Νικηφόρος απελευθερωτικός πόλεμος

Νικηφόρος απελευθερωτικός πόλεμος

Μας ρωτούν όλο αγωνία πολλοί αναγνώστες αν θα κερδηθεί ο απελευθερωτικός πόλεμος στην Ανατολική Ευρώπη. Αυτό είναι το πιθανότερο και θα εξηγήσουμε το γιατί. Εκτός αυτού, για πολλούς Νεοταξίτες θα είναι αδιάφορη η έκβαση του πολέμου καθώς δεν θα βρίσκονται πλέον στη ζωή. Ακόμη κι αν δεν πετύχει ο απελευθερωτικός πόλεμος, τι να το κάνουν οι Νεοταξίτες εκεί που θα βρίσκονται στην Κόλαση;

Με απόλυτη βεβαιότητα δεν μπορούμε να πούμε πως θα κερδίσουν τον πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη οι απελευθερωτικές δυνάμεις. Όμως είναι το πιθανότερο. Τα περισσότερα κτυπήματα θα γίνουν με πυραύλους ή ρουκέτες. Οι πύραυλοι έχουν σύστημα καθοδήγησης και μπορούν να πετύχουν τον στόχο από μεγάλη απόσταση. Οι ρουκέτες δεν έχουν τέτοιο σύστημα. Για να πετύχουν τον στόχο, τον βάζουν σημάδι.

Μπορεί το βεληνεκές να είναι ίδιο με παρόμοιους πυραύλους αλλά για να πετύχουν τον στόχο, πρέπει οι ρουκέτες να εκτοξευτούν από πιο κοντινή απόσταση, σε σχέση με τους πυραύλους. Το βεληνεκές διακρίνεται σε μέγιστο, δραστικό, ωφέλιμο. Το μέγιστο βεληνεκές είναι η μέγιστη απόσταση που μπορεί να διανύσει μια σφαίρα, ένα βλήμα, μια ρουκέτα, ένας πύραυλος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αφορά ρουκέτες και πυραύλους.

Μια ρουκέτα μπορεί να έχει το ίδιο μέγιστο βεληνεκές με έναν παρόμοιο πύραυλο. Όμως είναι πολύ μικρότερο το δραστικό βεληνεκές, η απόσταση από την οποία πρέπει να εκτοξευτεί, για να πετύχει τον στόχο. Το ωφέλιμο βεληνεκές είναι η μέγιστη απόσταση από την οποία μπορεί να εκτοξευτεί για να προκαλέσει σημαντική ζημιά στον στόχο. Στις ρουκέτες και τους πυραύλους, η ζημιά γίνεται αν εκραγούν. Επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ρουκέτες και πύραυλοι. Αυτό που αλλάζει είναι η απόσταση εκτόξευσης.

Οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έχουν βεληνεκές πάνω από δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα. Να το επαναλάβω, όχι δέκα χιλιόμετρα αλλά δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα. Βέβαια δεν θα χρησιμοποιηθούν τέτοιοι. Πιστεύω πως θα εκτιμηθεί για το ποιο είναι το μικρότερο ασφαλές βεληνεκές. Το ασφαλές αφορά την δυνατότητα διαφυγής και αποφυγής σύλληψης στο μέλλον.

Θα χρησιμοποιηθούν πύραυλοι ή ρουκέτες με το μικρότερο ασφαλές ωφέλιμο βεληνεκές. Οι ειδικοί πιστεύουν πως θα είναι κάποια χιλιόμετρα. Εδώ να εξηγήσω πως ένας εκτοξευτήρας πυραύλων ή ρουκετών, έχει την δυνατότητα εκτόξευσης πολλών πυραύλων. Ο πύραυλος είναι όπως η σφαίρα και ο εκτοξευτήρας όπως το τουφέκι. Μόνο που ο πύραυλος είναι ακριβός ενώ η σφαίρα δεν είναι.

Επομένως με έναν εκτοξευτήρα θα μπορούσαν να πληγούν δυνητικά δεκάδες στόχοι. Πρακτικά όμως θα περιοριστούν σε μονοψήφιο αριθμό διότι αν εκτοξεύσουν δεκάδες πυραύλους, κινδυνεύουν να εντοπιστούν και να συλληφθούν. Όμως υπάρχει δυνατότητα εκτόξευσης περισσότερων του ενός. Πάλι θα το κρίνουν ποιος είναι ο ασφαλής αριθμός εκτοξεύσεων ώστε να μην εμποδιστεί η διαφυγή και να μην κινδυνεύουν να συλληφθούν αργότερα.

Σε προηγούμενο άρθρο έγινε αναφορά για πολλαπλά κτυπήματα (just in time), μέσα σε μία μέρα. Τα κτυπήματα ίσως είναι κατά κύματα αλλά το κάθε κύμα θα συντελείται σε μικρό χρονικό διάστημα. Μπορεί να είναι πολλαπλά χτυπήματα μέσα σε δέκα λεπτά, αν οι στόχοι βρίσκονται κοντά. Θα μπορούσαν να εκτοξευτούν μερικοί πύραυλοι, από μια θέση στην Πεντέλη, στην Πάρνηθα ή στον Υμηττό, εναντίον στόχων στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής.

