Κέρδισε η σωφροσύνη
Κέρδισε η σωφροσύνη
Τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών δεν ήταν καμία έκπληξη για όσους παρακολουθούσαν τις δημοσκοπήσεις. Απλά τα νεοταξικά ΜΜΕ στην Ελλάδα, έκρυβαν συστηματικά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, με την ελπίδα πως μπορεί να διαψευστούν. Όταν πλέον έγιναν οι εκλογές, δεν μπορούσαν να κρύψουν τα αποτελέσματα των εκλογών.
Αυτό που μπόρεσαν και έκαναν ήταν να έχουν πολύ μικρή κάλυψη των ιταλικών εκλογών, αντίθετα με τις γαλλικές όπου «ο δικός τους» υπέρτατος Νεοταξίτης Μακρόν τελικά κέρδισε την Προεδρία, αν και η ΝΤΠ – ΕΕ υπέστη συνολικά μεγάλη πανωλεθρία. Στην Γαλλία, ανέμεναν να καταφέρει έστω και με δυσκολία να γίνει ο Μακρόν Πρόεδρος. Στην Ιταλία επίσης ανέμεναν θρίαμβο της δεξιάς συμμαχίας και για αυτό η κάλυψη από τα νεοταξικά ΜΜΕ ήταν ανύπαρκτη.
Στην περίπτωση της Ιταλίας, οι δημοσκοπήσεις έπεσαν περίπου μέσα. Στους Αδελφούς της Ιταλίας έδιναν 25% και τελικά ξεπέρασαν το 26%. Όπως πάντα οι Νεοταξίτες ήταν υπερτιμημένοι. Το Δημοκρατικό κόμμα, οι δημοσκοπήσεις τοποθετούσαν στο 22% και πήραν τελικά 19%. Και η Λέγκα του Σαλβίνι αποδείχθηκε υπερτιμημένη. Τους έδιναν 12% και πήραν 9%. To Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι ανέβηκε μια μονάδα σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις και ξεπέρασε το 8%.
Ο Μπερλουσκόνι δεν είναι ακριβώς ευρωσκεπτικιστής αλλά μια περίπτωση Όρμπαν. Και το κόμμα του Όρμπαν όπως του Μπερλουσκόνι βρισκόταν στο γκρουπ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μαζί με την Νέα Δημοκρατία και τους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες. Πλέον το κόμμα του Όρμπαν δεν είναι και ενδεχομένως να βγει και του Μπερλουσκόνι. Πάντως δεν θεωρείται πως ανήκει ο Μπερλουσκόνι και το Φόρτσα Ιτάλια στο ευρωσκεπτικιστικό στρατόπεδο αλλά όμως πλησιάζει. Αντινεοταξική - ευρωσκεπτικιστική θεωρείται η Κίνηση των Πέντε Αστέρων που είχε άνοδο σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις, από το 13% ξεπέρασαν το 15% και βρέθηκαν στην τρίτη θέση.
Σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, το Δημοκρατικό κόμμα διατήρησε τις δυνάμεις του. Οι Αδελφοί της Ιταλίας είχαν τεράστια άνοδο, από το 4,4% στο 26,14% ενώ η Λέγκα και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έπεσαν στα μισά περίπου των ποσοστών του 2018. Δηλαδή είχαμε μια αναδιάταξη του αντινεοταξικού ευρωσκεπτικιστικού μπλοκ, υπέρ των Αδελφών της Ιταλίας οι οποίοι πήραν επιπλέον ένα ποσοστό από το Φόρτσα Ιτάλια. Μετά τις εκλογές του 2018, είχαν σχηματίσει κυβέρνηση το Κίνημα Πέντε Αστέρων και η Λέγκα που όμως δεν κράτησε πολύ λόγω διαφορών.
