Διαχείριση οργής

Διαχείριση οργής

Το ίδιο παραμύθι

Ποια είναι η αλήθεια; Οι άνθρωποι αισθάνονται μεγάλη οργή για αυτά που έχουν περάσει. Η πανδημία covid - 19 δεν συνέβη μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκόσμια. Στην Ελλάδα όμως ήρθε να προστεθεί σε μία δεκαετία κρίσης. Ενώ για τις άλλες χώρες ήταν μία ψυχική πίεση 1-2 ετών, στην Ελλάδα η πίεση έχει ξεκινήσει εδώ και μία δεκαετία και η πανδημία ήταν η αποκορύφωση. Όπως έχει ήδη διατυπωθεί, σε πολλούς έχει καταστραφεί η ζωή τους. Η οργή είναι η υγιής αντίδραση και η έλλειψη της θα ήταν κάτι προβληματικό.

Το πρόβλημα είναι πως πολλοί δεν ξέρουν πως να διαχειριστούν την οργή τους. Δεν κατευθύνουν την οργή τους με τον σωστό τρόπο. Ξεσπούν στους ανθρώπους δίπλα τους. Οι άντρες είναι από την φύση τους πιο δυνατοί σωματικά και πιο επιθετικοί. Δεν το έκανε η κοινωνία αλλά η φύση. Ισχύει σε όλο το ζωϊκό βασίλειο, όχι μόνο στους ανθρώπους. Εκτός αν θέλουν να αλλάξουν την φύση διότι σε όλους αυτούς τους Νεοταξίτες αρέσουν τα παρά φύση.

Χρειάζεται αυτογνωσία. Να εξετάσουν που οφείλεται η οργή τους. Η οργή τους οφείλεται στο γεγονός ότι καταστράφηκε η ζωή τους. Κατάλαβε ρε άνθρωπε επιτέλους. Δεν σου κατέστρεψε την ζωή η γυναίκα που έχεις δίπλα σου αλλά αυτά τα καθάρματα οι Νεοταξίτες και αυτή η ηλιθιότητα η ΕΕ = ΝΤΠ. Όλες αυτές οι ψυχολόγοι, αν θέλουν να κάνουν καλό, αυτό πρέπει να πουν. Δεν τους ενδιαφέρει όμως να κάνουν καλό αλλά να παραπλανήσουν γιατί η αλήθεια δεν συμφέρει τους Νεοταξίτες που τις βάζουν. Μόνο όταν τους συμφέρει η αλήθεια την λένε, κάτι που συμβαίνει σπάνια. Έβαλαν και κάποιους δικηγόρους στο κόλπο που εξευτελίστηκαν τελείως, στα μάτια τουλάχιστον αυτών που καταλαβαίνουν πέντε πράγματα. 

Αυτό πρέπει να μάθουν οι άνθρωποι. Μην ξεσπάς στην γυναίκα που είναι δίπλα σου. «Ναι αλλά δεν μπορώ να πάω να πλακώσω στο ξύλο αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα γιατί τους φυλάνε. Δεν μπορώ να πλακώσω στο ξύλο τον Μητσοτάκη που τον έβαλαν να κάνει τα ίδια και χειρότερα». Επειδή δεν μπορείς να πλακώσεις στο ξύλο αυτούς πρέπει να πλακώνεις στο ξύλο την γυναίκα σου; Δεν μπορείς να τους πλακώσεις στο ξύλο αλλά μπορείς όμως να τους τιμωρήσεις πολύ πιο σκληρά, να τους εκτελέσεις. Για την ακρίβεια να βοηθήσεις ώστε να τιμωρηθούν για τα πολλά και μεγάλα εγκλήματα τους και κάποιους από αυτούς τους περιμένει η θανατική ποινή.

Για να γίνει αυτό πρέπει να ανατραπεί το Νεοταξικό σύστημα. Για να ανατραπεί το Νεοταξικό σύστημα, πρέπει να αποκτήσει πιο μαζικό χαρακτήρα η Αντίσταση στην Νέα Τάξη. Αντί λοιπόν να πλακώνεις την γυναίκα σου στο ξύλο, βοήθησε την Αντίσταση για να τιμωρηθούν αυτοί που σου κατέστρεψαν την ζωή. Η σωστή διαχείριση της δικαιολογημένης και υγιούς οργής αυτή είναι. Βοήθησε την Αντίσταση και μην πλακώνεις την γυναίκα σου ή την γκόμενα σου στο ξύλο .

Αυτές που υφίστανται κακοποίηση είναι ακόμα στην ζωή. Αυτοί και αυτές που δολοφονήθηκαν έχουν φύγει από την ζωή και δεν ξαναγυρίζουν. Το ερώτημα προς αυτές που δέχονται την κακοποίηση είναι γιατί δεν φεύγουν αμέσως, με το πρώτο περιστατικό. Πρώτα να φύγουν και μετά να το καταγγείλουν. Γιατί όσο κάθονται μπορεί να ξανασυμβεί. 

Η σωματική κακοποίηση άντρα από άντρα είναι ελαφρύτερο αδίκημα; Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις από γείτονα, από ερωτικό αντίζηλο, από κάποιον που διαπληκτιζόμαστε στο φανάρι. Όταν έχουμε πρόκληση τεράστιας σωματικής βλάβης από γυναίκα σε γυναίκα, όπως στην περίπτωση της Ιωάννας, τι γίνεται; Η σωματική κακοποίηση δηλαδή η πρόκληση μικρής η μεγάλης σωματικής βλάβης είναι κάτι πολύ κακό είτε είναι άντρας είτε είναι γυναίκα το θύμα.

Η δολοφονία είναι κάτι πολύ χειρότερο είτε είναι άντρας είτε είναι γυναίκα το θύμα. Το πρωταρχικό είναι να μην φεύγουν άνθρωποι από την ζωή. Η σωματική κακοποίηση είναι δευτερεύον ειδικά αν δεν υπάρχουν σοβαρές σωματικές βλάβες που μένουν. Τα τραύματα φεύγουν και οι κακοποιημένοι σωματικά άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, είναι στην ζωή. Αυτοί που δολοφονήθηκαν έφυγαν και δεν ξαναγυρίζουν πια. Το ζήτημα είναι μειωθούν δραστικά άμεσα οι δολοφονίες.

Ο ένας τρόπος είναι η σωστή διαχείριση  της οργής. Ο άλλος τρόπος είναι η επαναφορά της θανατικής ποινής. Και ο τρίτος είναι η δημιουργία άμεσα Πολιτοφυλακής. Πρώτα και άμεσα πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τις δολοφονίες δηλαδή να επανέλθει η θανατική ποινή. Και μετά ας γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές για την σωματική κακοποίηση ανδρών και γυναικών. Γιατί να είναι λιγότερο αυστηρή η ποινή αν το θύμα είναι άντρας; Και αυτός ξύλο δεν τρώει; Είναι άλλου είδους το ξύλο που τρώει ένας άντρας από αυτό που τρώει μία γυναίκα;

Μάρκος

Scroll to Top