Οι τρεις ευρωφύλακες

Οι τρεις ευρωφύλακες 1

AUDIO

Έχουμε γράψει/πει αρκετά στο άρθρο/audio «Καλοκαίρι ’15» σχετικά με την ανατροπή της απόφασης του ελληνικού λαού και δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε. Είναι ένα κομμάτι που το παραλείψαμε παρόλο που τότε που γράψαμε/φτιάξαμε το άρθρο/audio το ξέραμε. Δεν το ξεχάσαμε να το βάλουμε αλλά ήταν για λόγους δικής μας τακτικής. Τώρα άλλαξε η τακτική και δεν έχουμε πρόβλημα να το παρουσιάσουμε. Αφορά τους τρεις ευρωφύλακες, τους ανθρώπους που είναι ηθικοί αυτουργοί δηλαδή πραγματικά υπεύθυνοι για την μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ.

Αυτό που έγινε τον Ιούλιο του 2015 ήταν πάρα πολύ σοβαρό. Ανατράπηκε η λαϊκή ετυμηγορία. Ο λαός ψήφισε ΟΧΙ γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και έξοδο από την ΕΕ. Ο Τσίπρας είναι αυτός που πρέπει πρώτα να ελεγχθεί για να αναγκαστεί να πει την αλήθεια. Το γεγονός ότι πήγε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015, τον αθωώνει από την προεκλογική υπόσχεση που είχε δώσει ότι θα καταργήσει τα Μνημόνια. Αντίθετα με την περίπτωση του Σαμαρά δεν μπορεί να εκληφθεί ως εξαπάτηση των ψηφοφόρων αλλά ως κακή εκτίμηση. Οι εκλογές δεν τον αθωώνουν από την ανατροπή του δημοψηφίσματος.

Κατανόηση έχουμε προς τον Τσίπρα και του αναγνωρίζουμε ελαφρυντικά, αν αληθεύουν οι φήμες. Τελικά σύρθηκε πιεζόμενος ή εκβιαζόμενος από τους τρεις ευρωφύλακες. Αυτοί συμφωνούσαν στην σύγκρουση με τους υποτιθέμενους εταίρους για ένα καλό αποτέλεσμα στην διαπραγμάτευση αλλά δεν δεχόντουσαν με τίποτα να βγει η Ελλάδα από την ΕΕ. Βρέθηκε απέναντι στους τρεις ευρωφύλακες, τον Άθω, τον Πόρθο και τον Άραμι. Ο Τσίπρας είναι ο Ντ’ Αρτανιάν. Όπως ο Ντ’ Αρντανιάν δεν τους γνώριζε όταν ξεκίνησε την περιπέτεια του, την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ. Τους έμαθε καλά όταν πήγε στο Παρίσι δηλαδή όταν έγινε πρωθυπουργός.

Οι τρεις σωματοφύκαλες προστάτευσαν τον Βασιλιά. Οι τρεις ευρωφύλακες, ο Καραμανλής, ο Παυλόπουλος και ο Καμμένος προστάτευαν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Αυτό εννοούσε ο Καραμανλής ότι η ΝΔ όρθωσε το ανάστημα της για να μην βγει η Ελλάδα από την ΕΕ. Ο Άθως, ο Πόρθος και ο Άραμις δεν άφησαν τον Ντ’ Αρτανιάν να βγάλει την Ελλάδα από την ΕΕ. Όλοι για έναν και ένας για όλους. Πίεσαν αφόρητα ή και εκβίασαν τον πρωθυπουργό της χώρας να ανατρέψει την λαϊκή ετυμηγορία.

Ταυτόχρονα ο Τσίπρας δεν βρήκε ουσιαστική στήριξη από Αμερική, Κίνα ή Ρωσία. Κάτι Γεωργιάδηδες και παρεμφερείς υπερμνημονιακοί χτυπιόντουσαν στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ότι «θα του κάνουν και θα του δείξουν» αν τολμήσει να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη ή την ΕΕ. Πληροφορήθηκε, αν δεν το ήξερε ήδη, ότι η άτακτη έξοδος  θα είχε πολλά προβλήματα για το γεγονός ότι δεν έχει σχεδιαστεί. Είχε και κάποιες αντιδράσεις μέσα στο κόμμα και έτσι έκανε το ΟΧΙ ΝΑΙ.

Δεν λέμε ότι έγινε έτσι ακριβώς. Λέμε ότι σε εμάς έφτασε αυτή η πληροφόρηση από σοβαρούς και ενημερωμένους ανθρώπους. Αν ισχύει η πληροφόρηση που έχουμε, τότε αποτελεί καταγγελία για τον Καμμένο ότι ήταν διπρόσωπος. Η πληροφόρηση δεν πρέπει να εκληφθεί ως βεβαιότητα αλλά ως πιθανότητα. Ο Καμμένος ήταν ο Δούρειος Ίππος των υπομνημονιακών στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο ώστε η έκφραση του αντιμνημονιακού αισθήματος να είναι ελεγχόμενη και να μην οδηγήσει σε δυσάρεστες για τους υπομνημονιακούς συνέπειες όπως είναι η έξοδος από την ΕΕ. Ενώ οι ΑΝΕΛ ψηφίστηκαν από αντιμνημονιακούς, ο Καμμένος ήταν κρυφά υπομνημονιακός.

Η διαφήμιση του Καμένου με τον μικρό Αλέξη και το τραινάκι αυτό πιθανώς να εννοούσε. Ο Καμένος δεν θα άφηνε το τραινάκι να εκτροχιαστεί δηλαδή την Ελλάδα να βγει από την ΕΕ. Δεν ξέρουμε τι θα συνέβαινε αν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία. Αυτό πρέπει να το απαντήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως σίγουρα η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ θα είχε οδηγήσει σε ακόμη πιο ήπια και δουλοπρεπή στάση απέναντι στην ΕΕ.

Ο Τσίπρας πρέπει να ελεγχθεί για να αποκαλύψει αν ο Άθως, ο Πόθος και ο Άραμις ήταν υπεύθυνοι που έγινε το ΟΧΙ ΝΑΙ. Να ξεκινήσουμε από τον Τσίπρα για να αποκαλύψει τους πραγματικούς ενόχους. Ποιος έδωσε αυτό το δικαίωμα στους τρεις ευρωφύλακες; Από που παίρνουν εντολές αυτοί; Από τον Θεό; Εντολές πρέπει να παίρνουν από τον ελληνικό λαό. Μήπως νομίζουν ότι είναι ελέω Θεού αυτοκράτορες και άρχοντες όπως ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος;

συνέχεια...

Scroll to Top