Νέα (σοσιαλ)Δημοκρατία

Νέα (σοσιαλ)Δημοκρατία

Στην Νέα Δημοκρατία έχουν επικρατήσει οι Καραμανλικοί και οι Μητσοτακικοί. Οι Καραμανλικοί θεωρούνται τελείως λανθασμένα φιλολαϊκοί. Και οι δύο εκφράζουν διαφορετικές μορφές αντιλαϊκού υβριδικού, σοσιαλιστικού, ελιτισμού. Οι Καραμανλικοί είναι πιο κοντά στην λαϊκή δεξιά. Όμως όπως εξηγήθηκε, φιλολαϊκή κεντροδεξιά και λαϊκή δεξιά είναι διαφορετικές έννοιες. Η λαϊκή δεξιά είναι το τμήμα των κεντροδεξιών ψηφοφόρων που έχει εισόδημα κάτω του μέσου. Φιλολαϊκή κεντροδεξιά είναι η πολιτική με βάση τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τα συμφέροντα των ψηφοφόρων.

Την περίοδο της Κατοχής είχαν φτιάξει μια ομάδα που λεγόταν Σοσιαλιστική Ένωση. Συμμετείχαν Καραμανλής, Τσάτσος, Ζολώτας, Γαρουφαλιάς, Μαύρος, Άγγελος Αγγελόπουλος. Αναφέρονταν στην Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Ένωση υπό τον Χίτλερ. Όλοι αυτοί ήταν κρυφοΠΑΣΟΚΙΑ δηλαδή σοσιαλησταράδες. Μετά ανέλαβαν να παίξουν τον ρόλο των Δούρειων Ίππων του διεθνιστικού σοσιαλισμού στο κέντρο και την δεξιά.

Που διέφερε ο Καραμανλής από το ΠΑΣΟΚ; Παρίστανε τον πατριώτη ενώ ήταν διεθνιστής. Οι Καραμανλήδες και οι Καραμανλικοί ΔΕΝ είναι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ. Και οι Μητσοτακικοί και οι Καραμανλικοί είναι διεθνιστές. Οι δεύτεροι κρύβονται περισσότερο από τους πρώτους. Οι Καραμανλικοί και οι Μητσοτακικοί υπηρετούν το ίδιο ακριβώς, την υποδούλωση της χώρας που έχει απώτερο σκοπό την κατάργηση όλων των εθνών. Καραμανλικοί και Μητσοτακικοί είναι κρυφοπασόκια, Δούρειοι Ίπποι του διεθνιστικού σοσιαλισμού στην κεντροδεξιά.

Δεν είναι γνήσιοι σοσιαλιστές αλλά σοσιαλίζοντες. Γνήσια φιλολαϊκός κεντροδεξιός ηγέτης δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα, τουλάχιστον στην μεταπολίτευση. Ελπίζουμε ότι θα είναι ο Έλληνας Τραμπ που δεν έχει ακόμη εμφανιστεί. Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρα ένα σοσιαλιστικό κόμμα. Είναι γνήσιο σοσιαλιστικό; Όχι δεν είναι γνήσιο, είναι υβριδικό. Γνήσιο είναι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η Νέα Δημοκρατία έχει ως βάση τον σοσιαλισμό και έχει πάρει στοιχεία από την δεξιά. Όπως υβριδικός σοσιαλισμός είναι του Σημίτη προς τα δεξιά και των Συριζαίων και Βαρουφακικών προς τα αριστερά.

Αν κανείς μείνει στην επιφάνεια, μπορεί να του δημιουργηθεί η εντύπωση πως η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα της κεντροδεξιάς. Αν κοιτάξει τις ελληνικές σημαίες και τον Μεγαλέξανδρο του Σπανουδάκη στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, τις εικόνες των Αγίων στα γραφεία των πολιτικών, «το δάκρυ του Εθνάρχη» για την Μακεδονία, τον ξεσηκωμό για την συμφωνία των Σκοπίων, θα συμπεράνει ότι είναι ένα κόμμα κεντροδεξιό.

