Να τους γυρίσει μπούμερανγκ

Να τους γυρίσει μπούμεργανγκ

προηγούμενο Πρωθυπουργός ο Φάρατζ

Ενώ τέλειωνα το γράψιμο του προηγούμενου άρθρου, δημοσιεύτηκε πως ο Τζόνσον θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος άμεσα αλλά θα παραμείνει πρωθυπουργός, μέχρι να εκλεγεί νέος ηγέτης στο συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο. Ακόμα και σε αυτό, υπάρχουν αντιρρήσεις. Βέβαια είναι απλά δικαιολογίες γιατί δεν τους βγαίνει το σχέδιο.

Ένα σενάριο για το τι πραγματικά συμβαίνει έχει ως εξής. Λόγω των συγκυριών, το Εργατικό κόμμα βρίσκεται εφτά μονάδες μπροστά και οι ευρώδουλοι Φιλελεύθεροι στο 12%. Μην ξεχνάμε πως παγκόσμια περάσαμε πανδημία Covid, κάτι που προκάλεσε φθορά σε πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Πιθανώς λοιπόν οι Νεοταξίτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις συγκυρίες και να προκαλέσουν εκλογές. Τότε οι Εργατικοί και οι Φιλελεύθεροι που είναι ευρώδουλοι θα προσπαθούσαν να αντιστρέψουν το Brexit, παγώνοντας το και φέρνοντας ένα καινούριο δημοψήφισμα όσο πιο σύντομα μπορούν, με την ελπίδα αυτή τη φορά να βγει το Bremain.

Βέβαια είναι ένα σενάριο. Τώρα υπάρχει ο κίνδυνος αυτό να τους γυρίσει μπούμεραγκ, αν τελικά οι Συντηρητικοί εκλέξουν έναν Brexiteer για αντικαταστάτη του Τζόνσον. Η κοινή λογική λέει πως οι Συντηρητικοί δεν θα θέλουν να πάνε σε εκλογές τώρα. Ο νέος ηγέτης θα είναι φρέσκος και ο Τζόνσον θα χρεωθεί προσωπικά τα δυσάρεστα που συνέβησαν στην θητεία του, κάποια ήταν πέρα από τον έλεγχο του όπως η πανδημία.

Οι Συντηρητικοί θα έχουν περισσότερο από δύο χρόνια ακόμα στην διακυβέρνηση της χώρας. Μέσα σε αυτό το διάστημα, αν τους ευνοήσουν οι συγκυρίες, μπορεί να περάσουν πάλι μπροστά. Μην ξεχνάμε πως μέχρι το τέλος του ’21 ήταν ακόμα μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Εφόσον η ανατροπή (των δημοσκοπήσεων) εναντίον τους έγινε μέσα σε μερικούς μήνες, δύο χρόνια είναι υπεραρκετά να το αλλάξουν.

Αυτό που έχει εξέχουσα σημασία, είναι να αντικαταστήσει τον Τζόνσον κάποιος ή κάποια Brexiteer που θα διατηρήσει την Βρετανία στο δρόμο του Brexit. Ιδανικά θα είναι πιο σκληρός Brexiteer. Είτε είναι πιο σκληρός είτε πιο ήπιος είτε το ίδιο, αν είναι αληθινός Brexiteer θα διατηρήσει την Βρετανία στο σωστό δρόμο, αυτόν που αποφάσισαν οι Βρετανοί ψηφοφόροι. Ακόμη και να μην μεθόδευσαν οι Νεοταξίτες την αποπομπή Τζόνσον, θα προσπαθήσουν να βάλουν αντικαταστάτη του έναν Bremainer.

Όλοι οι αντί – Νεοταξίτες, σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε αυτό να μην συμβεί. Μα δεν πρέπει να αφήσουμε τους Βρετανούς να καθορίσουν μόνοι τους τα θέματα τους; Αυτό ακριβώς είναι η βασική αρχή των αντί – Νεοταξιτών πως οι χώρες θα καθορίζουν μόνες τους τα θέματα τους. Όμως η Νεοταξική παγκόσμια κλίκα επεμβαίνει εδώ και δεκαετίες στα εσωτερικά των διάφορων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, με σκοπό να επηρεάσουν τις εξελίξεις υπέρ τους και σύμφωνα με το Νεοταξικό σχέδιο.

Επομένως οι αντί – Νεοταξίτες πρέπει να κάνουν το ίδιο, για να αμυνθούν στους Νεοταξίτες ώστε να κερδίσουν και να αφήνουν τις χώρες να καθορίζουν μόνες τους τα θέματα τους. Επ’ ουδενί  δεν πρέπει να αντικαταστήσει τον Τζόνσον Bremainer. Τα καθάρματα οι Νεοταξίτες θα το επιδιώξουν με κάθε τρόπο να το πετύχουν. Οι άλλοι, η αντίπαλη συνωμοσία, δεν πρέπει να τους αφήσουν. Δεν γνωρίζω τους πολιτικούς του Συντηρητικού κόμματος και δεν ξέρω ποιοι είναι πιο σκληροί Brexiteers από τον Τζόνσον.

Ξέρω ο Φάρατζ πως είναι πιο σκληρός. Ανήκε κάποτε στους Συντηρητικούς αλλά έφυγε λόγω της ευρώδουλης πολιτικής του Μέιτζορ. Τεχνικά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να αναδειχθεί στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος. Ακόμα και να μην είναι ο ίδιος, ας είναι κάποιος σαν τον Φάρατζ δηλαδή σκληρός Brexiteer. Αυτό εννοώ με τον τίτλο του προηγούμενου άρθρου «Πρωθυπουργός ο Φάρατζ». Αν δεν μπορεί να είναι ο ίδιος ο Φάρατζ, ας είναι κάποιος σαν τον Φάρατζ.

Ας πάρουμε το χειρότερο σενάριο πως δηλαδή τα καθάρματα οι Νεοταξίτες κατορθώνουν να βάλουν έναν Bremainer πρωθυπουργό. Δεν είναι το τέλος του αγώνα. Ένας μποξέρ μπορεί να δεχτεί πολλά χτυπήματα, να πέσει μερικές φορές αλλά στο τέλος να κερδίσει τον αγώνα. Ο Αγώνας ΝΤΠ – ΕΕ από την μια μεριά και Αντίστασης σε ΕΕ - ΝΤΠ από την άλλη θα κριθεί στον δέκατο πέμπτο γύρο.

Βασίλης

Scroll to Top