Κανένας για πρωθυπουργός

Κανένας για πρωθυπουργός

Η μόνη σωτηρία

Ποιος κάνει για πρωθυπουργός; Ο Τσίπρας; Αν είναι δυνατόν! Αν περιμένει κανείς από τον Τσίπρα να φτιάξει τα πράγματα καλύτερα, να πάει να αυτοκτονήσει από τώρα. Θα κάνει την Ελλάδα Νικαράγουα και Βενεζουέλα που είναι από τις φτωχότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Αυτό είναι το πρότυπο του και μιλάει με θαυμασμό για αυτές τις χώρες.

Αυτό που περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μας απαλλάξει από τα Μνημόνια. Δεν το έκανε. Επίσης φαίνεται πως συγκλίνει πλέον με την Νέα Τάξη. Αν ζητάμε Νεοταξίτες, έχουμε και άλλους. Από εκεί και πέρα τι να περιμένουμε; Να γίνουμε η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης; Γιατί αυτό θα γίνει. Οι Συριζαίοι είναι πρώην κομμουνιστές που το γυρίζουν προς το σοσιαλιστικό και Νεοταξικό.

Κάτι παρόμοιο θα γίνει και με το ΚΚΕ (Νικαράγουα και Βενεζουέλα) που δεν είναι Νεοταξίτες. Μπορεί οι κομμουνιστές να ονειρεύονται το ΚΚΕ στην διακυβέρνηση αλλά τουλάχιστον 90% των πολιτών είναι κατά του κομμουνισμού. Το ΚΚΕ βέβαια θα μπορούσε να κερδίσει σημαντικά ποσοστά σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων Νεοταξικών κομμάτων της κεντροαριστεράς, αν το χειριζόταν σωστά και πολεμούσε τη Νέα Τάξη. 

Τον Μητσοτάκη τον είδαμε. Τελικά χειρότερα είναι τα πράγματα αντί για καλύτερα, πέρα από τα ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να έχει. Κάποιοι ονειρεύονται επάνοδο Καραμανλή. Ο Καραμανλής είναι βασικός ύποπτος της καταστροφής, μαζί με τον Σημίτη. Θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένος, αν γλυτώσει την φυλακή. Θα μπορούσε βέβαια να γίνει σύμβουλος του Μπιλιράκη, αν δεχτεί αυτή τη λύση. Ποιος να έρθει να μας σώσει;

Ο Καραμανλάκος ή ο Μπακογιαννάκος. Αν είναι δυνατόν ακόμη και να σκεφτόμαστε να συνεχιστεί αυτός o εξευτελισμός της κεντροδεξιάς αλλά και της Ελλάδας με Καραμανλήδες και Μητσοτάκηδες. Ούτε στο Πακιστάν δεν γίνονται πλέον τέτοια πράγματα. Είναι ντροπή! Είναι αίσχος! Πέστε μου ένα όνομα που κάνει για πρωθυπουργός στην κεντροδεξιά. Δεν υπάρχει κανένας! Μόνο σε μη πολιτικούς πρέπει να ψάξουμε.

Τα είδαμε τα σκατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τριάντα χρόνια μέσα σε αυτή την ρημαδο-ένωση και που καταλήξαμε; Στην οικονομική καταστροφή και στην υποδούλωση. Η ΕΕ δεν έφερε μόνο οικονομική καταστροφή και υποδούλωση αλλά και αύξηση της εγκληματικότητας, κατάπτωση των αξιών και ελαχιστοποίηση των ηθικών φραγμών. Εγώ βλέπω μία λύση τύπου Μπιλιράκη ως την μόνη σωτηρία.

Δεν θα κυβερνήσει μόνος του, θα πλαισιωθεί από πολύ ικανούς υπουργούς και υφυπουργούς, με βαθιά γνώση της ελληνικής πραγματικότητας. Από εκεί και πέρα μπορεί να διερευνηθεί αν υπάρχουν και άλλοι ή άλλες σαν τον Μπιλιράκη. Σίγουρα θα υπάρχουν αλλά μάλλον ο Μπιλιράκης είναι η καλύτερη περίπτωση. Η Νικολέτα Μαλλιωτάκη είναι γεννημένη το '80, με μητέρα Κουβανή. Εκλέγεται στην Νέα Υόρκη με τους Ρεπουμπλικάνους. Οι υπόλοιποι βουλευτές είναι Δημοκρατικοί. 

Αυτή την στιγμή στις ΗΠΑ, στο κεντροδεξιό Ρεπουμπλικανικό κόμμα, έχει επικρατήσει ο Τραμπ. Κάποιους Νεοταξίτες που υπήρχαν σαν τον Μητσοτάκη τους κυνήγησαν. Ο Μπιλιράκης είναι ο Ελληνοαμερικάνος βουλευτής που είναι πιο κοντά στον Τραμπ. Ο επόμενος Πρόεδρος θα είναι ο Τραμπ. Αν δεν είναι ο Τραμπ, θα είναι κάποιος που βρίσκεται κοντά του όπως ο Τεντ Κρουζ, ο Πομπέο ή ένα από τα παιδιά του.

Αν δεν γίνει στις επόμενες εκλογές, κάτι μάλλον απίθανο, θα γίνει σίγουρα στις μεθεπόμενες. Ο Μπιλιράκης βρίσκεται μέσα σε αυτόν τον κύκλο που θα κυβερνήσει τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ με τις αγγλόφωνες χώρες θα ηγηθούν της Δύσης και η Δύση παγκόσμια. Άρα ο Μπιλιράκης βρίσκεται στον κύκλο που θα ηγηθεί παγκόσμια. Αν δεν κάνει αυτός για πρωθυπουργός της χώρας, τότε ποιος κάνει; Με δεδομένο βέβαια ότι διευρύνθηκε ο κύκλος επιλογών μετά την τοποθέτηση Στυλιανίδη. 

Δεν είναι μόνο ότι βρίσκεται μέσα στον κύκλο Τραμπ. Έχει πολλές και καλές σχέσεις στο Αμερικανικό Κογκρέσο και στην ελληνική ομογένεια και έχει διακομματική αποδοχή. Σε κάθε περίπτωση, είναι μία εναλλακτική, ο Μπιλιράκης ή κάποιος σαν τον Μπιλιράκη. Δεν αποτελεί την οριστική επιλογή. Μπορούμε να εξετάσουμε και άλλες περιπτώσεις και να κρίνουμε ποια είναι καλύτερη.

Ελευθέριος

Scroll to Top