Καραμανλική παράδοση

Καραμανλική παράδοση

AUDIO

Βγήκε ο Βλάχος σε μια εκπομπή και μίλησε για κάποιους που χρησιμοποιούν πρόσωπα με μεγάλη συμβολική σημασία για τη ΝΔ. Δεν ήταν ακριβώς αυτά τα λόγια αλλά αυτό ήταν το νόημα. Μετά είπε ότι καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα, καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Οι ψηφοφόροι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν με την κρίση τους κι όχι καθ΄υπόδειξη του Βλάχου.

Λέει τώρα ο Βλάχος ότι αυτό το κόμμα με αντιπρόεδρο τον Γεωργιάδη και εκπρόσωπο τη Μαρία Σπυράκη είναι η συνέχεια της ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Έπρεπε να καταγγείλει τη παράτυπη εκλογή του Μητσοτάκη και τους υβριστές του κόμματος, Γεωργιάδη και Σπυράκη. Έπρεπε να καταγγείλει ότι αυτή η νεοφιλελέδικη κατάντια δεν έχει σχέση με τη Καραμανλική παράδοση. Και ταυτόχρονα να υπέβαλε την παραίτηση του πριν τον διαγράψουν. Αντ’ αυτού έχει προσκυνήσει την πράσινη Μαρία και τον Άδωνι του ΛΑΟΣ που είχαν στοχοποιήσει τον Κώστα Καραμανλή και έβριζαν το κόμμα. Μόνο ο Αντώναρος στέκεται με το κεφάλι ψηλά. Οι άλλοι έχουν σκύψει μπροστά στη μεγαλειότητα Γεωργιάδη και Σπυράκη. 

Πιθανώς να εννοούσε ότι μόνο αυτός και η φατρία που ανήκει έχουν δικαίωμα να λέγονται Καραμανλικοί. Τον πείραξε γιατί θέλουν την αποκλειστικότητα της καραμανλικής πολιτικής παράδοσης. «Εμείς είμαστε μόνο καραμανλικοί και κανένας άλλος». Έτσι σκέφτονται. Δεν θέλουν άλλους να τους χαλάσουν το μονοπώλιο. Επειδή είναι φίλος του Κώστα Καραμανλή θέλει να είναι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της Καραμανλικής κληρονομιάς. Αν θέλει αυτός να είναι Καραμανλικός του Κώστα Καραμανλή είναι δικαίωμα του. Εμείς δεν είμαστε Καραμανλικοί του Κώστα αλλά του Κωνσταντίνου. Μάλιστα θεωρούμε ότι ο Κώστας δεν έκανε τόσο καλή δουλειά στη συνέχιση της Καραμανλικής παράδοσης.

Δεν αμφισβητούμε ότι λέγονται Νέα Δημοκρατία. Αυτό που λέμε είναι ότι δεν έχουν καμμιά σχέση με τις αρχές, τις αξίες και την πολιτική τοποθέτηση της ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είναι σαν να σταματήσει η Apple να φτιάχνει υπολογιστές και να αρχίσει να φτιάχνει ψυγεία. Πάλι Apple θα λέγεται αλλά δεν θα έχει σχέση με την εταιρεία που ξέρουμε. Λέμε ότι η Νέα Δράση - Νέο ΛΑΟΣ - Νέα Πολιτική Άνοιξη είναι προσβολή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Εμείς δεν λεγόμαστε Νέα Δημοκρατία αλλά Νέα Αρχή. Λέμε ότι εμείς είμαστε η γνήσια, η original ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή προσαρμοσμένη στις συνθήκες του 2020. Από που προκύπτει; Από αυτά που υποστηρίζουμε, όχι μόνο τις πολιτικές θέσεις αλλά και τις αρχές και τις αξίες μας. Ας κοιτάξει λοιπόν ο ψηφοφόρος τι υποστηρίζουμε και τι υποστήριζε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε το πρώτο συνέδριο της ΝΔ, στη Χαλκιδική το Μάιο του 79: «… γιατί με το Συνέδριο αυτό πραγματοποιείται παλιά και μόνιμη επιθυμία μου: Να οργανωθεί δημοκρατικά το κόμμα... και γιατί δίνει το παράδειγμα για τη δημιουργία πολιτικών Οργανισμών δημοκρατικά συντεταγμένων στη θέση των βραχύβιων προσωπικών κομμάτων…». Δεν εννοούσε να οργανωθεί το κόμμα σε φατρίες και συμμορίες. Αυτή είναι η παρακμή του κόμματος, οι παρεούλες, οι κλίκες, οι φατρίες και οι συμμορίες. Για αυτή την κατάντια έχει ευθύνη και ο Κώστας Καραμανλής. Είναι ένας ατέλειωτος κατήφορος χωρίς σταματημό.

Έχουμε αναρτήσει αποσπάσματα από την ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο πρώτο Συνέδριο της ΝΔ. Διάβασε τα Βλάχο πες μας μετά αν έχει σχέση αυτό το μόρφωμα με την Καραμανλική πολιτική παράδοση. Έτσι προκύπτει Βλάχο ποιοι είναι οι συνεχιστές της Καραμανλικής παράδοσης και όχι από το πόσο φίλος είναι κανείς με τον ανηψιό του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ας κάνουν το ίδιο και οι κεντροδεξιοι ψηφοφόροι για να αποφασίσουν ποιοι είναι οι original συνεχιστές της Καραμανλικής παράδοσης.

Εάν έχει κάποιο χαρτί ο Καραμανλής που να αποδεικνύει ότι είναι κληρονόμος του κόμματος και της Καραμανλικής πολιτικής παράδοσης, να το δημοσιοποιήσει και να κρίνουμε και την εγκυρότητα και τη νομική βαρύτητα του. Εάν δεν έχει τότε δεν μπορεί να διεκδικεί ούτε την ιδιοκτησία του κόμματος ούτε της Καραμανλικής παράδοσης.

Δεν θέλαμε να μπούμε στα οικογενειακά αλλά μας ανάγκασαν. Ο αγαπημένος ανηψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν ο Μισέλ και όχι ο Κώστας. Τον Μισέλ είχε συνέχεια δίπλα του. Τώρα και αυτός είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία που αποδεικνύει ότι συχνά οι γιοί και οι ανιψιοί δεν είναι αντάξοι των πατέρων ή των θείων. Ακόμα και σε δεξιώσεις τον συνόδευε. Μαζί ήταν στο Παρίσι την περίοδο ’72 -‘74 πριν γυρίσει στην Ελλάδα. Τότε ο Μισέλ ήταν φοιτητής. Ο Μισέλ στερούνταν το επώνυμο. Ο Κώστας είχε το ίδιο επώνυμο και το ίδιο όνομα. Για αυτό ίσως επιλέχτηκε. Εάν κάποιος μπορεί να διεκδικήσει την κληρονομιά του κόμματος και της καραμανλικής παράδοσης, αυτός είναι ο Μισέλ. Εάν σε κάποιον ήθελε να αφήσει το κόμμα και την πολιτική παράδοση, κάτι που δεν θεωρουμε ότι έκανε, αυτός ο κάποιος θα ήταν ο Μισέλ και όχι ο Κώστας. Δεν πίστευε στα προσωπικά κόμματα ο ιδρυτής αλλά η Νέα Δημοκρατία κατάντησε κόμμα λίγων προσώπων.

Scroll to Top