Μας καταστρέφουν παγκόσμια

Μας καταστρέφουν παγκόσμια

Παρασκήνια

Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον, στα πλαίσια της διάσκεψης του ΟΗΕ, με διάφορες Εβραϊκές οργανώσεις και τον πρόεδρο Ντέιβιντ Χάρις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να συνδέεται πρωτίστως με τον Παγκόσμιο Ελληνισμό και όχι τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό. Σίγουρα υπάρχουν Έλληνες στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Ο Παγκόσμιος Ελληνισμός είναι κυρίως συγκεντρωμένος στις αγγλόφωνες χώρες.

Σε απόλυτο αριθμό οι περισσότεροι βρίσκονται στις ΗΠΑ αλλά σε σχετικό στην Αυστραλία. Δηλαδή οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό ομογενών αλλά η Αυστραλία το μεγαλύτερο ποσοστό επί του συνόλου. Στις ΗΠΑ ο αριθμός υπολογίζεται μεταξύ 1,2 και 3 εκατομμυρίων και στην Αυστραλία μεταξύ 400 και 500 χιλιάδων. Όμως η Αυστραλία έχει 25 εκατομμύρια κατοίκους και οι ΗΠΑ 330 εκατομμύρια. Οι Εβραίοι χαρακτηρίζονται βάσει θρησκείας και όχι εθνικής καταγωγής. Οι Ορθόδοξοι των ΗΠΑ μπορεί να είναι όσοι περίπου και οι Εβραίοι καθώς σύμφωνα με μία εκτίμηση μπορεί να φθάνουν τα 7 εκατομμύρια. Οι Εβραίοι των ΗΠΑ είναι 5-10 εκατομμύρια.

Υπολογίζεται πως 40% των Εβραίων ζουν στο Ισραήλ, 40% στις Ηνωμένες Πολιτείες και 20% στις υπόλοιπες χώρες. Χωρίς την στήριξη των Αμερικανοεβραίων, το Ισραήλ θα σταματούσε να υπάρχει μέσα σε λίγες μέρες καθώς περιβάλλεται από εχθρούς. Οι Αμερικανοεβραίοι είναι πιο ισχυροί από τους Ελληνοαμερικάνους γιατί είναι περισσότεροι. Οι Ορθόδοξοι όμως είναι περίπου όσο οι Αμερικανοεβραίοι δηλαδή γύρω στα 7 εκατομμύρια. Τόσοι είναι οι Εβραίοι στο Ισραήλ και περίπου 2 - 3 εκατομμύρια σε άλλες χώρες.

Οι Εβραίοι χαρακτηρίζονται βάσει θρησκείας και όχι εθνικής καταγωγής. Το αντίστοιχο λοιπόν των Αμερικανοεβραίων είναι οι Ορθόδοξοι των ΗΠΑ και όχι οι Έλληνες των ΗΠΑ. Επομένως για να ισχυροποιηθούμε πρέπει να δημιουργήσουμε δύο κύκλους τόσο παγκόσμια όσο και στην υπερδύναμη. Ο ένας θα είναι οι ελληνικής καταγωγής και ο άλλος οι Ορθόδοξοι. Στους ελληνικής καταγωγής περιλαμβάνονται και οι Εβραίοι που ζουν στο Ισραήλ, προερχόμενοι από την Ελλάδα.

Η εμπλοκή όμως των γερμανικών και γαλλικών μυστικών υπηρεσιών δεν είναι μόνο εντός της χώρας αλλά και σε επίπεδο Παγκόσμιου Ελληνισμού και Παγκόσμιας Ορθοδοξίας. Οι ΗΠΑ είναι η υπερδύναμη και επηρεάζουν παγκόσμια τις καταστάσεις. Οι εκκλησίες στις ΗΠΑ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Δεν είναι μόνο τόπος θρησκευτικής λατρείας αλλά επίσης πολιτιστικά κέντρα, χώροι συγκέντρωσης και διατήρησης των παραδόσεων.

Δύο είναι οι τρόποι που ενώνουν τους Έλληνες, πέρα από τις μεταξύ τους κοινωνικές και συγγενικές σχέσεις, οι εκκλησίες και οι οργανώσεις. Ενδεχομένως οι εκκλησίες είναι πιο σημαντικές γιατί έχει την ευκολία να συμμετάσχει ο κάθε άνθρωπος ενώ στις οργανώσεις ανακατεύονται κυρίως τα προεδρεία. Όλες οι εκκλησίες έχουν τουλάχιστον ένα πανηγύρι τον χρόνο, την ημέρα εορτής του Αγίου ή της Αγίας. Είναι ίδια με τα ελληνικά, με φαγητό, μουσική, χορό και πωλήσεις διαφόρων προϊόντων.  

Ο κύκλος των Ορθόδοξων τόσο στις ΗΠΑ, όσο και παγκόσμια είναι ανύπαρκτος. Σε αυτό σημαντικό ρόλο πρέπει να παίξει η Εκκλησία, η Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, η Αρχιεπισκοπή της Ελλάδας και το Πατριαρχείο. Όμως και οι τρεις, Ελπιδοφόρος, Ιερώνυμος, Βαρθολομαίος, κατ΄ελάχιστο επηρεάζονται από την Γερμανία. Όταν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αποφεύγω τους βαριούς χαρακτηρισμούς. Ο Ελπιδοφόρος είναι άνθρωπος του Βαρθολομαίου. Και οι τρεις είναι γερμανοσπουδαγμένοι και γερμανόφιλοι.

Δεν είναι τυχαίο αλλά έχει γίνει βάσει σχεδιασμού της Γερμανίας. Γερμανία και Γαλλία δεν θέλουν την ισχυροποίηση της Ελλάδας. Αν δημιουργηθεί κύκλος Παγκόσμιου Ελληνισμού και Παγκόσμιας Ορθοδοξίας θα ισχυροποιηθεί η Ελλάδα. Εκτός από την Εκκλησία, και οι ελληνικές κυβερνήσεις μπορούν να παίξουν ρόλο στην ισχυροποίηση των σχέσεων των Ελλήνων και των Ορθοδόξων παγκόσμια.

Όμως οι κυβερνήσεις διαχρονικά ελέγχονται από γαλλικές και γερμανικές μυστικές υπηρεσίες που το σαμποτάρουν. Γερμανία και Γαλλία θέλουν μία τελείως αδύναμη χώρα ώστε να μπορούν να την ελέγχουν. Γαλλία και Γερμανία μας καταστρέφουν προς όφελος τους, τόσο σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε παγκόσμιο. Πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να ξυπνήσουν, να το καταλάβουν και να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση.  

Αντώνης

Scroll to Top