Μέχρι το κέντρο

Μέχρι το κέντρο

Διεθνιστές υπεξαιρούν τις ψήφους πατριωτών, ομοφυλόφιλοι υφαρπάζουν τις ψήφους ανθρώπων που είναι κοντά στην θρησκεία, ναρκομανείς κλέβουν τις ψήφους γονέων και παππούδων που τρέμουν μήπως τα παιδιά και τα εγγόνια τους «πέσουν» στα ναρκωτικά. Μπορεί να πει κανείς «τώρα τα καταλάβετε όλα αυτά;». Όχι βέβαια, από πάντα τα ξέραμε. Λέγαμε «άσε δεν πειράζει, προκειμένου να έρθει το ΠΑΣΟΚ». Άσε δεν πειράζει το ένα… άσε δεν πειράζει το άλλο… άσε δεν πειράζει το παρ' άλλο... στο τέλος κατέστρεψαν την χώρα τα καθάρματα.

Δεν μπορεί ένα κεντροδεξιό κόμμα να υιοθετήσει στοιχεία από την αριστερά; Και βέβαια μπορεί και κάποιοι πιστεύουν ότι είναι καλύτερα έτσι. Δεν είναι πλέον όμως γνήσιο κεντροδεξιό αλλά υβριδικό. Αν τα στοιχεία της αριστεράς είναι πολύ λίγα, τότε παραμένει στον χώρο της κεντροδεξιάς. Αν στοιχεία αριστεράς και δεξιάς είναι περίπου ίσα, τότε βρίσκεται στο κέντρο. Αν τα στοιχεία του σοσιαλισμού είναι περισσότερα, τότε είναι σοσιαλιστικό κόμμα, όχι γνήσιο αλλά υβριδικό και βρίσκεται στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Συζήτηση μπορεί να γίνει για το αν ένα κόμμα θα τοποθετηθεί στην κεντροδεξιά, στο κέντρο ή στην κεντροαριστερά. Συζήτηση μπορεί να γίνει για τα ποσοτικά, πόσο προς την άκρα δεξιά ή την άκρα αριστερά θα είναι. Συζήτηση μπορεί να γίνει αν θα είναι γνήσιο ή υβριδικό και για το ποια στοιχεία του αντίπαλου χώρου θα υιοθετήσει ένα υβριδικό κόμμα. Δεν υπάρχει συζήτηση για το τι είναι δεξιά και τι είναι αριστερά. Αυτά είναι γνωστά και ξεκαθαρισμένα. Τα ξέρουν και οι πέτρες.

Οι Μητσοτακικοί είναι σοσιαλιστές σε όλα, εκτός από τα οικονομικά. Όταν κάποιοι είναι σοσιαλιστές σε όλα, εκτός από ένα, στον χώρο του σοσιαλισμού ανήκουν, απλά δεν είναι γνήσιοι σοσιαλιστές. Και οι Καραμανλικοί δεν πάνε πολύ πίσω. Κι αυτοί σοσιαλιστές είναι στα περισσότερα. Κανονικά, Μητσοτακικοί και Καραμανλικοί πρέπει να γραφτούν στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό ίσως να είναι δύσκολο καθώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν οι αιώνιοι αντίπαλοι. Να συμβιβαστούμε τότε κάπως όλοι.

Nα επαναπροσδιοριστούν στον χώρο του κέντρου ή να δημιουργήσουν ένα νέο κόμμα του κέντρου όπως το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων ή η παλιά Ένωση Κέντρου. Εκεί... εκεί... στην Β’ Εθνική, μαζί με τον Λεβέντη και το Τοντο-ρακί. Είναι και αυτή μία λύση. ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κατέστρεψαν την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντικατέστησε το ΠΑΣΟΚ ως το πρώτο κόμμα της κεντροαριστεράς. Το ΚΙΝΑΛ έχει περιοριστεί σε μονοψήφια νούμερα και προς το κέντρο, έχει χάσει το κομμάτι του προς τα αριστερά.

Τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροδεξιά, θα μπορούσε να τον παίξει ο ΛΑΟΣ δηλαδή να αντικαταστήσει την Νέα Δημοκρατία ως το πρώτο κόμμα της κεντροδεξιάς. Έκαναν όμως την μεγάλη γκάφα με τα Μνημόνια και κάηκαν. Το είδαν το θέμα πολύ βραχυχρόνια. Έτσι η Χρυσή Αυγή πήγε να γίνει το πρώτο κόμμα της κεντροδεξιάς. Ήταν πολύ ακραίοι και δεν ήθελαν να βάλουν «νερό στο κρασί τους».

Χρειάζεται απαραίτητα ένα γνήσια φιλολαϊκό κεντροδεξιό κόμμα που θα αντικαταστήσει την Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση της κεντροδεξιάς και θα την περιορίσει στο χώρο του κέντρου, διότι είναι κόμμα του κέντρου ή του σοσιαλισμού και όχι της κεντροδεξιάς. Ενδεχομένως να συγκυβερνήσουν, το γνήσιο κεντροδεξιό πατριωτικό φιλολαϊκό κόμμα που πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργηθεί, με το κεντρώο κόμμα που θα γίνει η Νέα Δημοκρατία.

Μπορεί να φύγει ένα μεγάλο μέρος της Νέας Δημοκρατίας και να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα. Όμως μπροστά πρέπει να είναι νέα πρόσωπα. Πατριωτισμός και ευρωπαϊκή πορεία είναι αντίθετοι δρόμοι. Σε κάθε περίπτωση, το αδελφάτο δεν μπορεί να ελέγχει το (πατριωτικό) κόμμα. Ο διεθνισμός, η ομοφυλοφιλία, ο κρατισμός δεν έχουν θέση στην κεντροδεξιά. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα του σοσιαλιστικού χώρου που έχει διεισδύσει και έχε καταλάβει τον χώρο της κεντροδεξιάς.

Είναι από την φύση του κόμμα του σοσιαλισμού, ένα κόμμα γεμάτο ομοφυλόφιλους, έκφυλους, διεθνιστές, μεταλλαγμένους κομμουνιστές, οικολόγους, ναρκομανείς και χρήστες ναρκωτικών. Είναι όλοι τους Μπαϊντενικοί, ακόμη και αυτοί που παριστάνουν ότι συμφωνούν με τον Τραμπ. Να πάνε στο γκρουπ του Μπάιντεν μαζί με Τσίπρα, Γεννηματά, Βαρουφάκη. Εκεί... εκεί... στην Β’ Εθνική μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Βαράω-φακή.

Μπορούν να τοποθετηθούν στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, του κέντρου ή της Δράσης - ALDE. Αυτό είναι δικό τους θέμα αν θα γίνουν Νέα (σοσιαλ) Δημοκρατία, Νέο Ποτάμι ή Νέα Δράση. Ένα είναι το σίγουρο. Δεν ανήκουν στον χώρο της κεντροδεξιάς αλλά σε κάποιον άλλο πολιτικό χώρο. Δεν μπορούν να συνεχίσουν να εξαπατούν τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς ότι είναι κόμμα της κεντροδεξιάς. Το δεξιότερο που μπορούν να φθάσουν είναι μέχρι το κέντρο.

Σίγουρα δεν είναι κόμμα της αριστεράς. Σίγουρα όμως δεν είναι κόμμα της κεντροδεξιάς ή της δεξιάς. Ανήκουν στον χώρο του σοσιαλισμού ή του κέντρου. Ίσως η καλύτερη τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας είναι στον χώρο του κέντρου. Όμως άλλο κέντρο και άλλο κεντροδεξιά. Δεν μπορούν να εκφράζουν την κεντροδεξιά. Όσοι είναι πατριώτες, κοντά στην θρησκεία ή πιστεύουν στην ελεύθερη οικονομία δεν μπορούν να ψηφίζουν ένα κόμμα άκρως διεθνιστικό που απεμπόλησε την εθνική κυριαρχία, γεμάτο ομοφυλόφιλους και έκφυλους που εφαρμόζει κρατισμό. Δεν είναι αυτό κεντροδεξιά.

Γιώργος

Scroll to Top