Κάτι δεν πάει καλά

Κάτι δεν πάει καλά

Υπάρχει συνεργός;

Το σημαντικότερο από όλα είναι η ανυπαρξία κινήτρου με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς πως ένας άνθρωπος με τόσο μεγάλη αυτοσυγκράτηση όπως ο Αναγνωστόπουλος, πίεζε ένα μαξιλάρι πέντε λεπτά στο κεφάλι της γυναίκας του, μόνο και μόνο επειδή του είπε να χωρίσουν. Η απόρριψη, θα μπορούσε να δικαιολογήσει ένα έγκλημα σε βρασμό ψυχής, πάνω σε καυγά. Δεν έγινε όμως έτσι.

Από το smartwatch της Καρολάιν προκύπτει πως μεταξύ 1.41 πμ και 3.58 πμ, οι καρδιακοί παλμοί της ήταν μεταξύ 48 και 58 και αυτό σύμφωνα με τον ιατροδικαστή υποδηλώνει ότι κοιμόταν. Στις 4.05 πμ εκτινάσσονται απότομα κατά 50% δηλαδή πηγαίνουν γύρω στους 90. Αυτό υποδηλώνει ψυχολογικό ή σωματικό στρες που προκλήθηκε από την επίθεση που δέχτηκε. Η διαδικασία της ασφυξίας κράτησε μέχρι της 4.11 πμ δηλαδή 6 λεπτά.

Πρέπει να δικαιολογηθεί καλύτερα πως ένας τσιλιβήθρας κατάφερε να ακινητοποιήσει επί πέντε λεπτά, τρία μέχρι να λιποθυμήσει, μία γυμνασμένη αθλήτρια του kick boxing περίπου στο ύψος του. Ένα άλλο μεγάλο ερωτηματικό είναι η αφαίρεση της κάρτας της κάμερας. Στην αρχική απολογία του πιλότου υποτίθεται ότι την αφαίρεσαν οι ληστές. Η ώρα αφαίρεσης είναι περίπου στις 1.00 πμ δηλαδή τρεις ολόκληρες ώρες πριν την δολοφονία της Καρολάιν. Αφού δεν υπάρχουν ληστές, ποιος την αφαίρεσε, γιατί την αφαίρεσε και γιατί πέρασαν τρεις ολόκληρες ώρες;   

Ο πιλότος κάποια στιγμή έβαλε το ξυπνητήρι του για να ξυπνήσει το πρωί να πάει στην δουλειά, πιθανώς για να μην δημιουργήσει υποψίες. Μήπως τελικά από το παράθυρο του υπογείου μπήκε ένα ή περισσότερα άτομα που δεν ήταν όμως ληστές αλλά δολοφόνοι; Μήπως αυτός ή αυτοί δολοφόνησαν την Καρολάιν και στην συνέχεια έδεσαν τον πιλότο; Πιθανώς συνεννοήθηκε με τον ή τους δολοφόνους που ανέλαβαν να σκοτώσουν την γυναίκα του. Αυτοί ως φαίνεται ήξεραν καλά από δολοφονίες αλλά δεν είχαν κάνει ληστείες. Αν ήταν μπλεγμένος με κυκλώματα ναρκωτικών, έχουν ανθρώπους για να «καθαρίζουν» τους κινδύνους.

Η ύπαρξη δολοφόνου (ή δολοφόνων) μπορεί να εξηγήσει την ακινητοποίηση της Καρολάιν, την επιλογή του τρόπου δολοφονίας και την ψύχρα του εκτελεστή που δύσκολα θα μπορούσε να είναι ένας σύζυγος, ιδιαίτερα με την αυτοσυγκράτηση του πιλότου και λόγω επαγγέλματος. Το μαξιλάρι είναι ένας εύκολος τρόπος. Δεν λερώνει, δεν κάνει φασαρία δεν αφήνει στοιχεία και σημάδια. Δεν χρειάζεται κανείς να φέρει όπλο μαζί του με τον κίνδυνο να τον σταματήσουν στο δρόμο. Δεν χρειάζεται να το πετάξει ή να το κρύψει μετά. Για κάποιον που ξέρει είναι σίγουρος τρόπος.

Πέντε λεπτά αρκούν για να επέλθει ο θάνατος. Το όπλο του εγκλήματος βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Ειδικά αν κάποιος κοιμάται όπως η Καρολάιν, είναι πολύ εύκολο. Είναι όμως και ένας βασανιστικός θάνατος που το θύμα υποφέρει. Με μία σφαίρα στην καρδιά, επέρχεται ακαριαία ο θάνατος. Το θύμα ούτε που το καταλαβαίνει πως από την ζωή, μεταβαίνει στον θάνατο. Η Καρολάιν δεν δολοφονήθηκε απλώς αλλά βασανίστηκε φρικτά για τρία λεπτά, με τον τρόπο δολοφονίας που επιλέχτηκε. Όμως αυτό για τους δολοφόνους είναι άνευ σημασίας.  

Όταν λοιπόν κατέρρευσε το σενάριο των ληστών, ο πιλότος είχε δύο επιλογές. Η μία ήταν να πει την αλήθεια και η άλλη να το πάρει επάνω του και να πάει για ελαφρυντικά ώστε να βγει σε πέντε έξι χρόνια. Αν έλεγε την αλήθεια, είναι προμελετημένο στυγερό έγκλημα που αποκτά και άλλες διαστάσεις. Θα έπρεπε να εξηγήσει γιατί εν γνώσει του κάποιος ή κάποιοι δολοφόνησαν την γυναίκα του και μάλιστα τους διευκόλυνε. Θα έπρεπε να αποκαλύψει σε τι κόλπα ήταν μπλεγμένος και εκτός από την δολοφονία θα είχε και άλλες κατηγορίες όπως σύσταση εγκληματικής συμμορίας κλπ. Εκτός από την Δικαιοσύνη θα είχε να αντιμετωπίσει και τους συνεργούς του στο κύκλωμα των ναρκωτικών.    

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι πολλούς κακοποιούς τους καρφώνουν φιλενάδες ή γυναίκες που έχουν τσακωθεί μαζί τους. Το να της κλείσουν το στόμα, αν γνώριζε πράγματα, είναι ένα σοβαρό κίνητρο. Να τονίσω πως όλα αυτά είναι μόνο εικασίες και σενάρια και δεν έγινε απαραίτητα έτσι όπως περιγράφω παραπάνω. Σίγουρα όμως αυτά που έχει πει μέχρι στιγμή ο Αναγνωστόπουλος δεν στέκουν. Δεν μπορεί ένας τσιλιβήθρας, με μεγάλη αυτοσυγκράτηση, να είχε ακινητοποιήσει μια γυμνασμένη αθλήτρια kick boxing που κάποτε (και ίσως ακόμα) αγαπούσε και να την δολοφόνησε με τέτοιο φρικτό και βασανιστικό τρόπο, χωρίς μέσα στα πέντε ή έξι ολόκληρα λεπτά να το μετανιώσει.

Γεράσιμος

Scroll to Top