Παρομοίως θα μπορούσαν να εκτοξευτούν μερικοί πύραυλοι, από θαλάσσης, εναντίον στόχων στα νότια. Και στα βόρεια και στα νότια υπάρχουν κανάλια και ΜΜΕ. Και στο κέντρο υπάρχουν αλλά φαντάζομαι πως δεν θα πάνε να στήσουν τον εκτοξευτήρα στην Ομόνοια. Αν το κάνουν από τον Λυκαβηττό, αυξάνονται οι πιθανότητες σύλληψης τους.

Βέβαια μπορούν να κτυπήσουν το κέντρο από τα βουνά ή την θάλασσα αλλά θα χρειαστεί πύραυλος μεγαλύτερου βεληνεκούς που είναι πιο ακριβός. Για αυτό είναι πιθανότερο οι στόχοι να είναι κοντά στα βουνά ή στην θάλασσα. Βέβαια δεν αποκλείεται να γίνουν κάποια κτυπήματα εκτός Αθηνών αλλά μάλλον τα περισσότερα θα είναι στην Αθήνα όπου βρίσκονται ΜΜΕ, κόμματα, εταιρείες και γίνονται συναθροίσεις Νεοταξιτών.

Όλα αυτά εξηγούν καλύτερα πως θα διεξαχθεί ο απελευθερωτικός πόλεμος αλλά χρησιμεύουν επίσης για να γίνει κατανοητό γιατί θα είναι νικηφόρος. Πόσοι χρειάζονται για να εκτοξεύσουν μερικούς πυραύλους από έναν εκτοξευτήρα; Εξαρτάται από το το είδος αλλά πιθανώς δύο-τρεις να αρκούν. Ας πάρουμε το χειρότερο σενάριο για αυτούς δηλαδή πως σκοτώνονται.

Μπορεί να είναι τέσσερις ομάδες και κάθε ομάδα να εκτοξεύσει πέντε πυραύλους δηλαδή να κτυπηθούν είκοσι στόχοι μέσα σε δέκα λεπτά. Από την μία πλευρά θα έχουμε απώλεια δέκα περίπου ατόμων ενώ από την άλλη εκατοντάδων. Με μερικά κύματα κτυπημάτων, θα έχει εξολοθρευτεί ένα σημαντικό μέρος της ψευτο-ελίτ των Νεοταξιτών.

Για αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, οι μη Νεοταξίτες, να φυλάγονται. Ένα μέρος των Νεοταξιτών θα διαφύγει στη εξωτερικό. Έχουν κλέψει τόσα πολλά χρήματα που μπορούν να ζήσουν μέχρι και τα δισέγγονα τους μια άνετη ζωή στο εξωτερικό. Ένα άλλο μέρος των Νεοταξιτών θα σπεύσει να πάει με το μέρος των απελευθερωτικών δυνάμεων, για να μην αποτελέσουν στόχους.

Επομένως πέρα από τις απώλειες λόγω των κτυπημάτων, οι Νεοταξίτες που θα παραμείνουν στην χώρα και πιστοί στη ΝΤΠ, θα μειωθούν κατά πολύ. Να τονίσουμε πως ο απελευθερωτικός πόλεμος στην Ανατολική Ευρώπη θα συνοδευτεί από ενέργειες αποδυνάμωσης και αποσταθεροποίησης των νεοταξικών κυβερνήσεων στην Δυτική, με σκοπό την αντικατάσταση τους από αντινεοταξικές.

Ενδεχομένως στην Δυτική Ευρώπη να σπεύσουν να δεχτούν την συμβιβαστική λύση καθώς τους δίνει την δυνατότητα να έχουν Δυτική Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό βέβαια, αν μαζεύεται το πράγμα διότι αν ξεκινήσει το «πανηγύρι» δύσκολα μαζεύεται. Επομένως θα αφήσουν τα ανδρείκελα τους, τους Νεοταξίτες της Ανατολικής Ευρώπης ξεκρέμαστους, στο έλεος των απελευθερωτικών δυνάμεων.

Και αφού είναι εφικτός και πιθανότατα νικηφόρος ο απελευθερωτικός πόλεμος, γιατί δεν έγινε τόσο καιρό; Διότι είναι το πιο ακραίο σενάριο. Αποτελεί την ύστατη λύση, όταν όλες οι άλλες προσπάθειες δεν καρποφόρησαν. Αναμφίβολα θα υπάρχουν απώλειες και από την πλευρά των απελευθερωτικών δυνάμεων. Κάποιοι θα χάσουν την ζωή τους ενώ άλλοι θα συλληφθούν. Οι δεύτεροι είναι τυχεροί διότι όταν επικρατήσουν οι απελευθερωτικές δυνάμεις, θα βγουν από την φυλακή, θα τιμηθούν ως ήρωες και θα πάρουν αξιώματα.

Γρηγόριος

Scroll to Top