήταν πάντοτε. Θα υπήρχαν σίγουρα περίοδοι στην ζωή τους που ήταν ελεύθερη. Θέλω να μου απαντήσει η Άννα Κανδαράκη με κάθε ειλικρίνεια. Όταν πήγαινε ραντεβού, στο πρώτο ή στα επόμενα, πλήρωνε τα μισά ή τα δικά της; Μακάρι να κάνω λάθος αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν τα πλήρωνε. Τι οικονομικές απαιτήσεις έχουν οι γυναίκες από τους συντρόφους τους και τι οικονομικές απαιτήσεις έχουν οι άντρες από τις συντρόφους τους;

Οι γυναίκες θέλουν οι άντρες να τους προσφέρουν «τον ουρανό με τα άστρα» ενώ οι περισσότεροι άντρες δεν έχουν καμία απαίτηση από τις γυναίκες. Αυτό Άννα Κανδαράκη λέγεται ισότητα; Απάντησε μου σε παρακαλώ γιατί εσύ μπορεί να πιστεύεις πως έτσι είναι η ισότητα, ισότητα στα δικαιώματα αλλά όχι στις υποχρεώσεις. Λοιπόν Άννα πάρτο χαμπάρι. Ή θα έχουμε ισότητα και στις υποχρεώσεις ή αλλιώς ξέχασε τα ίσα δικαιώματα. Διαλέγετε κορίτσια και παίρνετε. Όσο και να σου φανεί παράξενο, είμαι υπέρ της ισότητας αλλά και σε δικαιώματα και σε υποχρεώσεις.

Επίσης να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Για κάθε μία γυναίκα που πέφτει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης υπάρχουν άλλες εννέα (ή λιγότερες) που συνειδητά χρησιμοποιούν το σεξ για να έχουν επαγγελματικά και οικονομικά οφέλη. Αυτό εσύ πως το βλέπεις Άννα Κανδαράκη; Πάμε τώρα στην περίπτωση του βιασμού. Αν η γυναίκα δεν αντιδράσει έντονα ούτε λεκτικά ούτε σωματικά, τότε δεν συναινεί κατά κάποιο τρόπο;

Σε ένα από τα κανάλια που βγαίνει συχνά η Άννα Κανδαράκη, ο Μητς Καμπούρ (Δημήτρης Καμπουράκης) είπε πως οι γονείς πρέπει να μάθουν τα αγόρια όταν ακούνε όχι να είναι όχι. Λάθος, πρέπει να μάθουν τις κοπέλες όταν λένε όχι να εννοούν όχι. Γιατί πολλές φορές λένε όχι και εννοούν ναι. Αυτό δεν αφορά μόνο την ερωτική πράξη αλλά και το φλερτ. Κάνουν πως δεν θέλουν αλλά στην πραγματικότητα θέλουν. Αυτό δημιουργεί προβλήματα και στους άντρες και στις γυναίκες.

Επίσης οι γονείς να τις μάθουν να μένουν μακριά από ψυχάκιες, ναρκομανείς και διεστραμμένους γιατί δεν ξέρεις πως μπορείς να τους γυρίσει. Άλλο ο ψυχάκιας, ο ναρκομανής και ο σεξουαλικά διεστραμμένος και άλλο ο κανονικός άντρας. Στις περιπτώσεις αυτές ευθύνεται η ψυχασθένεια, η εξάρτηση από τα ναρκωτικά και η σεξουαλική διαστροφή. Μην τα μπερδεύετε εσκεμμένα.

Άρα λοιπόν συμπέρασμα, Άννα! Βγες πρώτα να υποστηρίξεις τις ίσες υποχρεώσεις όπως την στράτευση και τις οικονομικές. Μάθε τις γυναίκες να έχουν ίσες υποχρεώσεις. Μετά εγώ και πολλοί άντρες θα υποστηρίξουμε τα ίσα δικαιώματα περισσότερο από εσένα.

Ο σεβασμός κερδίζεται 

Βασίλης

Scroll to Top