Πως; Ποιος;

Πως; Ποιος;

Ακόμα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την υπόθεση των Γλυκών Νερών. Οτιδήποτε έχει καταθέσει ο πιλότος, αμφισβητείται καθώς έχει ήδη πει πολλά ψέματα. Δεν θα είναι καθόλου παράξενο, αν πει άλλα σε μία επόμενη κατάθεση. Η ασφυξία ως αιτία θανάτου δεν αμφισβητείται από τον ιατροδικαστή. Το ερώτημα είναι πως και από ποιον επήλθε αυτή η ασφυξία. Όταν ομολόγησε, αρχικά είχε ισχυρισθεί πως την έπνιξε με ένα ύφασμα ενώ τσακωνόντουσαν. Στην συνέχεια προέκυψε ότι η Καρολάιν κοιμόταν μέχρι τις 4.05 πμ και ξύπνησε απότομα. Έτσι άλλαξε την κατάθεση του ο πιλότος.

Είπε πως ξάπλωσε δίπλα της όπως ήταν μπρούμυτα και την ξύπνησε Αντάλλαξαν κάποια λόγια. Αυτή ακουμπούσε το δεξί της μάγουλο στο μαξιλάρι και γύρισε κάπως το πρόσωπο της ώστε να φράξει το μαξιλάρι το στόμα και την μύτη. Την πίεζε στο μαξιλάρι για πέντε λεπτά. Έχασε τις αισθήσεις περίπου στα τρία λεπτά. Το πρώτο ερώτημα είναι: «Που ήταν τα χέρια της Καρολάιν;»

Μήπως τις φόρεσε μεταλλικές ή πλαστικές χειροπέδες;  Αν έγινε κάτι τέτοιο, θα έχει στους καρπούς αναγνωρίσιμα σημάδια. Αν τις πίεζε τα χέρια με τα πόδια του, θα πρέπει να έχουν τα χέρια της πολλούς μώλωπες. Και πάλι πιθανώς να μπορούσε να ξεφύγει. Ο πιλότος έχει ύψος 1,77. Το ανέφερε στην πρώτη του κατάθεση όταν υπολόγιζε το ύψος των υποτιθέμενων δραστών σε 1,80 με 1,87 βάσει του δικού του ύψους. Το ύψος της Καρολάιν δεν αναφέρεται σε κάποιο δημοσίευμα. Σε φωτογραφίες από τον γάμο τους φαίνεται να έχει περίπου το ίδιο ύψος με τον σύζυγο (και δολοφόνο;) της. Δεν ξέρουμε πόσο ψηλά τακούνια φόραγε. Τραβήχτηκε όμως σε παραλία ενώ περπατούν και είναι πιθανό να μην φόραγε τακούνια.

Ήταν σίγουρα αθλήτρια πολεμικών τεχνών και στις φωτογραφίες έδειχνε γυμνασμένη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου είχε μαύρη ζώνη ενώ στον ελληνικό τύπο αναφέρεται πως βρισκόταν σε προχωρημένο επίπεδο αθλητικά. Σίγουρα την έπιασε στον ύπνο αλλά κάποια στιγμή θα ξύπνησε και θα συνειδητοποίησε τι συμβαίνει. Μια αθλήτρια που έχει περάσει αμέτρητες ώρες της ζωής της ασχολούμενη με την αυτοάμυνα δεν μπορούσε να κάνει καλά τον τσιλιβήθρα τον Μπάμπη που φυσάει και τον παίρνει ο αέρας; Που ήταν τα χέρια της Καρολάιν όταν την είχε ακινητοποιήσει;

Είναι δύσκολο να ψυχολογήσει κανείς τον Αναγνωστόπουλο. Πίεζε το κεφάλι της γυναίκας του επί πέντε ολόκληρα λεπτά. Αυτό δεν είναι ούτε έγκλημα εν βρασμώ ψυχής ούτε πάθους. Κάποια στιγμή μετά από μισό - ένα λεπτό, ξεθολώνει το μυαλό. Δεν είναι η περίπτωση που αρπάζει κανείς ένα μαχαίρι ή παίρνει ένα βαρύ αντικείμενο και ο θάνατος επέρχεται μέσα σε δευτερόλεπτα επομένως είναι ήδη αργά πια όταν ξεθολώσει το μυαλό. Δείχνει άνθρωπος που έχει πλήρη έλεγχο του εαυτού του. Επίσης δεν φαίνεται κανένας τρελάρας ή με αρρωστημένα πάθη. Περισσότερο δείχνει ένας άνθρωπος που έχει μπλέξει σε πολύ χοντρά κόλπα και προσπαθεί να αποδεχτεί την μοίρα του. Αν το έκανε αυτός, είχε συναίσθηση των πράξεων του. Υπάρχει όμως ακόμα το ΑΝ.

Έχει ξεσηκωθεί το πανελλήνιο για γυναικοκτονία. Άλλα παίζουν πιθανώς και το έχει πει ο απόστρατος αστυνομικός Κατερινόπουλος σε διάφορες εκπομπές, αρχικά στο «Φως στο τούνελ» και στην συνέχεια σε άλλες. Βέβαια αυτός θεωρεί ότι ο πιλότος διέπραξε μόνος του το έγκλημα. Όμως μάλλον αυτές οι απόψεις του ήταν πριν τις τελευταίες εξελίξεις. Ίσως να έχει αναθεωρήσει. Πάντως ήταν από τους λίγους που «έπεσαν από την αρχή μέσα» στην εκτίμηση τους. Ενδεχομένως και άλλοι συνάδελφοι του να το υποπτευόντουσαν και να μην το εξέφραζαν καθώς είναι ακόμη εν ενεργεία.

Μήπως το έκανε κάποιος επαγγελματίας δολοφόνος; Αυτοί ξέρουν πάρα πολύ καλά να κρύβουν τα ίχνη τους. Ένας επαγγελματίας δολοφόνος θα μπορούσε ψυχρά να πιέζει το κεφάλι της Καρολάιν στο μαξιλάρι για πέντε λεπτά, κάτι που δύσκολα κάνει ένας σύζυγος, όσο και τσακωμένοι να είναι. Ένας σύζυγος, από την απόρριψη μπορεί να αρπάξει ένα μαχαίρι ή ένα βάζο. Ο τύπος του Αναγνωστόπουλου, με μεγάλο αυτοέλεγχο, δύσκολα θα το έκανε.

Και γιατί;

Αλέξης

Scroll to Top