Κάτω από τη μύτη τους

Κάτω από τη μύτη τους

Νέες καλές συνήθειες

Επίσης μπορεί να «ακούσει» την συνομιλία σας κατά την συνάντηση σας, ενεργοποιώντας το μικρόφωνο. Για να μην είναι αυτό εφικτό δεν αρκεί να κλείσετε απλά το κινητό αλλά πρέπει να βγάλετε την μπαταρία. Αν δεν «ακούσουν» οι Καθεστωτικοί την συνομιλία εκείνη τη στιγμή που γίνεται δεν μπορούν να το κάνουν αργότερα. Βέβαια αναφέρομαι σε προφορική συνομιλία εκτός κινητού.

Γιατί τις συνομιλίες της κινητής όπως και το στίγμα του GPS μπορεί το Καθεστώς να τα ακούσει ή να τα βρει μετά από μήνες ή χρόνια. Επίσης είναι σχετικά εύκολο με ένα βανάκι να υποκλέψουν τις τηλεπικοινωνίες κινητής. Εκτός κι αν είναι «Πακιστανικά» τα κινητά, συνδέονται με ένα συγκεκριμένο αληθινό πρόσωπο. Δηλαδή ο αριθμός του κινητού σας είναι άμεσα συνδεδεμένος με εσάς.

Να το συγκρίνουμε τώρα με τη χρήση ενός tablet. Όλες οι τηλεπικοινωνίες είναι επίφοβες και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Δεν μπορούν να ξέρουν όμως ανά πάσα στιγμή που βρισκόσαστε και ούτε υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός που συνδέεται με εσάς. Το FB (και το FB messenger) κάνει προσπάθεια όλα τα προφίλ να είναι πραγματικά, αν και υπάρχει δυνατότητα ψεύτικου προφίλ.

Άλλα όπως το twitter δεν καταβάλουν τόσο μεγάλη προσπάθεια ώστε όλα τα προφίλ να είναι πραγματικά και είναι ακόμη πιο εύκολη η δημιουργία ψεύτικου προφίλ. Δηλαδή το Καθεστώς μπορεί να ξέρει τι λέτε αλλά αν δεν ξέρει ποιοι είσαστε, είναι μικρή η ωφέλεια. Το Καθεστώς δεν παρακολουθεί όλους. Παρακολουθεί συγκεκριμένους ανθρώπους (πολλούς) που έχουν αντίθετες απόψεις από το Καθεστώς και επίσης παρακολουθεί γενικά για λέξεις κλειδιά.

Αν αυτές οι λέξεις κλειδιά αντικατασταθούν από άλλες λέξεις, τότε το Καθεστώς βρίσκεται σε απόλυτη αδυναμία. Μπορεί να καθιερωθούν κάποιες κωδικές εκφράσεις που να έχουν συγκεκριμένο νόημα και να κάνουν δύσκολο να καταλάβει το Καθεστώς τι λέτε. Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι πως το Καθεστώς μπορεί να παρακολουθεί μόνο όσο είσαστε συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ.

Αν βγάλετε το καλώδιο στην περίπτωση desktop/laptop ή κλείσετε τη σύνδεση wifi στην περίπτωση laptop/tablet, το Καθεστώς δεν μπορεί να παρακολουθεί τι κάνετε στον υπολογιστή. Το laptop έχει δυνατότητα σύνδεσης και μέσω καλωδίου και μέσω wi-fi. Στην περίπτωση του κινητού πρέπει να βγάλετε την μπαταρία οπότε καθίσταται τελείως άχρηστο. Αντίθετα ένας υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους και χωρίς σύνδεση στο Ίντερνετ.

Παλαιότερα είχαν μεγάλη χρήση οι δισκέτες floppy disk. Ακόμα υπάρχουν, απλά δεν χρησιμοποιούνται τόσο πολύ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ειδική εισδοχή, κάτι που παλαιότερα ήταν στάνταρτ για όλους τους υπολογιστές. Εναλλακτικά αποθηκευτικά μέσα είναι το cdrom και το στικάκι. Με ένα από αυτά τα τρία, μπορεί να γίνει ανταλλαγή πληροφοριών, χωρίς να το «πάρει χαμπάρι» το Καθεστώς, αν ο υπολογιστής είναι εκτός σύνδεσης. Floppy disk, cdrom, στικάκια με κείμενα ή ηχητικά μπορούν να αποσταλούν με ταχυδρομείο, courier, να δοθούν χέρι με χέρι ή να παραληφθούν από συγκεκριμένο σημείο.

Χρειάζεται προσοχή γιατί υπάρχει πρόγραμμα που μπορεί να εγκαταστήσει το Καθεστώς. «Παρακολουθεί» ενέργειες που γίνονται στον υπολογιστή εκτός σύνδεσης και τις μεταφέρει όταν συνδεθεί. Όμως αυτό ανιχνεύεται σχετικά εύκολα. Πάραυτα αρκετοί Αντικαθεστωτικοί (Αντιστασιακοί) έχουν υπολογιστή που δεν συνδέεται ποτέ στο Διαδίκτυο και χρησιμεύει για ανταλλαγή πληροφοριών με floppy disk, cdrom, στικάκια. Ο παραπάνω τρόπος είναι πιο ασφαλής από το Darknet που δεν πρέπει να θεωρείται απόλυτα ασφαλές, απλά αρκετά πιο ασφαλές από το κανονικό Διαδίκτυο.

Σε καμία περίπτωση δεν εξαντλήθηκαν αυτά τα ζητήματα. Για όσους ενδιαφέρονται και για όσους μπουν στις τάξεις της Αντίστασης, υπάρχουν πολύ περισσότερα ώστε η Αντίσταση να δρα στην κυριολεξία «κάτω από τη μύτη» του Καθεστώτος, χωρίς να μπορεί να πάρει χαμπάρι το Καθεστώς τίποτα από όλα όσα γίνονται. Η Αντίσταση χρειάζεται να αποκτήσει πιο μαζικό χαρακτήρα.

Η Αντίσταση έχει διεισδύσει σε διάφορους χώρους (κόμματα κλπ) και γνωρίζει πως το Καθεστώς παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους, κάτι που είναι τελείως παράνομο και αντισυνταγματικό. Πολλοί Αντιστασιακοί εσκεμμένα δεν εκφράζουν καμία άποψη ενάντια στο Καθεστώς ώστε να μην προκαλούν υποψίες και να πραγματοποιούν ανενόχλητοι την Αντιστασιακή τους δράση. Κάποιοι μάλιστα, για «ξεκάρφωμα» παίρνουν θέσεις υπέρ του Καθεστώτος. Αυτοί συνήθως έχουν διεισδύσει σε πολύ ψηλά κλιμάκια του Καθεστώτος και είναι «απαραίτητο» να φανεί πως είναι με το Καθεστώς και όχι ουδέτεροι. 

Στην Ελλάδα ανέκαθεν υπήρχαν προδότες όμως ευτυχώς πάντα υπήρχαν πατριώτες. Ένας αστάθμητος παράγοντας για το Καθεστώς ΕΕ - ΝΤΠ είναι οι ενέργειες της πατριωτικής Αντίστασης. Ουσιαστικά αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό, μία μεγάλη μαύρη τρύπα, για την οποία οι Καθεστωτικοί έχουν ελάχιστη πληροφόρηση που βασικά έχει εσκεμμένα δημοσιοποιήσει η ίδια η Αντίσταση. Πέρα από αυτά είναι αμφίβολο αν το Καθεστώς γνωρίζει οτιδήποτε άλλο. 

Γιώργος

Scroll to Top