Ο Μπιλ ήταν η αρχή

Ο Μπιλ ήταν η αρχή

Ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Καλαποθαράκου ήταν ο Βασίλης Γρίβας ή Μπιλ, αθλητής του bodybuilding. Δυόμιση χρόνια μετά την δολοφονία του αρχηγού του ήρθε η σειρά του. Έγινε απόπειρα εναντίον του στις 15 Ιανουαρίου 2003 στον Πειραιά. Τον γάζωσαν με σφαίρες αλλά γλίτωσε από θαύμα. Έναν χρόνο αργότερα έγινε μεγάλη δίκη για τους μπράβους της νύχτας και μπήκε στην φυλακή. Στις 3 Μαΐου του 2017 δεν ήταν τυχερός.

Είχε αρχίσει την παράνομη δραστηριότητα του από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 όταν σε ηλικία δεκαοκτώ χρονών ήταν γνωστός bodybuilder. Γρήγορα έγινε πρωτοπαλίκαρο του βασιλιά της νύχτας Θέμη Καλαποθαράκου. Εκτελούσε τις εντολές του και ο Κάπο ντι Κάπι έλεγε «αυτό το παιδί θα κάνει θαύματα». Το «παιδί θαύμα» της παρανομίας, έκανε από μικρός βαρύ όνομα στην νύχτα, πάντα στην σκιά του Καλαποθαράκου.

Ο Στεφανάκος καθάρισε τον Καλαποθαράκο και έγινε αυτός αρχινονός. Κάποιοι έφαγαν τον Στεφανάκο. Βασικός ύποπτος για την εντολή ήταν ο Μανώλης Καραγιάννης, Νταίζη, Σαμπρέλας ή Καράφλας. Δεξί του χέρι ήταν ο Μπιλ. Ο Καράφλας ήταν ο ανερχόμενος αρχινονός που όμως ήρθε το τέλος του τον Ιούνιο του 2018 στο Παλαιό Φάληρο. Ο Βασίλης Γρίβας και ο Μανώλης Καραγιάννης συμπεριλαμβάνονταν στη μεγάλη δικογραφία του 2011, των 217 νονών. Ο Γρίβας παραδόθηκε τον Μάιο του 2011, εξέτισε μέρος της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος. Περιοχές που παρείχαν προστασία ήταν το Ίλιον, η Πετρούπολη, το Γκάζι, το Θησείο, το Μικρολίμανο.

«Κάποιοι με έχουν στο... κοντό για 50 χιλιάρικα» έλεγε συχνά πριν δολοφονηθεί ο Μπιλ. Το βράδυ δεν έβγαινε μόνος του αλλά είχε προστασία. Δεν περίμενε να του την στήσουν έξω από το σχολείο του παιδιού του. Είναι άγραφος νόμος να μην γίνονται ξεκαθαρίσματα μπροστά σε γυναίκες και παιδιά. Η περίπτωση της εκτέλεσης του ήταν ιδιαίτερη γιατί έγινε έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών, μπροστά στα μάτια του 10χρονου γιού του.   

Ο Γρίβας μόλις είχε αφήσει το παιδί του και ετοιμαζόταν να φύγει. Δύο άνδρες σε ένα Hyundai έκλεισαν τον δρόμο στο Mercedes του. Ένας από αυτούς βγήκε από το αυτοκίνητο και τον πυροβόλησε τουλάχιστον εννιά φορές με πιστόλι των 9 χιλιοστών και τον τραυμάτισε στο κεφάλι. Μια σφαίρα εξοστρακίστηκε σε κάγκελο και τραυμάτισε μια μητέρα. Η σφαίρα πέρασε ξυστά από την καρδιά της αλλά δεν κινδύνεψε η ζωή της.

Απομακρύνθηκαν με ταχύτητα και λίγο πιο κάτω έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο. Εκεί τους περίμεναν δύο σωματώδεις συνεργοί με μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού και έφυγαν προς την λεωφόρο Σπάτων. Ο εκτελεστής ήταν μετρίου αναστήματος. Πιθανολογείται ότι οι δύο στο αυτοκίνητο ήταν Βαλκάνιοι, Ρώσοι ή Τσετσένοι. Ίσως το συμβόλαιο να κλείστηκε τελικά σε τιμή χαμηλότερη των 50,000 € που είχε πληροφορηθεί ο Μπιλ.

Η αστυνομία έχει συλλέξει πληροφορίες αλλά κανείς δεν βάζει υπογραφή σε επίσημη κατάθεση. Τα στόματα δεν ανοίγουν από τον φόβο μήπως κλείσουν οριστικά. Θεωρούν ότι έχει σχέση με την κυριαρχία στην περιοχή της Τρούμπας. Μετά τον θάνατο του άλλος νονός διείσδυσε στα λημέρια του. Είχε αντιπαλότητα με άτομα της ομάδας Στεφανάκου και από την εποχή που ήταν πρωτοπαλίκαρο του Καλαποθαράκου.

Ο Στεφανάκος καθάρισε τον Κάπο ντι Κάπι της εποχής, τον απόλυτο άρχοντα της νύχτας Θέμη Καλαποθαράκο και έγινε αυτός ο αρχινονός. Με την εκτέλεση του Γρίβα ξεκίνησε μια αλυσίδα δολοφονιών που η αστυνομία εκτιμά πως θα αναδείξει τον νέο αρχηγό της Greek Mafia. Ζητούμενο είναι η προστασία σε περιοχές φιλέτα της Αθήνας αλλά και στην Μύκονο. Βέβαια η προστασία πηγαίνει συχνά παράλληλα με άλλες παράνομες δραστηριότητες όπως ναρκωτικά, όπλα, πορνεία, τζόγος κλπ.

Scroll to Top