Αυτορρύθμιση πανδημίας

Αυτορρύθμιση πανδημίας

ΒΙΝΤΕΟ

Η άποψη για τον εμβολιασμό και την υποχρεωτικότητα δεν έχει ιδεολογική απόχρωση. Κατά του εμβολιασμού ή/και της υποχρεωτικότητας βρίσκονται σε όλο το ιδεολογικό φάσμα. Πέρα από αυτό, τέτοιες προσεγγίσεις όπως της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν ανήκουν στον χώρο της κεντροδεξιάς. Η κεντροδεξιά πιστεύει στον νόμο και στην τάξη αλλά οι νόμοι πρέπει να είναι δίκαιοι και να εκφράζουν την λαϊκή βούληση και τα συμφέροντα των πολιτών. Όμως η κεντροδεξιά δεν πιστεύει στον κρατικό παρεμβατισμό, παρά μόνο όπου είναι τελείως απαραίτητος.

Άλλοι πολιτικοί χώροι, αριστερά του κέντρου, προτιμούν την εύκολη και ενίοτε αχρείαστη κρατική παρέμβαση. Ένα πολύ μικρό τμήμα της αριστεράς είναι κατά της κρατικής παρέμβασης και του κράτους γενικότερα. Η κεντροδεξιά ιδεολογία αφήνει την οικονομία και την κοινωνία να αυτορυθμιστεί. Στην περίπτωση της πανδημίας υπάρχει δυνατότητα αυτορρύθμισης. Οι ανεμβολίαστοι ή θα εμβολιαστούν ή θα νοσήσουν και θα αποκτήσουν καλύτερα αντισώματα. Επομένως θα μετατραπούν από ανεμβολίαστοι ή σε εμβολιασμένους ή σε νοσήσαντες. 

Δεν χρειάζεται να γίνει για όλους. Πάνω από το 60% έχει κάνει ήδη τουλάχιστον μία δόση. Λογικά θα ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό και σύντομα το 65% θα έχει πλήρως εμβολιαστεί. Το ποσοστό νοσήσαντων κάποιες πηγές το δίνουν σε πάνω από 10%. Επομένως σύντομα εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα είναι πάνω από 75%. Για να δημιουργηθεί τείχος ανοσίας δεν χρειάζεται το 100% του πληθυσμού.

Προσπαθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με διάφορα τεχνάσματα να εξαναγκάσει τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν. Μάλιστα σε κάποιες κατηγορίες το έχει κάνει υποχρεωτικό και θα το επεκτείνει και σε άλλες. Το θέμα είναι ποιους προσπαθεί να προφυλάξει. Οι εμβολιασμένοι είναι προφυλαγμένοι αφού έχουν κάνει το εμβόλιο. Αν δεν προφυλάσσει το εμβόλιο, τότε ποιος ο λόγος να το κάνουμε; Οι ανεμβολίαστοι έχουν τρόπο να προφυλαχθούν, αν το επιθυμούν, να εμβολιαστούν.

Άρα δεν χρειάζεται να προφυλάξει κανέναν και ούτε ο σκοπός της είναι να προφυλάξει κανέναν πολίτη με τα μέτρα που παίρνει. Αυτό που προσπαθεί να προφυλάξει είναι το ΕΣΥ και τις ΜΕΘ από κατάρρευση. Αν αυξηθούν οι θετικές περιπτώσεις στον ιό, θα αυξηθούν και όσοι θα χρειαστεί να εισαχθούν στο νοσοκομείο. Η κυβέρνηση φοβάται πως κάποια στιγμή θα γεμίσουν οι ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων. Μετά η επιλογή θα είναι τα ιδιωτικά αλλά και αυτά κάποια στιγμή θα γεμίσουν.

Βέβαια αυτό θα οδηγήσει αρκετούς στο να εμβολιαστούν, βλέποντας ότι δεν θα μπορούν να έχουν κάποια περίθαλψη σε δημόσιο νοσοκομείο και από ένα σημείο και μετά ούτε σε ιδιωτικό. Επίσης όσο αυξάνεται ο αριθμός των θετικών περιστατικών θα αυξάνεται και ο αριθμός των νοσήσαντων που θα έχουν αναπτύξει αντισώματα, πιθανότατα πιο ισχυρά από των εμβολιασμένων. Έτσι θα γίνει η αυτορρύθμιση.

Αυτό δεν το αντιλαμβάνονται οι σοσιαλιστές, γνήσιοι ή υβριδικοί όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για αυτούς υπάρχει μόνο ο δρόμος της κρατικής παρέμβασης. Η κυβέρνηση θα κριθεί για την συνολική διαχείριση της πανδημίας. Αν οι πολίτες έχουν σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση θα την κρίνουν διαφορετικά από το να ενημερώνονται μερικά και λανθασμένα από τα Μέσα Μαζικής Χειραγώγησης.

Η κυβέρνηση επίσης προσπαθεί να αποφύγει την κρίση που θα δημιουργηθεί και αυτός είναι ο μόνος λόγος που επιβάλλει όποια μέτρα με σχεδόν δικτατορικό τρόπο. Θεωρεί πως η κρίση που θα προκύψει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα έχει μεγαλύτερο πολιτικό κόστος από την επιβολή των μέτρων. Γιατί αν δεν το πίστευαν αυτό, θα άφηναν την κατάσταση να ρυθμιστεί μόνη της. Δεν είναι το μόνο παράδειγμα που οι δήθεν κεντροδεξιοί, μόνο κεντροδεξιοί δεν είναι.

Scroll to Top