Λόγοι μη εμβολιασμού

Λόγοι μη εμβολιασμού

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ που είναι μια από τις μεγαλύτερες ή η μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Υποστήριξε πως δεν θα κάνει το εμβόλιο για να μην αλλοιωθεί το DNA του. Έχουμε διάφορες στάσεις των μη εμβολιασμένων. Μία κατηγορία είναι γενικά κατά όλων των εμβολιασμών. Οι λόγοι μπορεί να είναι ιατρικοί ή θρησκευτικοί. Όσοι ακολουθούν εναλλακτική ιατρική ή ομοιοπαθητική είναι συνήθως κατά των εμβολιασμών. Δεν έχει ιδεολογική απόχρωση η στάση. Στις ΗΠΑ πρωτοστατεί στο αντιεμβολιαστικό κίνημα ο γερουσιαστής Κέννεντυ.

Η οικογένεια Κέννεντυ είναι το «σήμα κατατεθέν», ο θρύλος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού κόμματος. Επομένως οι αντιεμβολιαστές δεν ανήκουν στην Δεξιά του Κυρίου μόνο όπως διάφοροι κακοπροαίρετοι θέλουν να περάσουν. Είναι σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Οι σκεπτικοί ή αντίθετοι στους εμβολιασμούς βρίσκονται και σε χαμηλό και σε ψηλό μορφωτικό ή οικονομικό επίπεδο. Στις αναπτυγμένες χώρες είναι πιο σκεπτικοί στους παιδικούς εμβολιασμούς ίσως επειδή το πρόβλημα των παιδικών ασθενειών δεν είναι τόσο έντονο λόγω καλύτερων συνθηκών υγιεινής.

Μία άλλη κατηγορία είναι κατά του συγκεκριμένου εμβολίου και όχι κατά των εμβολίων γενικότερα. Μία τρίτη κατηγορία το σκέφτεται δηλαδή ενδέχεται να εμβολιαστεί στο μέλλον. Επίσης κάτι άλλο είναι ο χρόνος του εμβολιασμού. Μπορεί κάποιος να έχει αποφασίσει πως κάποια στιγμή θα εμβολιαστεί αλλά να το καθυστερεί. Λογικά όσο το καθυστερεί, τόσο βελτιώνεται το εμβόλιο.

Έχουν αναφερθεί διάφοροι λόγοι κατά του εμβολιασμού όπως α) προτιμότερη η νόσηση β) μπορεί να έχει παρενέργειες γ) είναι σε πειραματικό στάδιο δ) αλλάζει το DNA ε) εμφυτεύει τσιπάκι  στ) περιέχει νανοσωματίδια με σκοπό να ελέγχουν τον άνθρωπο ζ) περιέχει κρυμμένο ιό που εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα και οδηγεί στον θάνατο σε βάθος χρόνου.

Να ξεκαθαρίσω κάτι για να μην με καλέσει εισαγγελέας. Δεν μπορώ να ξέρω ούτε αν ισχύουν ούτε αν δεν ισχύουν. Αναφέρω τις διάφορες απόψεις, θεωρίες και προβληματισμούς. Η όλη ιστορία του covid – 19 όμως φαίνεται ύποπτη. Σύμφωνα με μία άποψη, τα αντισώματα των νοσήσαντων είναι πιο ισχυρά από των εμβολιασμένων. Έτσι κάποιοι που δεν ανήκουν σε ομάδες κινδύνου ίσως προτιμήσουν να νοσήσουν από το να εμβολιαστούν.

Αν το εμβόλιο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, οι πρόθυμοι αποτελούν τα πειραματόζωα και οι λιγότερο πρόθυμοι θα πάρουν βελτιωμένη έκδοση του εμβολίου. Η τεχνολογία των νανοσωματιδίων και των νανοϋλικών σίγουρα ήδη υπάρχει. Σύμφωνα με μία θεωρία στο μέλλον θα μπορούν κάποιοι να ελέγχουν τους ανθρώπους, με ηλεκτρομαγνητικά κύματα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στις τηλεπικοινωνίες, μέσω νανορομπότ που θα υπάρχουν στο σώμα. Ίσως η τεχνολογία αυτή να υπάρχει ήδη.

Πολλοί πιστεύουν πως ο πλανήτης έχει υπερπληθυσμό. Έχουν εκφραστεί απόψεις πως ο μέγιστος επιτρεπτός πληθυσμός είναι μισό δισεκατομμύριο ή ενάμιση δισεκατομμύριο για την προστασία του περιβάλλοντος και την μη εξάλειψη των φυσικών πόρων. Αυτή την στιγμή είναι επτάμισι δισεκατομμύρια. Μπορεί κάποιοι κακόβουλοι να σκέφτονται αθέμιτους τρόπους για να πετύχουν αυτό το νούμερο.

Σύμφωνα με μία θεωρία, το εμβόλιο περιέχει κρυμμένο έναν ιό σαν τον HIV που σε βάθος χρόνου εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα και οδηγεί σε θάνατο. Αν τυχόν αυτή η θεωρία είναι σωστή, τα αποτελέσματα θα φανούν σε αρκετά χρόνια, όταν οι εμβολιασμένοι θα πεθαίνουν από αρρώστιες που οφείλονται στην εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Είναι ένα θέμα αν είναι κανείς υπέρ ή κατά του εμβολιασμού και άλλο η υποχρεωτικότητα. Η άποψη για τον εμβολιασμό αφορά τον εαυτό του κάθε ανθρώπου ενώ με την υποχρεωτικότητα προσπαθεί να επιβάλει την άποψη του στα σώματα άλλων ανθρώπων. Όπως δεν μπορεί κανείς να αναγκάσει έναν ασθενή να κάνει θεραπεία ή εγχείρηση, αν δεν το θέλει, έτσι δεν μπορεί να αναγκάσει κανείς κάποιον να εμβολιαστεί.

Κύρια Σημεία

Scroll to Top