Μποϊκοτάζ εταιρειών προϊόντων

Μποϊκοτάζ εταιρειών προϊόντων

Κτυπήματα ξένων στόχων

Γαλλικές, γερμανικές, ιταλικές κλπ εταιρείες έχουν εν μέρει ευθύνη για την οικονομική καταστροφή καθώς ναι μεν απασχολούν Έλληνες στις κατώτερες θέσεις αλλά οι διοικήσεις τους είναι κυρίως ξένοι και το βασικότερο τα κέρδη φεύγουν στο εξωτερικό. Επιπλέον σχεδόν όλα τα προϊόντα που διακινούν είναι ξένα. Δηλαδή μέσω αυτών των εταιρειών Γάλλοι και Γερμανοί πουλάνε τα προϊόντα τους.

Έτσι όχι μόνο τα κέρδη αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό του κόστους πηγαίνει στο εξωτερικό. Το μόνο που μένει στην Ελλάδα είναι κόστος προσωπικού, ενοικίων, μεταφορών εντός της χώρας κλπ. Αντίθετα σε μια εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, σχεδόν όλα τα έσοδα μένουν μέσα στην χώρα, ειδικά αν εμπορεύεται ελληνικά προϊόντα, κάτι που είναι το πιο συνηθισμένο.

Οι ξένες εταιρείες στην Ελλάδα έχουν συμβάλει σημαντικά στην οικονομική αφαίμαξη και στην οικονομική καταστροφή. Δεν θα υπήρχε πρόβλημα με αυτές αν η χώρα ευημερούσε οικονομικά. Αυτό θα μπορούσε να γίνει αν οι ελληνικές εταιρείες είχαν κάνει αντίστοιχη διείσδυση σε γαλλικές και γερμανικές αγορές, κάτι όμως που δεν συμβαίνει λόγω συνθηκών αλλά και βάσει σχεδιασμού της ΕΕ. Είναι προφανέστατο πως δεν ισχύει το παραμύθι για δήθεν οικονομική σύγκλιση της Ελλάδας με τις πιο πλούσιες χώρες της ΕΕ.

Επίσης είναι ξεκάθαρο πως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση το win - win αλλά το win - lose δηλαδή δεν μπορούν όλες οι πλευρές να κερδίζουν αλλά κάποιοι κερδίζουν σε βάρος των άλλων. Μετά την Ανατροπή του Καθεστώτος ΕΕ - ΝΤΠ, θα αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία πως η ευρωπαϊκή πορεία είχε σαν αποτέλεσμα να ωφεληθούν οικονομικά Γαλλία, Γερμανία (και Ιταλία) σε βάρος της Ελλάδας. Το ερώτημα είναι αν αυτό έγινε εσκεμμένα. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως έγινε κατά λάθος.

Κατά πάσα πιθανότητα ήταν προσχεδιασμένο, με τους αχυρανθρώπους τους Καραμανλή και Σημίτη να εφαρμόζουν ένα σχέδιο οικονομικής φθοράς της Ελλάδας για να ωφεληθούν. Ενδεχομένως να μην ήταν προσχεδιασμένος ο βαθμός της καταστροφής δηλαδή να ξέφυγε λίγο η κατάσταση εκτός ελέγχου. Πάντως είναι σχεδόν βέβαιο πως ένας από τους πραγματικούς στόχους της ΕΕ είναι η οικονομική εκμετάλλευση της Ελλάδας και πιθανότατα και άλλων χωρών. Η ελληνική βιομηχανική και βιοτεχνική παραγωγή μεταφέρθηκε σε Γερμανία, Γαλλία και λιγότερο σε άλλες χώρες της ΕΕ. Επιπλέον οι ελληνικές εμπορικές εταιρείες αντικαταστάθηκαν από ευρωπαϊκές και κυρίως γαλλικές και γερμανικές.

Υπάρχει και ένα άλλο κτύπημα που θα μπορούσε να γίνει στις γαλλικές και γερμανικές εταιρείες, το οικονομικό μποϊκοτάζ. Βέβαια καθώς ελέγχουν τα ΜΜΕ, κάτι τέτοιο είναι εφικτό μόνο μέσου Διαδικτύου. Διαδώστε λοιπόν όσο μπορείτε το μποϊκοτάζ γαλλικών, γερμανικών, ιταλικών και άλλων εταιρειών χωρών της ΕΕ. Επίσης μπορεί να γίνει μποϊκοτάζ των γαλλικών και γερμανικών προϊόντων. Κάποιες εταιρείες που τα εμπορεύονται μπορεί να είναι ελληνικές. Ένα παράδειγμα είναι τα αυτοκίνητα. Υπάρχουν πολλά γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα.  

Πέρα από τα αυτοκίνητα, υπάρχουν και πολλά άλλα προϊόντα όπως οικιακές συσκευές. Με αυτό τον τρόπο, έμμεσα βοηθούνται σημαντικά τα ελληνικά προϊόντα και η ελληνική οικονομία. Όταν αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα ή από ελληνικές εταιρείες, κάποια από αυτά τα χρήματα γυρίζουν στην τσέπη μας. Είναι κάπως διαφορετική η στήριξη των ελληνικών προϊόντων από το μποϊκοτάζ γαλλικών, γερμανικών και ιταλικών προϊόντων αλλά σχετίζονται μεταξύ τους. Μπορεί να γίνει και συνδυασμός δηλαδή να μην αγοράζουμε καθόλου γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά κλπ προϊόντα (ή από εταιρίες)  και από τα υπόλοιπα να δίνουμε προτεραιότητα στα ελληνικά.

Δημήτρης

Scroll to Top