Οι αντινομιακοί

Οι αντινομιακοί

Οι ακόλαστοι αμοραλιστές και οι αντινομιακοί δεν ταυτίζονται πλήρως αλλά σχετίζονται σε κάποιο βαθμό. Οι ακόλαστοι αμοραλιστές μπορεί να είναι σατανιστές, παγανιστές, αγνωστικιστές, άθεοι ή να ανήκουν σε αντινομιακές σέκτες των κυριότερων θρησκειών. Επίσης δεν είναι όλοι οι αντινομιακοί, ακόλαστοι αμοραλιστές.  

Ο όρος αντινομιακός αναφέρεται κυρίως σε θρησκευτικούς και ηθικούς κανόνες και όχι στους νόμους των κρατών. Έχει επικρατήσει η Νέα Τάξη, προς το παρόν πιστεύω. Η ψευτοελίτ των ακόλαστων αμοραλιστών, καθορίζει τους νόμους των κρατών και απαιτεί από την πλέμπα να τους εφαρμόζει ενώ οι ίδιοι τους αγνοούν. Οι ακόλαστοι αμοραλιστές δεν πιστεύουν ότι υπάρχει καλό ή κακό και αμαρτία.

Επομένως και η μη τήρηση των νόμων δεν είναι κάτι κακό ή αμαρτία. Το ζήτημα είναι να μπορούν να ξεφεύγουν. Οι ισχυροί συνήθως το καταφέρνουν. «Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» είχε πει ο Βουλγαράκης. Εννοούσε ότι δεν υπάρχει τίποτα ανήθικο. Το να παρτουζώνονται ομαδικά δεν είναι παράνομο αλλά ακόμα στην Ελλάδα θεωρείται ηθικά επιλήψιμο. Ο νόμοι έχουν διάφορους λόγους. Σίγουρα δεν περιλαμβάνουν όλους τους ηθικούς φραγμούς.

Κάποιοι νόμοι έχουν σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Απαγορεύεται η κλοπή και η δολοφονία, όχι γιατί είναι ηθικά επιλήψιμο σύμφωνα με τους ακόλαστους αμοραλιστές αλλά γιατί θα επικρατούσε χάος στη κοινωνία, αν ο ένας έκλεβε από τον άλλο και ο ένας σκότωνε τον άλλο. Αυτοί όμως κλέβουν και σκοτώνουν, αν μπορούν να παρακάμψουν τους νόμους. Οι ισχυροί το καταφέρνουν.

Στο Χριστιανισμό έχουμε τρία βασικά δόγματα Ορθόδοξοι, Καθολικοί και Προτεστάνες. Η τρίτη κατηγορία έχει αρκετές υποκατηγορίες. Στον Μωαμεθανισμό είναι κυρίως Σιίτες και Σουνίτες. Στον Ιουδαϊσμό χωρίζονται σε Ορθόδοξους, Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές. Οι αντινομιακοί που ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες (πχ Χριστιανισμό, Ιουδαϊσμό, Μωαμεθανισμό) μπορεί να έχουν περισσότερα κοινά μεταξύ τους από ότι έχουν με δόγματα στην ίδια θρησκεία. Κάποιες σέκτες μπορεί να έχουν περισσότερα κοινά με τον Σατανισμό παρά με την θρησκεία στην οποία ανήκουν.  

Είναι δύσκολο να υπολογιστεί ο αριθμός των αντινομιακών γιατί συνήθως είναι κάτι που κρατάνε κρυφό. Αυτοί που είναι φανερά αντινομιακοί είναι πολλοί λίγοι. Μπορεί κάποιος να συμπεριφέρεται καθόλα ως Χριστιανός Ορθόδοξος και να είναι κρυφά αντινομιακός. Άλλοι δηλώνουν ότι δεν έχουν σχέση με κάποια θρησκεία ενώ είναι αντινομιακοί. Δηλαδή ένας αντινομιακός Χριστιανός μπορεί να δηλώνει ότι α) ανήκει σε ένα από τα τρία βασικά δόγματα του Χριστιανισμού β) δεν σχετίζεται με κάποιο θρησκευτικό δόγμα γ) είναι αγνωστικιστής.

Βέβαια υπάρχουν και πάρα πολλοί στα κυρίαρχα δόγματα των μεγάλων θρησκειών που αν και δεν αυτοπροσδιορίζονται αντινομιακοί, ενεργούν ως τέτοιοι δηλαδή χωρίς ηθικούς και θρησκευτικούς φραγμούς. Κατά μία εκτίμηση, οι περισσότεροι Εβραίοι της διασποράς είναι αντινομιακοί. Οι Εβραίοι όμως της διασποράς διατηρούν καλές σχέσεις μεταξύ τους παρόλο που μπορεί οι Ορθόδοξοι να θεωρούν τους άλλους αιρετικούς. Στον Χριστιανισμό οι σχέσεις με τους αντινομιακούς είναι από ανύπαρκτες μέχρι εχθρικές. Επίσης καλές σχέσεις μεταξύ τους διατηρούν οι αντινομιακοί των διάφορων θρησκειών. 

Οι αντινομιακοί ακολουθούν το μονοπάτι της αριστερής χειρός. Αυτό δεν αναφέρεται σε πολιτικά ζητήματα αν και υπάρχει συσχετισμός μεταξύ αριστερής πολιτικής ιδεολογίας και του φιλοσοφικο-θρησκευτικού μονοπατιού της αριστερής χειρός. Όμως υπάρχουν πολλοί υποτιθέμενοι κεντροδεξιοί που ακολουθούν το αριστερό μονοπάτι. Κατά πόσο είναι κανονικοί κεντροδεξιοί είναι ένα ερώτημα που ανάγεται στον ορισμό της κεντροδεξιάς. Αν επιδίδονται σε ακολασίες και χρήση ναρκωτικών ουσιών δεν μπορεί να είναι κανονικοί κεντροδεξιοί αλλά κεντροδεξιοί τύπου ALDE και Δράσης.

Το να επιδίδονται σε ακολασίες είναι ένα ζήτημα. Ας πούμε προς το παρόν ότι είναι επιτρεπτό αν και εμπεριέχονται παράνομες πράξεις όπως η χρήση ναρκωτικών. Όταν όμως στρέφονται εναντίον μας με τις πράξεις τους, μας προδίδουν, μας εξαπατούν μέσω των ΜΜΕ, μας κατακλέβουν, μας καταστρέφουν, είναι ένα άλλο ζήτημα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να το επιτρέπουμε. Όταν σχεδιάζουν να μας υποδουλώσουν κάτω από μια παγκόσμια Δικτατορία, δεν μπορούμε να τους αφήσουμε.  

Το ζήτημα του Καλού, του Κακού και της αμαρτίας είναι φιλοσοφικό-θρησκευτικό. Δεν μπορούν να το απαντήσουν με βεβαιότητα άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί πολύ με αυτό, πόσο μάλλον απλοί άνθρωποι. Οι απλοί άνθρωποι ξέρουν τους νόμους, ξέρουν τι λέει η θρησκεία, ξέρουν τι θεωρεί η κοινωνία ανήθικο και ανάλογα πορεύονται.

Ντίνος

Scroll to Top