Και με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε 2

Και με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε 2

AUDIO

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με αντιμνημονιακό μήνυμα. Αλλιώς δεν θα γινόταν ποτέ κυβέρνηση. Στις αρχές του 2015 συγκρούστηκαν σφοδρά με την ΕΕ και έφτασαν μέχρι το δημοψήφισμα. Μέχρι εκεί όλα καλά. Μετά τα χάλασαν. Το ένα είναι ότι έκαναν το ΟΧΙ ΝΑΙ και το άλλο ότι στο τέλος έγιναν τα καλά παιδιά των Βρυξελών και του Βερολίνου. Άρα το μήνυμα που εκπέμπεται είναι διφορούμενο. Τώρα μπορεί να το γυρίσουν προς την μία ή προς την άλλη μεριά δηλαδή να δείξουν το πρόσωπο μέχρι τον Ιούλιο του 15 ή το μετέπειτα. Αυτές είναι αποφάσεις σημαντικές που αφορούν το εσωτερικό του κόμματος.

Αν ισχύει αυτό που φημολογείται δηλαδή ότι Καμένος, Παυλόπουλος και Καραμανλής σταμάτησαν την απόφαση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα και εμπόδισαν την απελευθέρωση, μπορούν οι Συριζαίοι να το ρίξουν σε αυτούς. Οι ΑΝΕΛ έφταιγαν. Τους απείλησαν ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση αν δεν γινόταν το ΟΧΙ ΝΑΙ. Ο Καμένος το ομολόγησε ο ίδιος. Ο Βαρουφάκης πήγαινε για την λύση Σόιμπλε της εξόδου και παρενέβη ο Ολάντ για μην πραγματοποιηθεί. Όλα όσα λέμε επιβεβαιώνονται. Ο Καμένος ήταν Δούρειος Ίππος στο πατριωτικό και αντιμνημονιακό μπλοκ για να εμποδίσει την απελευθέρωση. Είναι γνωστό ότι είναι γαλλόφιλος. Κάποιοι του πατριωτικού χώρου που είχαν πάει με τους ΑΝΕΛ, τον έχουν μεγάλο άχτι.

Οι τρεις σωματοφύλακες ήταν τελικά τέσσερις, μαζί με τον Ντ’ Αρντανιάν. Περιμένουμε να δούμε αν οι τρεις ευρωφύλακες, Καμμένος, Παυλόπουλος, Καραμανλής ήταν τελικά τέσσερις, μαζί με τον Τσίπρα. Του άσκησαν αφόρητη πίεση και τον εκβίασαν το καλοκαίρι του 2015 ή «τα ήθελε και ο κώλος του» όπως λέει ο λαός; Αν οικειοθελώς έκανε το ΟΧΙ ΝΑΙ, τότε τον θεωρούμε και αυτόν προδότη. Η διαφορά μόνο του Τσίπρα είναι ότι δεν παριστάνει τον πατριώτη όπως οι άλλοι τρεις.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει με την εναλλακτική παγκοσμιοποίηση και το νέο οικονομικό μπλοκ, στρέφονται κατά της ΕΕ δηλαδή επιστρέφουν στην αρχική τους θέση. Πηγαίνουν με το μέρος των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Για αυτούς είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνουν, παρά για την ΝΔ και τον Μητσοτάκη. Εδώ βέβαια έχουμε κάποια θέματα που όμως λύνονται. Ο Μητσοτάκης είναι αμερικανόφιλος. Τραμπ και Τζόνσον ηγούνται σε κεντροδεξιά κόμματα όπως η ΝΔ. Ειδικά ο Τραμπ βγάζει σπυριά αν ακούσει για Μαδούρο και κομμουνισμό.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των μεταναστών ήταν ένας λόγος που έχασαν τις εκλογές, ίσως μεγαλύτερος από το Μακεδονικό. Είναι πιο κοντά με την παρούσα παγκοσμιοποίηση παρά με την εναλλακτική. Ναι μεν είχε απήχηση στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν το 3-5% αλλά δεν είχε απήχηση στο υπόλοιπο 35%. Αυτό το μπάχαλο στο μεταναστευτικό, «μπέστε σκύλοι αλέστε», δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν τους αρέσουν τόσο πολύ οι μετανάστες στον ΣΥΡΙΖΑ, ας φέρουν ΝΟΜΙΜΑ όσους θέλουν και από όπου θέλουν αλλά θα έχουν και πολιτικό κόστος.

Μόνο να κερδίσουν έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ αν στραφούν προς τους Αγγλοαμερικάνους. Στην ΕΕ δεν τους γουστάρουν. Συγκρούστηκαν μαζί τους σφοδρά το 2015. Εμείς το θεωρούμε καλό αλλά στους Ευρωπαίους δεν αρέσει που τους πήγαν κόντρα. Ο Σαμαράς φώναζε πριν τις εκλογές αλλά μετά «έκατσε στα τέσσερα». Στην ΕΕ δύναμη έχουν το Λαϊκό Κόμμα και οι Σοδιαλδημοκράτες. Τα δικά τους παιδιά είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Από κοινού κατέστρεψαν την Ελλάδα. Οι πολυαγαπημένοι τους είναι αυτοί που κυβερνούν τώρα, ΝΔ μαζί με τους Σημιτικούς. Mετά προτιμούν το ΚΙΝΑΛ.

Ούτε αυτό το καταλαβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ; Τίποτα δεν καταλαβαίνουν πια; Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για ένα κόμμα που κυβέρνησε και διεκδικεί την εξουσία; Είναι εκτός πραγματικότητας. Και η ΝΔ είναι εκτός πραγματικότητας για άλλους λόγους. Ζουν στον θαυμαστό κόσμο των τζακιών και των πλουσίων. Βγαίνουν διάφοροι του ΣΥΡΙΖΑ και μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την ΕΕ ενώ στην ΕΕ τους έχουν χεσμένους. Πάνε και γλύφουν εκεί που τους φτύνουν; Όταν ήταν κυβέρνηση τους φερόντουσαν καλά, τους ακούμπαγαν φιλικά στην πλάτη και τους έδιναν φιλάκια. Αυτά είναι δήθεν. Όλοι τα συμφέροντα των χωρών τους φρόντιζαν, εκτός από τους Έλληνες πολιτικούς που λόγω προδοσίας ή βλακείας δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Αν τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ κινηθούν προς την κέντρο, την εναλλακτική παγκοσμιοποίηση και τον νέο οικονομικό μπλοκ, μπορούμε να συζητήσουμε μαζί τους. Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με τους ομογενείς ΗΠΑ – Βρετανίας. Θα τους πείσουμε και αυτοί με την σειρά τους θα πείσουν τις κυβερνήσεις τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και κεντροαριστερά, είναι προτιμότερη λύση από την ευρώδουλη κεντροδεξιά ΝΔ. Έχουμε σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης. Μπορεί να γίνει μέσα σε λίγους μήνες. Έχουμε σχέδιο απογείωσης της ελληνικής οικονομίας. Μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα χρόνια. Κανένα από τα δύο σχέδια δεν παρουσιάζουμε στο διαδίκτυο.

προηγούμενο

Scroll to Top