Οι Νεοταξίτες τις προκαλούν

Οι Νεοταξίτες τις προκαλούν

Πάλι έχουν κάνει μεγάλο θέμα οι Νεοταξίτες τις γυναικοκτονίες. Συνεχίζουν να θολώνουν το τοπίο και να παραπλανούν. Είναι αισχροί, είναι ελεεινοί, είναι διπρόσωποι, είναι απατεώνες. Ποιοι προκαλούν τις γυναικοκτονίες; Αυτοί που τις κάνουν μεγάλο θέμα και προσπαθούν πάλι να παραπλανήσουν. Οι λόγοι της αύξησης των γυναικοκτονιών είναι πολλοί.

Κατ’ αρχάς είναι η γενικότερη αύξηση της εγκληματικότητας στην οποία έχουν ευθύνη οι Νεοταξίτες με δύο τρόπους. Πρώτον η παράνομη μετανάστευση προκαλεί αύξηση της εγκληματικότητας. Επιπλέον οι ίδιοι εγκληματούν ή συνεργάζονται με τμήμα του οργανωμένου εγκλήματος και χρηματοδοτούνται από αυτό. Είναι γνωστό ποιοι βρίσκονται πίσω από κυκλώματα ναρκωτικών, πορνείας και λαθρεμπορίου. Κυκλοφορεί ευρέως.

Αυτός που σκοτώνει χωρίς σοβαρό λόγο ή τρελός είναι ή έχει διαταραχτεί το μυαλό του, έχει πάθε βλάβη ο εγκέφαλος του από την χρήση ναρκωτικών. Αυτοί που διαμαρτύρονται για τις γυναικοκτονίες είναι οι ίδιοι που συντελούν στην εξάπλωση των ναρκωτικών. Και γιατί δεν λέτε τα ονόματα; Γιατί μετά θα κάνουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και θα πρέπει να το αποδείξουμε στο δικαστήριο. Είναι ένα πράγμα να το ξέρει κανείς και άλλο να μπορεί να το αποδείξει στο δικαστήριο.

Βλέπουν οι άνθρωποι πως το έγκλημα αποδίδει και πως μεγάλα ονόματα σχετίζονται με το έγκλημα και ευημερούν. Αντιμετωπίζουν λοιπόν την εγκληματικότητα και την παραβατική συμπεριφορά θετικά, ως κάτι που οδηγεί στην οικονομική ευημερία, στην απόκτηση δύναμης και στην κοινωνική καταξίωση. Δημιουργείται η άποψη στην κοινωνία πως το έγκλημα είναι κάτι καλό που αποδίδει. Αν τιμωρούνταν πολύ σκληρά όλοι οι εγκληματίες, τότε θα ήταν αποτρεπτικό και όχι ενθαρρυντικό της παραβατικής συμπεριφοράς

Προσπαθούν να τα μπερδέψουν όλα οι Νεοταξίτες, σωματική κακοποίηση, βιασμό, δολοφονία. Αυτά χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση. Στην περίπτωση της σωματικής κακοποίησης αμέσως πρέπει να φύγει η γυναίκα και να κάνει μήνυση. Αν εξακολουθεί να την ενοχλεί ο άντρας, να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα. Αν δεν τα κάνει αυτά, τότε έχει μέρος της ευθύνης γιατί δεν ενήργησε σωστά. Εκεί είναι η ουσία.

Μόνο ένας δικηγόρος το είπε εν τάχει, σε κάποιο κανάλι. Αν θέλουν να βοηθήσουν τις γυναίκες αυτά πρέπει να πουν. Δεν θέλουν όμως να βοηθήσουν τον κόσμο αλλά να τον αποπροσανατολίσουν. Αμέσως μόλις κάποια πέσει θύμα κακοποίησης, εγκαταλείπει τον σύντροφο ή τον σύζυγο. Μην κάθεται να περιμένει ότι μπορεί να αλλάξει γιατί η επόμενη μπορεί να είναι χειρότερη.

Όμως να πούμε ότι και οι γυναίκες χρησιμοποιούν βία. Μπορεί να χαστουκίσουν, να κλωτσήσουν, να πετάξουν βαριά αντικείμενα όπως βάζο ή τασάκι με στόχο το κεφάλι, να επιτεθούν με κουζινομάχαιρο. Κανένας άντρας δεν πάει να το καταγγείλει, κι αν το κάνει, οι αστυνομικοί βάζουν τα γέλια. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις πρέπει να καταδικάζονται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο εκσφενδονισμός βαριού αντικειμένου με στόχο το κεφάλι ή η επίθεση με κουζινομάχαιρο θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο. Η παραμονή στην φυλακή πρέπει να είναι τουλάχιστον δέκα χρόνια και όχι έξι που είναι τώρα (δέκα πέντε που μειώνεται στα 2/5).

