Κυκλωτική κίνηση Τραμπ

Κυκλωτική κίνηση Τραμπ

Οι αμερικανικές εκλογές είναι όπως ένα ρόλερ κόστερ (τραινάκι του λούνα παρκ). Την βραδιά των εκλογών φαινόταν βέβαιο ότι ο επόμενος Πρόεδρος θα είναι ο νυν, ο Ντόναλντ Τραμπ. Στην συνέχεια, με εκτεταμένη νοθεία στις επιστολικές ψήφους και προπαγάνδα των ρυπαρών Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, δόθηκε η λανθασμένη εντύπωση ότι πιθανότερος Πρόεδρος είναι ο κινεζόφιλος (και κατά πολλούς κινεζόδουλος) Τζόεν Μπάιν-Τεν.

Τώρα πλέον υπάρχει χιονοστιβάδα αποκαλύψεων και αποδείξεων πως έγινε μεγάλου μεγέθους νοθεία από τους Δημοκρατικούς και όσους συνεργάζονται μαζί τους. Όλες οι ενδείξεις και οι αποδείξεις παρουσιάζονται στους λογαριασμούς social media του Τραμπ, των γιων του και του Τζουλιάνι. Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε μια μεγαλειώδης συγκέντρωση των οπαδών του Τραμπ στην Ουάσιγκτον. Δήλωσαν οπλισμένοι και πως θα υπερασπιστούν με την ζωή τους τον Τραμπ και την Δημοκρατία, ενάντια σε κάθε προσπάθεια νόθευσης των αμερικανικών εκλογών.

Το πιθανότερο είναι να μην χρειαστεί η ένοπλη επέμβαση των οπαδών του Τραμπ καθώς οι αποδείξεις για νοθεία είναι ατράνταχτες και το θέμα θα κλείσει στο Ανώτατο Δικαστήριο που είναι 6-3 υπέρ των Ρεπουμπλικάνων. Ο Μάικ Πομπέο που έχει σχέσεις με το πολιτικό και κρατικό κατεστημένο των ΗΠΑ, δήλωσε πριν από καιρό ότι θα είναι απαλή η μετάβαση προς μια δεύτερη θητεία Τραμπ. Όλα αυτά δεν προβάλλονται από τα ρυπαρά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης καθώς είναι πλέον πέρα από κάθε αμφιβολία ότι κατευθύνονται από τους εβδομήντα δύο δαίμονες της Κόλασης που βρίσκονται πίσω από την προσπάθεια επιβολής Παγκόσμιας Δικτατορίας και ελέγχου της ανθρωπότητας.

Πρόσφατα υπογράφηκε η συμφωνία RCEP (Regional Comprehensive Economic Partnership) που έχει το 30% της παγκόσμιας παραγωγής. Μπορεί να σημαίνει πολλά ή και τίποτα. Πολλές συμφωνίες έχουν υπογραφεί μεταξύ κρατών και επίσης πολλές πολιτικές ή/και οικονομικές ενώσεις έχουν δημιουργηθεί. Κάποιες είναι ουσιαστικές, με σημαντικό αντίκτυπο ενώ άλλες όχι ιδιαίτερα σημαντικές και απλά υπάρχουν. Παγκόσμια, έχει δημιουργηθεί μια εξαιρετικά πολύπλοκη κατάσταση που χρειάζεται ξεμπέρδεμα. Πολλές χώρες ανήκουν σε περισσότερες από μία οικονομικές ή/και πολιτικές ενώσεις. Παρουσιάζεται μεγάλη αλληλοκάλυψη μεταξύ τους και αυτό κάνει την κατάσταση πολύπλοκη.

Είναι καλύτερα κάθε χώρα να ανήκει σε ένα γκρουπ μόνο και τα γκρουπ να κάνουν συμφωνίες μεταξύ τους. Μάλλον προς τα εκεί θα καταλήξει αργά η γρήγορα η κατάσταση. Τα γκρουπ μπορεί να είναι σε μια περιοχή της υδρογείου από γειτνιάζουσες χώρες ή όπως η Κοινοπολιτεία Εθνών που βρίσκεται σε όλες τις ηπείρους. Και οι δύο περιπτώσεις έχουν συν και πλην. Μεταξύ χωρών που βρίσκονται κοντά είναι πιο εύκολες οι μετακινήσεις ανθρώπων και προϊόντων. Όμως μπορεί να μην υπάρχουν καλές σχέσεις ή να μην ταιριάζουν οι οικονομίες τους. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανήκει στην Ένωση που υπήρξε η αιτία της οικονομικής καταστροφής της (Ευρωπαϊκή).

Ας υποθέσουμε ότι τελικά η RCEP υπερισχύει των άλλων. Θα είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη για τον Ελληνισμό καθώς η Μελβούρνη έχει τον τρίτο μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό, μετά από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Σε αυτή την περίπτωση, το σενάριο της CANZUKI απομακρύνεται. Επιβάλλεται η δημιουργία μιας οικονομικής Συμμαχίας Ανεξάρτητων Χωρών, μεγαλύτερης της RCEP, με την συμμετοχή των ΗΠΑ αφού η δεύτερη οικονομική δύναμη, η Κίνα, είναι μέρος της RCEP.

Οι ΗΠΑ μπορεί να είναι μέσα η δίπλα δηλαδή να δημιουργηθεί Συμμαχία χωρίς τις ΗΠΑ που θα έχει στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ. Μεταξύ των δύο εναλλακτικών δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά επί της ουσίας αλλά στα τυπικά. Ένα σενάριο Συμμαχίας Ανεξάρτητων Χωρών είναι ΗΠΑ - Ηνωμένο Βασίλειο - Καναδάς - Ιρλανδία - PIGS (Πορτογαλία Ιταλία Ελλάδα Ισπανία) - Ανατολική Ευρώπη - Ανατολική Μεσόγειος με περίπου 40% της παγκόσμιας παραγωγής. Γίνεται έτσι κυκλωτική κίνηση στην ΕΕ που μένει με λίγο πάνω από το 10% της παγκόσμιας παραγωγής. Οι Σύμμαχοι περικυκλώνουν από παντού τον Άξονα και τον αναγκάζουν να παραδοθεί άνευ όρων.

Ο κινεζόφιλος (ή κινεζόδουλος) και γερμανόφιλος (ή γερμανόδουλος) Τζόεν Μπάιν-Τεν αποκλείεται να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο. Θα βάλει τα κινεζικά και τα γερμανικά συμφέρονται πάνω από τα αμερικανικά. Μόνο ο Τραμπ θα μπορούσε να πάρει μέρος αφού βάζει πρώτα τα αμερικανικά συμφέροντα και όχι τα κινεζικά και τα γερμανικά. Βέβαια δεν θα είναι μόνος του αλλά μαζί με τον Τζόνσον, τον Σαλβίνι, τον Όρμπαν και τους άλλους ηγέτες των κρατών που θα απαρτίσουν την οικονομική Συμμαχία Ανεξάρτητων Χωρών και θα περικυκλώσουν τις χώρες του Άξονα για να τις αναγκάσουν σε παράδοση άνευ όρων.

Μάρκος

Scroll to Top