Αν ρίξει κανείς μια λίγο πιο προσεκτική ματιά, θα διαπιστώσει ότι στην ουσία είναι σοσιαλιστικό κόμμα. Δεν χρειάζεται να το ψάξει σε πολύ βάθος, απλά λίγο κάτω από την επιφάνεια. Είναι οι Καραμανλικοί και οι Μητσοτακικοί το ίδιο; Και οι δύο κατηγορίες είναι υβριδικοί σοσιαλιστές, διαφορετικού όμως τύπου. Έχουν πάρει διαφορετικά στοιχεία από την δεξιά και έχουν δημιουργήσει διαφορετικό μείγμα υβριδικού σοσιαλισμού. 

Αν αυτός που έχει βάλει τις εικόνες των Αγίων στο γραφείο του, κάνει αλλαξοκωλιές ή παρτούζες και κόκες, τότε δεν είναι πιστός αλλά Χριστιανός μαϊμού και ψευτοσυντηρητικός που κοροϊδεύει τους ψηφοφόρους. Όταν έχουν παραδώσει την εθνική κυριαρχία σε μία ξένη και μακρινή γραφειοκρατία, τότε δεν είναι πατριώτες. Ο κρατισμός που υποστηρίζουν κάποιοι είναι αντίθετος με την ελεύθερη οικονομία.

Γιατί να μην ισχυριστούμε το αντίθετο, ότι δηλαδή είναι στην βάση δεξιοί που έχουν πάρει κάποια στοιχεία από τον σοσιαλισμό; Είναι πάρα πολύ απλό! Στερούνται βασικά χαρακτηριστικά της κεντροδεξιάς ιδεολογίας. Έχει υποστηριχτεί σε προηγούμενα άρθρα ότι η κεντροδεξιά ιδεολογία έχει στην βάση της το τετράπτυχο πατριωτισμός, συντηρητικές απόψεις, φιλική στάση στην θρησκεία, ελεύθερη αγορά. Συμφωνώ, νομίζω πως είναι σωστό.

Αν από τα 4 στοιχεία, είχαν τα 3, θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν σαν βάση την δεξιά και έχουν πάρει κάτι από τον σοσιαλισμό. Όμως ο μεν Καραμανλής δεν έχει ούτε 1 από τα 4 ποιοτικά χαρακτηριστικά της κεντροδεξιάς, ο δε Μητσοτάκης έχει μόνο 1 από τα 4, σε ακραία μορφή, την οικονομία. Ο ένας αντιπρόεδρος, ο Χατζηδάκης είναι σαν τον Μητσοτάκη και ο έτερος, ο Γεωργιάδης είναι ανάμεσα σε Καραμανλή και Μητσοτάκη, παίρνει ½ στα 4, στην οικονομία πάλι. Έχει αλλάξει τοποθετήσεις και μπερδεύει.   

Πέρα από το ποιοτικό είναι και το ποσοτικό. Πρώτα όμως είναι το ποιοτικό. Ο Μητσοτάκης και ο Χατζηδάκης, ποσοτικά σε οικονομικά ζητήματα είναι προς την άκρα δεξιά αλλά στερούνται 3 ποιοτικά χαρακτηριστικά. Όσοι έχουν 0  ή 1 χαρακτηριστικό από τα 4, είναι υβριδικοί σοσιαλιστές. Όσοι έχουν 2 από τα 4 είναι μισό - σοσιαλιστές. Όσοι έχουν 3 από τα 4 είναι υβριδικοί κεντροδεξιοί και όσοι έχουν 4 από τα 4 είναι γνήσιοι κεντροδεξιοί. Επομένως η Νέα Δημοκρατία είναι υβριδικό σοσιαλιστικό κόμμα και πρέπει να μετονομαστεί σε Νέα Σοσιαλδημοκρατία.

Μιχάλης

Scroll to Top