Μπουρδολογία για Κωνσταντίνο

Μπουρδολογία για Κωνσταντίνο

Έχουν ακουστεί τόσες μπούρδες και βλακείες με αφορμή την κηδεία του Κωνσταντίνου που βλέπω την ανάγκη να βάλω τα πράγματα στην θέση τους. Την μεγαλύτερη μπούρδα, την είπε ο Μητσοτάκης. Παίρνει το βραβείο της μεγαλύτερης μπούρδας. Είπε πως δεν μπορεί να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους επειδή έχουμε Προεδρευόμενη Δημοκρατία και όχι Βασιλευομένη Δημοκρατία. Το ό,τι άλλαξε το πολίτευμα δεν άλλαξε το γεγονός πως διετέλεσε αρχηγός κράτους.

Ούτε είναι ζήτημα αν συμπαθούσε κανείς τον Κωνσταντίνο, ποια ήταν η συμπεριφορά του όσο διετέλεσε Βασιλιάς, ποια ήταν η στάση του Παλατιού γενικότερα σε διάφορα ζητήματα. Ακόμα και αν πολλοί δεν συμπαθούσαν τον Κωνσταντίνο, διαφωνούσαν με την στάση του και την συμπεριφορά του Παλατιού γενικότερα, αφού ήταν αρχηγός κράτους νόμιμα και με το Σύνταγμα, πρέπει να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους.

Μπορεί η στάση του να μην ήταν σωστή σε διάφορα ζητήματα. Αυτό βέβαια είναι υποκειμενικό γιατί θα βρεθούν αρκετοί να υποστηρίξουν πως ήταν σωστή, στο ίδιο ζήτημα που άλλοι θα υποστηρίζουν πως δεν ήταν σωστή. Ακόμη και να δεχτούμε όλοι πως δεν ήταν σωστή, κάτι που δεν θα συμβεί ποτέ, δεν αλλάζει το γεγονός πως διετέλεσε αρχηγός κράτους.

Από ένα πράγμα και μόνο εξαρτάται αν θα ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους. Από το αν διετέλεσε αρχηγός κράτους και αυτό είναι βέβαιο. Δεν εξαρτάται από το πόσο καλός αρχηγός κράτους ήταν, αν έχει αλλάξει η Βασιλευομένη Δημοκρατία, αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την Βασιλευομένη Δημοκρατία. Ο Μητσοτάκης διέπραξε μέγιστο σφάλμα, κάτι που δεν ήταν καθόλου σωστό, μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Δυστυχώς οι μπούρδες δεν τελειώνουν εδώ. Η ταφή του Κωνσταντίνου με τιμές αρχηγού κράτους δεν συνδέεται με επαναφορά της Βασιλευομένης Δημοκρατίας. Αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα, ξεχωριστό. Διάφοροι δημοσιογράφοι και πολιτικοί, διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους πως το θέμα το Πολιτεύματος έχει οριστικά λυθεί. Κάνουν πολύ μεγάλο λάθος και δεν είναι αυτοί που θα το κρίνουν.

Τον Νοέμβριο του 1974, ο ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ στην Βασιλευομένη Δημοκρατία με 69%. Ας υποθέσουμε πως σήμερα, ο ελληνικός λαός θέλει Βασιλευομένη Δημοκρατία. Υπόθεση κάνουμε δεν λέω πως ισχύει. Αν ο ελληνικός λαός θέλει Βασιλευομένη Δημοκρατία, δεν μπορεί να έχει, επειδή διαφωνούν κάποιοι δημοσιογράφοι ή κάποιοι πολιτικοί;

Έχει δικαίωμα οποιοσδήποτε να λέει την προσωπική του άποψη και να τάσσεται κατά της Βασιλευομένης Δημοκρατίας αλλά δεν μπορεί να αποφασίζει για λογαριασμό του ελληνικού λαού. Το αν το θέμα του Πολιτεύματος έχει λυθεί, μπορεί μόνο να το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και κανένας δημοσιογράφος ή πολιτικός για λογαριασμό του. Βέβαια δεν είναι δυνατόν να γίνεται κάθε τέσσερα ή κάθε δέκα χρόνια δημοψήφισμα για Βασιλευομένη Δημοκρατία αλλά κάθε πενήντα χρόνια, μπορεί να γίνεται.