Όσον αφορά την σεξουαλική επίθεση, στην περίπτωση Φιλιππίδη η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου είπε «τι θέλετε να κάνουμε, να τον κρεμάσουμε;» Ε και βέβαια να τον κρεμάσουμε, αν είναι ένοχος. Χρειάζεται αυστηροποίηση ποινών και επαναφορά της θανατικής καταδίκης. Ο σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης είπε «μετά από 60 χρόνια θυμήθηκαν αυτές οι κυρίες ότι της βίασαν;» Χρησιμοποίησε άσχημο λεκτικό αλλά εξέφρασε κάτι που αναρωτιούνται αρκετοί.

Είναι περίεργο πως μία γυναίκα που έπεσε θύμα πραγματικού βιασμού δεν το κατήγγειλε αμέσως. Μήπως δεν ήταν ακριβώς βιασμός; Όταν κάποιος δίνει ψεύτικες υποσχέσεις για να συναινέσει μία γυναίκα στην σεξουαλική πράξη και μετά δεν πραγματοποιεί τις υποσχέσεις, αυτό δεν είναι βιασμός αλλά εξαπάτηση και δεν νομίζω πως διώκεται ποινικά. Δεν σημαίνει πως επειδή κάποια λέει πως την βίασαν ότι πράγματι συνέβη. Αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο και το δικαστήριο δεν έχει ακόμα αποφανθεί.

Εκτός από το πρωτοβάθμιο υπάρχει το δευτεροβάθμιο και ο Άρειος Πάγος. Για να υπάρχει βιασμός πρέπει να αντισταθεί έντονα σωματικά και λεκτικά στην πράξη ή να της έχει ρίξει κάποιος ναρκωτικό που να την κάνει αδύναμη να αντισταθεί. Αλλιώς δεν λέγεται βιασμός αλλά κοροϊδία. Αν ο Φιλιππίδης τους έταξε ρόλους και καριέρα για να του «κάτσουν» και του «έκατσαν» αλλά τελικά δεν τις βοήθησε, τότε οι γυναίκες αυτές είναι κορόιδα και όχι θύματα βιασμού.

Συνήθως όταν υπάρχει προφυλάκιση, το δικαστήριο έχει κρίνει πως ο κατηγορούμενος το πιθανότερο είναι να καταδικαστεί. Όμως δεν έχει κριθεί ακόμα ένοχος και μετά το πρωτοβάθμιο υπάρχουν άλλοι δύο βαθμοί που μπορεί να ανατρέψουν την πρωτόδικη απόφαση. Πάντως μετά τον πρώτο βαθμό, μπορεί να θεωρείται ένοχος και να αποκαλείται βιαστής, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στους επόμενους.

Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος για πραγματικό βιασμό, να τον κρεμάσουμε. Η ποινή πρέπει να είναι αυστηρή και πολύ αυστηρότερη για τους δολοφόνους, ανδρών και γυναικών. Τα θύματα βιασμού βρίσκονται στην ζωή, τα θύματα δολοφονιών έχουν φύγει. Αν δεν επανέλθει η θανατική ποινή δεν θα μειωθούν δραστικά οι δολοφονίες ανδρών και γυναικών.

Οι παραδοσιακές αξίες δεν ευθύνονται για τις γυναικοκτονίες. Όταν υπήρχαν περισσότερο οι παραδοσιακές αξίες, είχαμε λιγότερες γυναικοκτονίες, λιγότερες ανθρωποκτονίες και χαμηλότερη εγκληματικότητα. Η κατακρήμνιση των αξιών, η χαλάρωση των ηθών, η στήριξη του εγκλήματος, η προώθηση ναρκωτικών, η παράνομη μετανάστευση έχουν την ευθύνη.

Όλα αυτά τα υποστηρίζει η Νέα Τάξη και τώρα διαμαρτύρονται για τις γυναικοκτονίες και προσπαθούν να τις ρίξουν στις παραδοσιακές αξίες. Επίσης η κρίση, οι οικονομικές δυσκολίες και η πανδημία προκαλούν μεγάλη ψυχολογική πίεση και κάποιοι άνθρωποι ξεσπούν με λάθος τρόπο. Για τα δύο πρώτα ευθύνεται σίγουρα ΝΤΠ - ΕΕ. Για το τελευταίο είναι πιθανό να έχουν την ευθύνη.

Ανδρέας

Scroll to Top