Δεν υπάρχει μία Ευρώπη

Δεν υπάρχει μία Ευρώπη

Η NΤΠ και η ΕΕ προσπαθούν απεγνωσμένα να υποστηρίξουν την καταστροφική τους ομαδοποίηση χωρών. Η προπαγάνδα τους αναφέρει πολύ συχνά την ευρωπαϊκή οικογένεια. Λοιπόν, δεν υπάρχει ευρωπαϊκή οικογένεια και δεν υπάρχει Ευρώπη. Θα γίνει φανερό ότι υπάρχουν μόνο Δυτική Ευρώπη και Ανατολική Ευρώπη αλλά όχι μία Ευρώπη. Η Δυτική Ευρώπη έχει κάνει ένα μεγάλο μέρος της Ανατολικής αποικία της και θέλει να την κάνει όλη.

Τι είναι η Ευρώπη; Πώς ορίζουμε την Ευρώπη; Οι περισσότεροι θα πουν ότι η Ευρώπη είναι μια ήπειρος. Η Ευρώπη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΠΕΙΡΟΣ. Η Ευρασία είναι η ήπειρος. Από την αρχαιότητα, το δυτικό τμήμα της ηπείρου ονομαζόταν Ευρώπη και το πολύ μεγαλύτερο ανατολικό τμήμα Ασία. Δεν είναι σαφές πού βρίσκονται τα συμβατικά σύνορα. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Τα πιο αποδεκτά σύνορα είναι τα Ουράλια, ο Καύκασος και το Αιγαίο.

Κάποιοι ίσως ορίζουν την Ευρώπη ως την περιοχή όπου ζει η Λευκή φυλή. Και αυτό είναι λάθος. Η Λευκή φυλή ζει επίσης σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Άραβες, Ισραηλινοί, Ιρανοί, Ινδοί είναι επίσης Ινδοευρωπαίοι. Οι κάτοικοι της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής είναι ως επί το πλείστο Ίβηρες (Ισπανοί - Πορτογάλοι) αναμεμειγμένοι με τους ιθαγενείς, Ινδιάνους της Αμερικής.

Κάποιος άλλος λανθασμένος ορισμός της Ευρώπης μπορεί να είναι η περιοχή από όπου προήλθε η Λευκή φυλή. Η Λευκή φυλή προήλθε από την περιοχή του Καυκάσου και γι' αυτό οι Λευκοί λέγονται επίσης Καυκάσιοι. Ο Καύκασος είναι ένα από τα όρια των συμβατικών ηπείρων Ευρώπης και Ασίας. Επομένως και αυτός ο ορισμός δεν είναι σωστός.

Η Ευρώπη είναι εκεί όπου ο Χριστιανισμός είναι η κύρια θρησκεία. Όχι, ο Χριστιανισμός είναι επίσης η κύρια θρησκεία σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Κεντρική και Νότια Αμερική. Αυτό που καθορίζει την Ευρώπη είναι οι ιστορικοί, φυλετικοί και πολιτιστικοί δεσμοί. Η Ευρώπη έχει μια κοινή πορεία ανά τους αιώνες. Ούτε αυτό είναι αλήθεια.

Θα τα εξετάσουμε και θα γίνει φανερό ότι υπάρχει Δυτική Ευρώπη και Ανατολική Ευρώπη αλλά όχι Ευρώπη. Από τον 4ο αιώνα μ.Χ. έως τον 15ο, διήρκεσε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία (Βυζάντιο). Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του διαστήματος, το Βυζάντιο ήταν πολύ ισχυρό, οικονομικά και τεχνολογικά προηγμένο. Το Βυζάντιο δεν είχε σχέση με την Ρώμη αλλά ήταν κάτι ξεχωριστό.

Τα σύνορα του Βυζαντίου άλλαζαν μέσα στους αιώνες. Μια περιοχή που παρέμεινε στο Βυζάντιο για το μεγαλύτερο διάστημα των χίλιων και πλέον χρόνων της ύπαρξης του, ήταν τα Βαλκάνια και η Τουρκία. Οι σημερινοί κάτοικοι των Βαλκανικών χωρών και της Τουρκίας προέρχονται από τους κατοίκους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Για αιώνες, το Βυζάντιο είχε πολύ στενές οικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές σχέσεις με τους Ρως του Κιέβου. Οι σημερινοί κάτοικοι σε Ρωσία, Λευκορωσία και Ουκρανία, προέρχονται από τους Ρως του Κιέβου. Το κράτος τους εξαπλωνόταν σε αυτές τις τρεις χώρες. Τον 15ο αιώνα μ.Χ., η Βυζαντινή Αυτοκρατορία αντικαταστάθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ό,τι ήταν Βυζαντινό, έγινε Οθωμανικό.

Σε ένα μεγάλο μέρος του εικοστού αιώνα, όλες οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης βρίσκονταν στο κομμουνιστικό μπλοκ. Εξαίρεση ήταν η Ελλάδα και η Τουρκία που δεν είναι ξεκάθαρα ανατολικοευρωπαϊκή χώρα. Στη «συμφωνία ποσοστών» ή «συμφωνία χαρτοπετσέτας», ο Τσώρτσιλ επέλεξε την Ελλάδα ως τη μόνη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης υπό βρετανική επιρροή.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει πολύ μεγάλη ακτογραμμή. Η Βρετανία ήταν και είναι ναυτική δύναμη. Ο Τσώρτσιλ ενδιαφερόταν για την Ελλάδα ενώ τον Στάλιν δεν τον ενδιέφερε ιδιαίτερα καθώς η Σοβιετική Ένωση δεν ήταν ναυτική δύναμη. Η Ανατολική Ευρώπη δεν είναι πλέον κομμουνιστική και η Ελλάδα βρίσκεται ξεκάθαρα στην Ανατολική Ευρώπη. Η Ελλάδα όπως και η υπόλοιπη Ανατολική Ευρώπη δεν είναι Δύση.

Αν δούμε το κατά κεφαλήν εισόδημα σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, στην Ανατολική Ευρώπη υπάρχει ένα εύρος 15 - 45 χιλιάδων και στη Δυτική Ευρώπη ένα εύρος 35 - 65 χιλιάδων. Εξαίρεση αποτελούν Ιρλανδία και Λουξεμβούργο που απέχουν πολύ από τις υπόλοιπες δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Τα στοιχεία είναι από την Παγκόσμια Τράπεζα για το 2021.

Όσον αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα, επίσης διαφέρει αρκετά η Ανατολική από την Δυτική Ευρώπη. Η Ανατολική Ευρώπη πρέπει να σχηματίσει ένα ξεχωριστό γκρουπ, την Κοινοπολιτεία Ανατολικής Ευρώπης, για να φτάσει στο οικονομικό επίπεδο της Δυτικής Ευρώπης σε είκοσι πέντε έως τριάντα χρόνια. Αν είναι στο ίδιο γκρουπ, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ ούτε σε χίλια χρόνια.

Κύρια Σημεία

Scroll to Top