Μετάβαση εξουσίας

Μετάβαση εξουσίας

Απελευθέρωση της Αθήνας 1944
Απελευθέρωση της Αθήνας 1944

Το ότι η Ελλάδα θα είναι εκτός ΕΕ, είναι τελειωμένη υπόθεση. Αργά ή γρήγορα θα απαλλαγεί από αυτό τον ζυγό όπως κάποια στιγμή έφυγαν τα στρατεύματα Κατοχής. Αυτό είναι σίγουρο 100%. Το άγνωστο είναι το πότε και το πως. Αφού λοιπόν είναι τελειωμένη υπόθεση γιατί δεν το ανακοινώνουν και επίσημα; Να βγει πχ ο Μητσοτάκης και να πει η Ελλάδα θα βγει από την ΕΕ. Γιατί διάφοροι πολιτικοί και δημοσιογράφοι επιμένουν να μιλάνε για ΕΕ;

Οι εξηγήσεις είναι δύο. Η μία είναι ότι δεν έχουν ενημερωθεί. Μην νομίζετε ότι ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας ή άλλοι Έλληνες πολιτικοί ενημερώνονται για όλα όσα πρόκειται να συμβούν. Ακόμη και να έχει ενημερωθεί ο Μητσοτάκης και ενδεχομένως οι αρχηγοί κομμάτων, μπορεί να μην το ανακοινώσουν σε όλο το κόμμα. Αν το μάθουν όλοι οι βουλευτές, κάποια στιγμή θα το μάθει όλη η Ελλάδα. Σίγουρα δεν το γνωρίζουν πολλοί, αν το γνωρίζουν κάποιοι. Ας υποθέσουμε ότι το γνωρίζουν κάποιοι.

Δεν είναι αυτό θέμα που ανακοινώνεται πολύ πριν γιατί θα δημιουργήσει διάφορα προβλήματα. Μια παρατεταμένη περίοδος αναμονής εξόδου, θα δημιουργήσει αναστάτωση και αβεβαιότητα για την χώρα. Επίσης η ανακοίνωση θα προκαλέσει μπελάδες στα κόμματα. Η Νέα Δημοκρατία μας έχει πρήξει σαράντα και χρόνια για το πόσο σπουδαίο πράγμα ήταν για την Ελλάδα η συμμετοχή στην ΕΕ. Το ΠΑΣΟΚ άρχισε να μας «τα πρήζει» πολύ άσχημα από τον Σημίτη δηλαδή περίπου δεκαπέντε χρόνια μετά την Νέα Δημοκρατία.

Αν πούνε λοιπόν ότι η Ελλάδα βγαίνει από την ΕΕ θα είναι πάρα πολύ άσχημο για αυτούς. Δεν θα το πουν κάποια στιγμή; Ε βέβαια θα το πουν. Τώρα γίνεται σταδιακή ομαλή μετάβαση εξουσίας. Στην Νέα Δημοκρατία θα αναδεικνύονται σταδιακά πατριώτες που είναι με τους Συμμάχους, στην γραμμή Τραμπ. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στην κεντροαριστερά. Επειδή η σοσιαλιστική ιδεολογία δεν είναι πατριωτική, μπορεί να μην είναι πατριώτες αλλά σίγουρα δεν θα είναι δωσίλογοι. Εννοείται ότι δεν θα είναι στην γραμμή Τραμπ αλλά στην γραμμή Μπάιντεν.

Όταν έχει προχωρήσει η μερική αντικατάσταση των δωσίλογων με πατριώτες και πλησιάζουμε στην ημερομηνία της αποχώρησης, θα γίνει και η ανακοίνωση. Πιθανώς να γίνει σε δύο φάσεις, πρώτα η έξοδος από την Ευρωζώνη και μετά από την ΕΕ. Δεν θα φανεί τόσο άσχημα διότι ήδη θα υπάρχουν στην Νέα Δημοκρατία (με άλλο όνομα) αρκετοί πατριώτες υπέρ της εξόδου. Τώρα όλοι τους είναι ευρωμανείς.

