Κτυπήματα απελευθερωτικού αγώνα

Κτυπήματα απελευθερωτικού αγώνα

To θέμα του απελευθερωτικού πολέμου στην Ανατολική Ευρώπη, το διατηρούν οι αναγνώστες με ερωτήσεις και σχόλια. Πιθανά κριτήρια για επιλογή στόχων είναι νεοταξικότητα, ευκολία και επίπτωση. Η νεοταξικότητα είναι πόσο νεοταξικός είναι ο στόχος. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα νεοταξικά κόμματα. Ξεκάθαρα τα δύο πιο νεοταξικά κόμματα είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Οι απόψεις διίστανται για το ποιο από τα δύο είναι περισσότερο νεοταξικό. Μάλλον υπερισχύει η άποψη πως είναι η ΝΔ καθώς έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι νεοταξικό κόμμα αλλά λιγότερο. Επιπλέον δεν κατέστρεψε την χώρα. Πέρα από αυτά τα τρία κόμματα, τα υπόλοιπα δεν έχουν κυβερνήσει. Όσα συγκυβέρνησαν δηλαδή ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ δεν βρίσκονται πλέον στη Βουλή.

Είναι λίγες οι πιθανότητες να γίνει κτύπημα σε κάποιο άλλο εκτός από τα τρία κόμματα εξουσίας αλλά δεν αποκλείεται. Τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και μετά ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλο που σχεδόν όλα τα υπόλοιπα κόμματα είναι νεοταξικά δεν έχουν κυβερνήσει και επομένως δεν έχουν ευθύνη για την καταστροφή.

Παρομοίως, κατάταξη σύμφωνα με το βαθμό νεοταξικότητας μπορεί να γίνει σε ΜΜΕ, εταιρείες, πρόσωπα κλπ. Όμως η νεοταξικότητα δεν θα είναι το μοναδικό κριτήριο. Η επίδραση θέλει λίγη εξήγηση. Έχει να κάνει με το μέγεθος της ζημιάς ή των απωλειών του εχθρού δηλαδή της ΝΤΠ αλλά και επίσης με την «σημαντικότητα». Μπορεί κτύπημα σε λίγα σημαντικά πρόσωπα της ΝΤΠ να έχει μεγαλύτερη επίδραση από περισσότερα και όχι τόσο σημαντικά.

Δεν είναι όμως μόνο τα πρόσωπα που καθορίζουν την επίδραση. Αν πχ γκρεμιστούν μερικά ιδιόκτητα κτίρια τηλεοπτικών σταθμών ή ιδιόκτητα στούντιο τηλεοπτικών εκπομπών, θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα στην αιχμή του δόρατος της ΝΤΠ. Δεν είναι άλλη από τα ΜΜΕ, με σημαντικότερα τα κανάλια καθώς παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην εξαπάτηση και πλύση εγκεφάλου των ψηφοφόρων.

Στην ευκολία, εκτός από την διενέργεια του κτυπήματος, συμπεριλαμβάνονται η ευκολία διαφυγής και η αποφυγή της μελλοντικής σύλληψης. Αναφέρθηκε πως μπορεί να γίνουν κτυπήματα από την Πάρνηθα, την Πεντέλη και τον Υμηττό. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν. Εκτός από αυτά, υπάρχουν και άλλα βουνά από τα οποία θα μπορούσαν να εκτοξευτούν πύραυλοι.

Επί τη ευκαιρία να δώσω τα υψόμετρα σε μέτρα των βουνών της Αττικής : Πάρνηθα 1.413, Κιθαιρώνας 1.407, Γεράνεια 1.351, Πατέρας 1.132, Πεντέλη 1.107, Υμηττός 1.026, Πάνειο 648, Μερέντα 613, Λαυρεωτικός Όλυμπος 487, Αιγάλεω 469, Ποικίλο 446, Τουρκοβούνια 337. Όρος θεωρείται όταν έχει υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα και κάτω από αυτό είναι λόφοι.

Υπάρχουν πολλοί λόφοι όπως : Λυκαβηττός 277, Αρδηττός 235, Ελικώνα 184, Ακρόπολης 157, Φιλοπάππου 147, Στρέφη 150, Άρειος Πάγος 115, Φινόπουλου (Πεδίον Άρεως) 115, Νυμφών 105, Πνύκας 105, Αγίου Ιωάννη Κυνηγού (Βουλιαγμένης) 122, Προφήτη Ηλία (Καστέλα) 87, Σκουζέ 61, Κολωνού 60, Βριλησσίων, Προφήτη Ηλία (Χαϊδάρι) κλπ. Της Φιλοθέης έχει υψόμετρο 302 μ αλλά θεωρείται τμήμα των Τουρκοβούνιων.

Από όλα αυτά θα μπορούσαν να εκτοξευτούν ρουκέτες και πύραυλοι. Και από μια ταράτσα θα μπορούσαν να εκτοξευτούν. Δεν χρειάζεται να είναι σε κάποιο ύψος το σημείο εκτόξευσης. Μπορεί να είναι ένας κήπος, ένα οικόπεδο, ένα γήπεδο, ένα άλσος. Δεν χρειάζεται καν να είναι έδαφος. Μπορεί η εκτόξευση να γίνει από θαλάσσης. Υπάρχουν άπειρα σημεία δυνητικής εκτόξευσης. Ένα βασικό ζήτημα είναι πάντοτε η διαφυγή και η αποφυγή μελλοντικής σύλληψης.

