Κουκούλωμα;

Κουκούλωμα;

Και γιατί;

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι που βρισκόταν τα χέρια της Καρολάιν όταν της έσπρωχνε το κεφάλι στο μαξιλάρι. Αν ήταν ελεύθερα, κατά πάσα πιθανότητα θα έπρεπε να έχει απελευθερωθεί. Ο Μπάμπης δεν είναι κανένας ψηλός μυώδης τύπος. Είναι μεσαίου ύψους και πολύ λεπτός, τσιλιβήθρας. Δεν έχει γραφτεί στα ΜΜΕ να γνωρίζει πολεμικές τέχνες.

Το άθλημα της Καρολάιν, δεν την βοήθησε πολύ στην συγκεκριμένη θέση που βρέθηκε. Στο kick boxing κατάφερνε χτυπήματα στον αντίπαλο από όρθια στάση με τα χέρια και τα πόδια. Η πάλη ή το judo θα ήταν πιο χρήσιμα στην συγκεκριμένη στάση. Σε κάθε περίπτωση όμως με αντίπαλο έναν τσιλιβήθρα, θα μπορούσε να απελευθερωθεί από την ακινητοποίηση, αν τα χέρια της ήταν ελεύθερα. Έχει αποδειχθεί ότι κοιμόταν αλλά μέσα σε 10-15 δευτερόλεπτα θα είχε πλέον ξυπνήσει και συνειδητοποιήσει τι γινόταν. Άνθρωποι με τόσες πολλές ώρες αφιερωμένες στην αυτοάμυνα, αντιδρούν ενστικτωδώς χωρίς να χρειάζεται να σκεφτούν.

Αν όμως φορούσε χειροπέδες, τότε θα ήταν δύσκολο να αντιδράσει. Που να βρεθούν οι χειροπέδες; Μερικά ζευγάρια τις έχουν για ερωτικούς λόγους. Αν το προσχεδίαζε, θα μπορούσε να τις αγοράσει. Επίσης υπάρχουν οι πλαστικές χειροπέδες που χρησιμοποιεί η αστυνομία σε περίπτωση πολλών συλλήψεων ταυτόχρονα. Ενδεχομένως να χρησιμοποίησε και σκοινί αφού του είχε κάνει πρώτα κάποιους κόμπους.

Είτε ήταν μεταλλικές οι χειροπέδες είτε ήταν πλαστικές ή χρησιμοποίησε σχοινί, οι αστυνομικοί θα το καταλάβαιναν από την πρώτη κιόλας στιγμή γιατί θα υπήρχαν τα σημάδια στους καρπούς. Ο πιλότος δείχνει άνθρωπος με μεγάλη αυτοσυγκράτηση. Πολύ δύσκολα οποιοσδήποτε θα πίεζε το κεφάλι της γυναίκας τους επί πέντε ολόκληρα λεπτά, πόσο μάλλον κάποιος με μεγάλη αυτοσυγκράτηση. Εκτός κι αν την στιγμή εκείνη είχε το ακαταλόγιστο. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί, αν είχε πάρει ναρκωτικά ή ήταν μεθυσμένος. Όποιος έχει πάρει ναρκωτικά, είναι ικανός για το οτιδήποτε. Και λίγο είναι αυτό που έγινε. Μήπως τυχόν υπήρξε και ερωτική πράξη;

Η χρήση ναρκωτικών, οι χειροπέδες ή το σχοινί, η ερωτική πράξη θα έπρεπε να είναι γνωστά στους αστυνομικούς από την πρώτη κιόλας στιγμή. Μήπως εκτός από τα ψέματα και την προσπάθεια κουκουλώματος από την πλευρά του Μπάμπη, γίνεται προσπάθεια και από την πλευρά της Αστυνομίας; Αν έβγαζαν ότι είχε πάρει ναρκωτικά, τότε όλος ο κόσμος θα έλεγε «μαστούρωσε, δεν ήξερε τι έκανε και την σκότωσε». Όσοι είναι μπλεγμένοι σε διακίνηση ναρκωτικών, έχουν και στην διάθεση τους.

Γιατί να γίνει προσπάθεια συγκάλυψης από την Αστυνομία; Κι αν πράγματι έγινε, γιατί δεν την διατήρησαν μέχρι τέλους; Η Αστυνομία δεν θα συγκάλυπτε ποτέ μία περίπτωση μέσου ανθρώπου. Αν όμως ο πιλότος είναι μπλεγμένος σε χοντρά κόλπα ή/και έχει ψηλές γνωριμίες με οικονομική επιφάνεια, τότε σε τέτοιες περιπτώσεις, ενίοτε γίνονται προσπάθειες συγκάλυψης, με δύο τρόπους. Ο ένας είναι με την εμπλοκή ανώτερων αξιωματικών ή πολιτικών. Ο άλλος είναι με τα οικονομικά ανταλλάγματα. Μπορεί να συμβούν ο ένας από τους δύο ή και οι δύο τρόποι.

Η προσπάθεια συγκάλυψης γίνεται πολύ προσεκτικά. Δεν μπορεί ο ανώτερος αξιωματικός ή ο προϊστάμενος να δώσει διαταγή να συγκαλυφθεί η υπόθεση. Χρησιμοποιούνται άνθρωποι εμπιστοσύνης που μπορεί να έχουν και ανταλλάγματα. Δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί στο κόλπο αλλά πολύ λίγοι. Κάποιοι άλλοι μπορεί να καταλαβαίνουν ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης αλλά να κάνουν τον κορόιδο, ειδικά αν υποπτεύονται ότι έρχονται εντολές άνωθεν. Δεν θέλουν να τα σκαλίσουν και να έχουν μπλεξίματα. Στην προσπάθεια συγκάλυψης, οι εμπλεκόμενοι δεν έχουν πλήρη έλεγχο. Μπορεί η προσπάθεια να αποτύχει.

Έτσι πιθανώς να εξηγείται ότι δεν διατηρήθηκε μέχρι τέλους. Μπορεί να το πήγαιναν στο αρχικό σενάριο των τριών ληστών αλλά στην πορεία να διαπίστωσαν ότι δεν τους παίρνει και το γύρισαν. Όμως και πάλι δύσκολα είναι αυτή η αλήθεια που παρουσιάζεται μέχρι στιγμής. Ότι δήθεν είχαν προβλήματα στον γάμο τους και για αυτό ένας τσιλιβήθρας πίεζε το κεφάλι μιας γυμνασμένης αθλήτριας του kick boxing στο μαξιλάρι για πέντε ολόκληρα λεπτά, χωρίς αυτή να μπορεί να αντισταθεί.

Κάτι άλλο είναι. Μπορεί να είναι ένα από αυτά που ανέφερα. Μπορεί να είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Δεν μπορώ να καλύψω όλα τα πιθανά σενάρια, ειδικά όταν δεν ξέρω την δικογραφία και δεν έχω τις πληροφορίες της Αστυνομίας. Ακόμα και τώρα, μετά την διπλή ανατροπή της υπόθεσης, δύσκολα μπορώ να πιστέψω πως όσα λέγονται είναι αλήθεια ή έστω όλη η αλήθεια.

Αλέξης

Scroll to Top