Πιθανότατα η ΕΕ να αλλάξει επίσης τόσο σε μέγεθος όσο και σε μορφή. Θα φύγουν και άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας. Τι θα γίνει η ΕΕ δεν μας αφορά και καλό είναι από τώρα να σταματήσουμε να ασχολούμαστε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ποιες άλλες χώρες θα φύγουν γιατί μπορεί να συμμετέχουν σε κάποιο γκρουπ χωρών που θα έχουν μεταξύ τους προνομιακές οικονομικές σχέσεις. Όμως το ποιες χώρες θα βγουν δεν θα το καθορίσουμε εμείς αλλά οι ίδιες οι χώρες.

Αποκλείεται η Ελλάδα να μείνει στην ΕΕ; Υπάρχει μία μόνο περίπτωση, αν οι Σύμμαχοι συμμετέχουν στην Ένωση που δεν θα είναι πλέον Ευρωπαϊκή. Αυτό όμως είναι σχεδόν αδύνατο με την σημερινή μορφή που έχει η ΕΕ. Αν αλλάξει και γίνει πολύ πιο χαλαρή, υπάρχει μία περίπτωση αλλά δεν είναι πολλές οι πιθανότητες. Το πιθανότερο είναι να δημιουργηθεί ένα άλλο γκρουπ από τους Συμμάχους, κάτι σαν την αρχική ΕΟΚ και ακόμη χαλαρότερο. Αυτό το δεύτερο γκρουπ μπορεί να συνάψει κάποιες συμφωνίες με ότι έχει απομείνει από την ΕΕ. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα είναι μαζί με τους Συμμάχους.

Πηγαίνουν διάφοροι και ρωτάνε από εδώ και από εκεί για το τι θα γίνει. Ρωτάνε τον Μητσοτάκη, τον Καραμανλή, τον Σημίτη και διάφορους μεγαλοπολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων. Τους λένε ότι η Ελλάδα αποκλείεται να βγει από την ΕΕ. Μην ακούτε τι λένε! Ή δεν έχουν ιδέα για το τι γίνεται ή ξέρουν και το κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό. Εμάς να ακούτε.

Είναι τελειωμένη υπόθεση αλλά δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το πως και το πότε. Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Εξαρτάται από άλλες χώρες αλλά και από την στάση των εγχώριων δωσιλόγων. Αν δεν συμφωνήσουν σε ομαλή μετάβαση εξουσίας, θα γίνει ανώμαλη. Με αυτό τον τρόπο όμως θα ακολουθήσουν καταδίκες δωσιλόγων, με πρώτους τον Σημίτη και τον Καραμανλή.

Αν όλα πάνε καλά μπορεί η έξοδος από την ΕΕ ή το πρώτο βήμα, η έξοδος από την Ευρωζώνη, να γίνει σχετικά σύντομα. Αν όλα πάνε στραβά, μπορεί να καθυστερήσει αρκετά χρόνια. Πάντως ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι σίγουρος ότι η Απελευθέρωση θα έρθει. Μπορεί να αργήσει αλλά θα έρθει. Έτσι έγινε και στην Κατοχή, κάποια στιγμή τέλειωσε. Τι να το κάνω εγώ αν έχω πεθάνει ή βρίσκομαι κοντά στο τέλος μου; Έτσι είπε κάποιος.

Είναι μία σωστή άποψη. Για αυτό το καλύτερο είναι να έρθει η Απελευθέρωση το συντομότερο δυνατό. Πέρα από την βοήθεια των Συμμάχων, καθένας πρέπει να βάλει ένα μικρό λιθαράκι. Στην διάρκεια της Κατοχής, οι Έλληνες δεν επαναπαύθηκαν στους Συμμάχους, αλλά οργανώθηκαν σε αντιστασιακές ομάδες. Δεν χρειάζεται να πάρουμε τα βουνά όπως τότε. Ας είναι και μία δημοσίευση στα social media ή συζήτηση με φίλους και γνωστούς για να ταχθούν στον σκοπό της Απελευθέρωσης. Όλοι πρέπει να αγωνιστούμε για την Απελευθέρωση, για να έρθει μία ώρα αρχύτερα.

Γιώργος

error: Content is protected !!
Scroll to Top