Από μια ταράτσα, θα πρέπει να κατέβουν στον δρόμο για να διαφύγουν. Επιπλέον μπορεί κάποιος από τις γύρω πολυκατοικίες ή τα γύρω σπίτια να τους δει. Ο θόρυβος της εκτόξευσης θα ακουστεί και μάλλον θα ειδοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Πάραυτα δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη και αυτός ο τρόπος δηλαδή να εκτοξευτεί ρουκέτα εναντίον νεοταξικού στόχου, από μια κοντινή ταράτσα.

Όπως έχει εξηγηθεί, θα υπάρξει ποικιλία ως προς τα μέσα και τους τρόπους των κτυπημάτων. Μπορούμε να πούμε πως θα υπάρξει ποικιλία ως προς τα σημεία εκτόξευσης. Τα επικρατέστερα όμως είναι αυτά από τα οποία η διαφυγή είναι πιο εύκολη και οι πιθανές μαρτυρίες όσο το δυνατόν λιγότερες. Αυτά είναι τα βουνά πέριξ των Αθηνών, για τα κτυπήματα στην Αθήνα που εκτιμάται πως θα είναι τα περισσότερα.

Εξηγήθηκε πως ο απελευθερωτικός πόλεμος θα μοιάζει περισσότερο με αυτόν στο Ισραήλ παρά με της Ουκρανίας. Όμως και σε σύγκριση με του Ισραήλ, θα έχει διαφορές. Τώρα ο Ισραηλινός στρατός κτυπάει την Γάζα, καταστρέφοντας κτίρια και σκοτώνοντας ανθρώπους, αμάχους και μαχητές. Σκοπός του είναι να καταλάβει την Γάζα.

Οι απελευθερωτικές δυνάμεις στην Ανατολική Ευρώπη δεν θα έχουν βάση και ορμητήριο μία περιοχή όπως η Γάζα, τουλάχιστον στην αρχή. Αυτό έχει μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Επειδή δεν θα έχουν μια βάση δεν θα μπορούν να οργανωθούν τόσο καλά. Από την άλλη οι καθεστωτικές δυνάμεις δεν θα έχουν κάποια περιοχή όπως την Γάζα να κτυπήσουν και να καταλάβουν.

Θα είναι ένας αόρατος εχθρός. Οι καθεστωτικοί δεν θα ξέρουν που βρίσκεται και θα προσπαθούν να τον ανακαλύψουν. Θεωρητικά, κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί ο αόρατος εχθρός. Για να έρθει αυτή η στιγμή, μπορεί να περάσουν πολλά χρόνια. Εν τω μεταξύ, πιθανότατα θα έχει πέσει το νεοταξικό καθεστώς. Διότι όχι μόνο θα αποδυναμώνεται με τα κτυπήματα αλλά και θα αποσταθεροποιείται.

Επιπλέον όπως πολύ σωστά έχει εξηγηθεί, αρκετοί Νεοταξίτες θα προτιμήσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό καθώς έχουν κλέψει πολλά λεφτά και μπορούν να ζήσουν πολύ άνετα. Σίγουρα ισχύει για αυτούς και τα παιδιά τους και πιθανώς για τα εγγόνια τους και τα δισέγγονα τους. Θα πάνε σε εκείνες τις χώρες των οποίων είναι ανδρείκελα και εργάζονται για τα συμφέροντα τους.

Ένα άλλο τμήμα των Νεοταξιτών θα έρθει με το μέρος τω απελευθερωτικών δυνάμεων ή θα κάνει συμφωνία μαζί τους για να μην γίνουν στόχοι κτυπημάτων. Συμπληρωματικά θα υπάρχουν ενέργειες αποδυνάμωσης και αποσταθεροποiησης των νεοταξικών κυβερνήσεων της Δυτικής Ευρώπης που στηρίζουν τις νεοταξικές της Ανατολικής Ευρώπης. Εμάς βέβαια μας ενδιαφέρει η Ελλάδα.

Έτσι παρόλο που είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να αποκαλυφθούν οι απελευθερωτικές δυνάμεις, το πιθανότερο είναι να πέσουν πιο γρήγορα τα νεοταξικά καθεστώτα. Είναι ένας αγώνας δρόμου για το ποιοι θα προλάβουν πρώτοι και μάλλον θα το κερδίσουν οι απελευθερωτικές δυνάμεις. Ίσως αποκαλυφθεί ένα τμήμα των απελευθερωτικών δυνάμεων. Πιθανώς όπως όλες οι μυστικές οργανώσεις να έχουν οργάνωση πυρήνων (cell).

Σε αυτή την περίπτωση, αν αποκαλυφθεί ένας πυρήνας δεν αποκαλύπτεται όλη η οργάνωση διότι στον πυρήνα δεν γνωρίζουν τους υπόλοιπους της οργάνωσης. Αν τυχόν αποκαλυφθεί ένα τμήμα των απελευθερωτικών δυνάμεων, θα συλληφθούν αρχικά αλλά μετά την πτώση των νεοταξικών καθεστώτων θα αποφυλακιστούν, θα τιμηθούν ως ήρωες και θα πάρουν αξιώματα.

Χρήστος

Scroll to Top