Νέα Τάξη και τραπ

Νέα Τάξη και τραπ

Έγινε ένα επεισόδιο μεταξύ δύο ράπερ, του Snik και του Light στα Mad awards. Με άλλα λόγια έπεσε ξύλο. Τα μίντια και τα κανάλια του έδωσαν μεγάλη έκταση. Μετά ο Light τα έχωσε στα κανάλια και στα μίντια που ξεπλένουν τους λαϊκούς τραγουδιστές. Το να βρίζει κανείς τα νεοταξικά μίντια και τα κανάλια είναι κάτι θετικό.

Να δούμε όμως πόσες διαφορές και πόσες ομοιότητες ή κοινά σημεία έχει η Νέα Τάξη που βρίσκεται πίσω από τα κανάλια και τα μίντια και οι ράπερ. Επί τη ευκαιρία ο Snik μεγάλωσε στην Κηφισιά δηλαδή είναι παιδί Βορείων Προαστείων. Δεν πρέπει να ήταν φτωχός, αν και κάποια στιγμή χώρισαν οι γονείς του. Η μητέρα του Light είναι από την Κένυα, για αυτό είναι κάπως σκουρόχρωμος.

Κόντρες και έχθρες μεταξύ ράπερ είναι κάτι συνηθισμένο. Συνήθως φτάνουν στο σημείο να παίξουν ξύλο αλλά δεν γίνεται. Λίγες φορές πέφτουν μάπες, όπως έγινε στα Mad awards. Νομίζω πως όλο αυτό το σκηνικό τους βοηθάει διαφημιστικά. Αν δεν το κάνουν εσκεμμένα δηλαδή να είναι φτιαχτό, σίγουρα δεν το αποφεύγουν. Υποτίθεται πως είναι στην κουλτούρα των γκάγκστερ να λύνουν τις διαφορές με την βία.

Οι ράπερ γενικά δεν προωθούνται από τα κανάλια και τα νεοταξικά μίντια. Οι περισσότεροι έχουν εταιρείες παραγωγής δικές τους ή που ειδικεύονται στην ραπ. Προωθούνται αρκετά μέσα από το διαδίκτυο. Κάποιοι όμως συνεργάζονται με εταιρείες «του συστήματος». Οτιδήποτε «πουλάει» κερδίζει την προσοχή του συστήματος που είναι αυτή την στιγμή νεοταξικό, κάτι που πρόκειται να αλλάξει.

Υπάρχουν φήμες πως κάποιοι ράπερ έχουν σχέσεις με γκάγκστερ. Σε γενικές γραμμές όμως οι ράπερ παριστάνουν τους γκάγκστερ ενώ δεν είναι. Αντιθέτως οι Νεοταξίτες είναι γκάγκστερ και παριστάνουν πως δεν είναι. Σύμφωνα με φήμες και πληροφορίες, το Νεοταξικό σύστημα χρηματοδοτείται από τμήμα του οργανωμένου εγκλήματος. Εγώ προσωπικά δεν έχω αποδείξεις αλλά ενδείξεις. Εκτός αυτού υπάρχουν και οι γκάγκστερ του λευκού κολλάρου που είναι σίγουρα όλοι οι Νεοταξίτες. 

Τα μίντια και τα κανάλια είναι μέρος του Νεοταξικού συστήματος, αποτελούν μάλιστα κεντρικό στοιχείο. Υποστηρίχθηκε σε προηγούμενo άρθρο πως το μήνυμα που περνάει η ραπ είναι λάθος, γιατί δεν περιγράφουν το τέλος των γκάγκστερ. Όμως οι γκάγκστερ, οι συνεργαζόμενοι με το Νεοταξικό σύστημα δεν έχουν το σύνηθες τέλος των άλλων γκάγκστερ, γιατί έχουν πολιτική προστασία σε αντάλλαγμα της χρηματοδότησης.