Τα νεοταξικά ΜΜΕ αναφέρονται σε νίκη της ακροδεξιάς. Εδώ υπάρχουν δύο ενστάσεις. Πρώτον, το Κίνημα Πέντε Αστέρων είναι μάλλον κεντροαριστερά δηλαδή το αντίστοιχο του Μελανσόν στην Γαλλία, με την διαφορά πως ίσως να μην βρίσκονται τόσο αριστερά όσο ο Μελανσόν και το κόμμα του. Αντινεοταξικά ευρωσκεπτικιστικά κόμματα βρίσκονται και αριστερά του κέντρου και δεξιά του κέντρου όμως σε γενικές γραμμές η αντινεοταξική ευρωσκεπτικιστική τάση είναι πιο ισχυρή δεξιά του κέντρου. Σε γενικές γραμμές, αριστερά του κέντρου υπερισχύουν οι Νεοταξίτες ενώ δεξιά του κέντρου υπερισχύουν οι Αντινεοταξίτες.
Επίσης τα νεοταξικά ΜΜΕ έχουν κάνει εικονική μετατόπιση των ιδεολογιών. Ονομάζουν άκρα δεξιά την δεξιά, δεξιά την κεντροδεξιά και κεντροδεξιά τον δεξιό σοσιαλισμό τύπου Νέας Δημοκρατίας. Αυτό που ονομάζουν άκρα δεξιά είναι στην πραγματικότητα δεξιά και αυτό που ονομάζουν κεντροδεξιά είναι στην πραγματικότητα δεξιός σοσιαλισμός.
Είναι λογικό και αναμενόμενο, άνθρωποι προερχόμενοι από αριστερά του κέντρου δηλαδή από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Μέρα25 να καταφέρονται ενάντια στους Αδελφούς της Ιταλίας και την κυβέρνηση συνεργασίας που προβλέπεται να δημιουργήσουν μαζί με την Λέγκα και τη Φόρτσα Ιτάλια. Είναι άκρως προβληματικό και ανησυχητικό να καταφέρονται εναντίον άνθρωποι προερχόμενοι από το κόμμα εξουσίας της κεντροδεξιάς, την Νέα Δημοκρατία.
Ρε καραγκιόζηδες σε ποιο χώρο ανήκετε;
Η Νέα Δημοκρατία δεν ανήκει στον χώρο της κεντροδεξιάς αλλά στον χώρο του σοσιαλισμού, είναι δεξιός σοσιαλισμός που με τον μανδύα της κεντροδεξιάς προσπαθεί να παρασύρει τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους στον δρόμο του σοσιαλισμού. Αυτή η τεράστια ανωμαλία στο πολιτικό σύστημα της χώρας πρέπει άμεσα να διορθωθεί. Δεν μπορεί το πρώτο κόμμα της κεντροδεξιάς να είναι ένα κόμμα που δεν ανήκει καν στον χώρο της κεντροδεξιάς αλλά στον σοσιαλιστικό χώρο. Είναι το αντίστοιχο του κόμματος του Μακρόν και των Βρετανών Φιλελεύθερων Δημοκρατών. Προέρχονται από τους Σοσιαλιστές και διαφοροποιήθηκαν κάπως στα οικονομικά ζητήματα.
Οι Νεοταξίτες κολλάνε την στάμπα «ακροδεξιός» σε όποιον/α δεν θέλει μια αναποτελεσματική, απόμακρη γραφειοκρατία να του καταστρέφει την ζωή. Σε όποιον/α δεν θέλει τα σύνορα να είναι ξέφραγο αμπέλι και να μπαίνουν ανεξέλεγκτα κάθε λογής εγκληματίες που θα κλέψουν, θα βιάσουν και θα σκοτώσουν. Σε όποιον/α δεν θέλει το παιδί του να γίνει γκέι, λεσβία ή τρανς και να κάνει χρήση ναρκωτικών.
Ε λοιπόν τους έχω νέα! Τουλάχιστον τα 2/3 των Ελλήνων είναι «ακροδεξιοί» με τον ορισμό που δίνουν τα Νεοταξικά ΜΜΕ και οι Νεοταξίτες γενικά στον όρο. Θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας ρωτώντας ανθρώπους στον κύκλο σας. Δεν κέρδισε η ακροδεξιά στην Ιταλία αλλά η σωφροσύνη, ενάντια στην παραφροσύνη του σχεδίου ΝΤΠ – ΕΕ που προσπαθεί να φέρει άνω – κάτω όλη την υφήλιο και να επιβάλλουν οι παρανοϊκοί Νεοταξίτες τις αρρωστημένες απόψεις τους.
Αδαμάντιος