Οι Νεοταξίτες προσπαθούσαν να κάνουν δεύτερο Δημοψήφισμα για Brexit, μέσα σε πέντε με δέκα χρόνια από το πρώτο (2016) για να το ανατρέψουν. Και σε αυτό το ζήτημα (Brexit), θα μπορούσαν να ξανακάνουν δημοψήφισμα αλλά μετά από τριάντα με πενήντα χρόνια. Όπως φαίνεται δεν θα χρειαστεί γιατί δρομολογείται η τριχοτόμηση Ευρώπης – ΕΕ, κάτι που έχει εξηγηθεί αναλυτικά σε πολλά προηγούμενα άρθρα. Εδώ μπορεί να παίξουν ρόλο οι γνωριμίες της βασιλικής οικογένειας ώστε να βρεθούν κάποιες χώρες στο ίδιο γκρουπ με την Ελλάδα που όπως έχει εξηγηθεί λεπτομερέστατα, θα είναι μαζί με ΗΠΑ – Βρετανία ή με Ρωσία.

Να επανέλθω στο «ας υποθέσουμε πως ο ελληνικός λαός θέλει Βασιλευομένη Δημοκρατία». Κατά την άποψη μου, αν γινόταν δημοψήφισμα, θα επικρατούσε με άνεση το ΟΧΙ στην Βασιλευομένη Δημοκρατία. Όμως κρίνοντας από την στάση της κυβέρνησης και διάφορων αντιβασιλικών, ίσως να μην είναι τόσο άνετη η επικράτηση των μη επιθυμούντων Βασιλευομένη Δημοκρατία. Αλλιώς προς τι τόσος φόβος;

Ο μόνος τρόπος για να φανεί η άποψη του ελληνικού λαού είναι με δημοψήφισμα. Οι δημοσκοπήσεις μπορεί να πέσουν έξω. Ας υποθέσουμε πως γίνεται δημοψήφισμα και επικρατεί το ΟΧΙ (στην Βασιλευομένη Δημοκρατία). Πάει να πει πως το ζήτημα έχει λήξει για πάντα; Όχι βέβαια! Ενδεχομένως σε διακόσια χρόνια οι Έλληνες να θέλουν Βασιλευομένη Δημοκρατία. Μπορεί να τους το απαγορέψει ο οποιοσδήποτε δημοσιογράφος ή πολιτικός;

Αν τυχόν κάποια στιγμή στο μέλλον το θελήσουν, μπορεί να το έχουν. Ό,τι θέλει ο λαός, όχι ό,τι θέλουν οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί δηλαδή το σύστημα. Για ποιο λόγο να έχουμε Βασιλευομένη Δημοκρατία είναι ένα άλλο ερώτημα. Μια μπαρούφα που έχουν πει πολλοί τις τελευταίες μέρες είναι πως η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει.

Δηλαδή όλοι αυτοί οι καταστροφείς της Ελλάδας, θέλουν να μας πουν πως σε αυτό το μπουρδέλο για χώρα όπως την έχουν καταντήσει, έχουμε Δημοκρατία ενώ δεν έχουν σε Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Βέλγιο, Βρετανία κλπ. Είναι τρελά αυτά που ακούγονται. Είναι πολλές χώρες που ευημερούν χωρίς να έχουν πολλά προβλήματα και έχουν Βασιλευομένη Δημοκρατία.

Από την άλλη, πολλές άλλες χώρες επίσης ευημερούν χωρίς να έχουν πολλά προβλήματα και δεν έχουν Βασιλευομένη Δημοκρατία. Το ζήτημα του πολιτεύματος είναι δευτερεύον αρκεί να είναι κάποιας μορφής Δημοκρατία, όπως η Βασιλευομένη Δημοκρατία. Αλλού είναι τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, σε όλους αυτούς τους άχρηστους που κυβερνούσαν και κυβερνούν. Κατάντησαν την χώρα σε αυτά τα χάλια. Από αυτούς πρέπει να απαλλαγούμε πάση θυσία.

συνέχεια Δημοψήφισμα ή κόμμα

Τιμολέων

Scroll to Top