Έτσι η Νέα Τάξη περνάει το μήνυμα πως το έγκλημα είναι αποδοτικό και επικερδές, εφόσον συνεργάζεται κανείς με την Νέα Τάξη και τους χρηματοδοτεί. Αυτό βέβαια το μήνυμα δεν το περνάνε φανερά όπως οι ράπερ αλλά υπόγεια και ενδεχομένως χωρίς να το θέλουν. Κυκλοφορούν πολλές φήμες και σίγουρα θα φθάνουν και στα αυτιά μικρών παιδιών και νέων.

Οι ράπερ μιλάνε και για π@υτ@νες στα τραγούδια τους. Ακόμα και να μην τις κατονομάζουν έτσι, αφήνουν να εννοηθεί πως είναι. Ακόμη και να μην κάνουν βίζιτες, οι γκόμενες που περιγράφουν στα τραγούδια τους οι ράπερ δεν είναι οι καλύτερες. Μπορεί να μην είναι στην κυριολεξία π@υτ@νες ως επαγγελματική απασχόληση αλλά είναι στον χαρακτήρα και στην συμπεριφορά.

Στα ΜΜΕ και ιδίως στα κανάλια υπάρχουν αρκετές που εκδίδονται, βέβαια είναι high class οι περισσότερες. Δεν εκδίδονται για εκατό ή εκατόν πενήντα που είναι πλέον η ταρίφα για τις βίζιτες. Έχει πέσει αρκετά από παλαιότερα που ήταν διακοσάρια. Επί τη ευκαιρία, προσοχή μην σας πιάνουν κορόιδα. Κανονικά η βίζιτα περιλαμβάνει δύο ερωτικές επαφές.

Η ραπ έχει θυμό. Πολλοί Αφροαμερικάνοι έχουν θυμό. Συνήθως η μουσική και ο αθλητισμός είναι οι μόνες διέξοδοι από την φτώχεια αλλά χρειάζεται ταλέντο. Βέβαια ένα μικρό ποσοστό διαπρέπει και σε επιστημονικά επαγγέλματα. Η μεγάλη πλειοψηφία των Αφροαμερικανών είναι καταδικασμένη στην φτώχεια και το έγκλημα είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουν χρήματα.

Οι νέοι στην Ελλάδα έχουν επίσης θυμό, μόνο που δεν αντιλαμβάνονται την αιτία και δεν ξέρουν να τον στρέψουν προς την σωστή κατεύθυνση. Η ΕΕ – ΝΤΠ τους κατέστρεψε την ζωή, για να πετύχει το Νεοταξικό σχέδιο παγκοσμιοποίησης που θέλει να δημιουργήσει τέσσερις ηπειρωτικές Ενώσεις κάτω από μια Παγκόσμια Ολιγαρχική Νεοταξική Δικτατορία.

Δεν μπορούν να βρουν δουλειές και ακόμα κι αν βρουν δεν μπορούν να κάνουν ικανοποιητικά χρήματα. Οι περισσότεροι είναι καταδικασμένοι στην φτώχεια, ίσως σε λίγο ψηλότερο επίπεδο από ότι οι Αφροαμερικάνοι. Όσοι δεν έχουν βγει ακόμα στην αγορά εργασίας, ξέρουν τι τους περιμένει. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων τους στέρησε το μέλλον, είναι άνθρωποι χωρίς μέλλον.

Έτσι και για πολλούς νέους στην Ελλάδα, το έγκλημα μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουν χρήματα. Η ραπ μουσική με τον θυμό που έχει εκφράζει και τον δικό τους θυμό. Μπορεί να τους βοηθάει να αισθάνονται καλύτερα αλλά δεν δίνει λύση στο πρόβλημα τους. Για να αποκτήσουν μέλλον πρέπει να ανατραπεί το ευρώδουλο Νεοταξικό σύστημα που κατέστρεψε την χώρα και το δικό τους μέλλον.

Σωτήρης

Scroll to Top