Διεθνιστές κι όχι πατριώτες

Διεθνιστές κι όχι πατριώτες

ΒΙΝΤΕΟ

Συνηθίζουμε να λέμε ότι στην Ελλάδα «ότι δηλώσεις είσαι». Δεν είναι σωστό. Μπορεί να ισχύει αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Επειδή κάποιος δηλώνει κεντροδεξιός δεν σημαίνει ότι είναι. Πολλοί που παριστάνουν τους κεντροδεξιούς, στην πραγματικότητα είναι υβριδικοί σοσιαλιστές. Δηλαδή έχουν ως βάση τον σοσιαλισμό και έχουν ενσωματώσει στοιχεία από την κεντροδεξιά, ενίοτε προς τα άκρα. Η κεντροδεξιά έχει κάποια χαρακτηριστικά που δεν αμφισβητούνται από κανένα, αριστερούς, κεντρώους και δεξιούς.

Βασικά είναι ο πατριωτισμός, η φιλική στάση στις θρησκείες και στην Ελλάδα περισσότερο στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, η ελεύθερη οικονομία, η συντηρητική νοοτροπία. Όσοι ακολουθούν την θρησκεία έχουν σε γενικές γραμμές συντηρητική νοοτροπία. Μπορεί όμως να έχει κανείς συντηρητική νοοτροπία και να είναι άθεος ή μακριά από την θρησκεία. Είναι διαφορετικό να είναι κανείς κοντά στην Εκκλησία από το να ακολουθεί την θρησκεία. Υπάρχουν άνθρωποι κοντά ή μέσα στην Εκκλησία που δεν ακολουθούν αυτά που λέει η θρησκεία.

Μία λέξη που δεν είχα ξανακούσει και άκουσα για πρώτη φορά πρόσφατα είναι διεθνιστόπουστας. Την χρησιμοποίησε κάποιος για να χαρακτηρίσει απαξιωτικά την ηγεσία του κόμματος (της ΝΔ), επίσημη και ανεπίσημη δηλαδή τα μεγάλα ονόματα του κόμματος, χωρίς όμως να αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Ήταν επί δεκαετίες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά δεν είναι πλέον. Όπως πιθανώς ήδη να κατάλαβαν αρκετοί, διεθνιστόπουστες είναι οι ομοφυλόφιλοι διεθνιστές.

Εγώ προσωπικά ούτε εγκρίνω ούτε κατακρίνω την χρήση της λέξης. Εξαρτάται που χρησιμοποιείται. Έγινε σε ιδιωτική συζήτηση και σίγουρα δεν θα ταίριαζε σε δημόσια συζήτηση. Περιγράφει μία πολιτική ιδεολογία και μία συμπεριφορά χρησιμοποιώντας μία λέξη της καθομιλουμένης. Νομίζω η χρήση του όρου ομοφυλόφιλος διεθνιστής δεν είναι κάτι μεμπτό, αν ισχύει για τους συγκεκριμένους ανθρώπους που χαρακτηρίζει. Η χρήση της λέξης πούστης αντί ομοφυλόφιλος είναι κάτι συχνό στην καθομιλουμένη, χωρίς να κρίνω αν είναι καλό ή κακό που χρησιμοποιείται αυτός ο όρος.

Η Νέα Δημοκρατία είναι άκρως διεθνιστικό κόμμα, το πιο διεθνιστικό κόμμα της Βουλής καθώς πρωταγωνίστησε στην ΕΕ. Ο χώρος της κεντροδεξιάς στην βάση του είναι πατριωτικός. Ο διεθνισμός είναι αντίθετος με τον πατριωτισμό. Να διευκρινίσω ότι ο πατριωτισμός διαφέρει από τον εθνικισμό που είναι σοσιαλιστικής προέλευσης και αποδίδεται στον Ζαν Ζακ Ρουσώ.

Όλοι οι υποστηρικτές της ΕΕ που αυτοπροσδιορίζονται κεντροδεξιοί, καλά θα κάνουν να κοιτάξουν σε κάποια εγκυκλοπαίδεια ή σε κάποιο βιβλίο τον Ανρί ντε Σαιντ Σιμόν. Ήταν ο πρώτος που καταγράφηκε να εκφράζει την άποψη της Ενωμένης Ευρώπης. Ακολούθησαν ο Βίκτωρ Ουγκώ και άλλοι σοσιαλιστές. Ο Σαιντ Σιμόν ήταν Γάλλος ουτοπικός σοσιαλιστής και κρατιστής.

Απόψεις υπέρ Ενώσεων τύπου ΕΕ ανήκουν στον σοσιαλιστικό χώρο και όχι στον χώρο της κεντροδεξιάς που είναι πατριωτικός. Είναι απόψεις διεθνιστικές. Οι πατριώτες υπερασπίζονται με την ζωή τους την εθνική κυριαρχία, δεν την παραδίδουν σε μία ξένη γραφειοκρατία. Αν μάλιστα ζημιώνεται η χώρα δεν είναι μόνο διεθνιστικές αλλά και προδοτικές. Είναι βέβαιο ότι η ευρωπαϊκή πορεία οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και στην υποδούλωση και επομένως ζημίωσε την χώρα.

Όσοι πιστεύουν σε τέτοιου είδους ενώσεις είναι ιδεολογικά συγγενείς με αυτούς που δημιούργησαν την Ένωση Σοσιαλιστικών Σοβιετικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ) δηλαδή ανήκουν στον σοσιαλιστικό – κομμουνιστικό χώρο. Όσοι επιβάλλουν δικτατορικά τον εμβολιασμό δεν είναι κεντροδεξιοί και δεν είναι δημοκράτες είναι αυταρχικοί υβριδικοί σοσιαλιστές όπως ο Χίτλερ.

Υβριδικός σοσιαλιστής ήταν και ο Χίτλερ. Πρώτα και πάνω από όλα ήταν σοσιαλιστής, κάτι που προκύπτει ξεκάθαρα από την πλήρη ονομασία του Ναζιστικού κόμματος που ήταν  Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα, στα γερμανικά Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei. Η ονομασία Ναζί προήλθε από την πρώτη συλλαβή του National και την δεύτερη του sozialistische.

Scroll to Top