Όλοι φλούφληδες

Όλοι φλούφληδες

Δυσαρέσκεια γυναικών

Εκεί είναι η μεγάλη δυσαρέσκεια των γυναικών και όχι στις οικονομικές δυσκολίες που τις καταλαβαίνουν. Και λογικά καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο «δικός τους» είναι φλούφλης αλλά και οι περισσότεροι άντρες. Δυστυχώς έτσι είναι. Όλοι ή σχεδόν όλοι οι άντρες έχουν καταντήσει φλούφληδες, αριστεροί, κεντρώοι και δεξιοί. Και αυτοί που το παίζουν μάγκες ή σφίχτες, φλούφληδες είναι, φλουφλόμαγκες και φλουφλοσφίχτες.

Οι 300 αναχαίτισαν έναν τεράστιο στρατό Περσών. Το ’21 πήραν τα όπλα. Το ’40 πολέμησαν στα χιονισμένα βουνά και μετά αντιστάθηκαν δημιουργώντας δεκάδες αντιστασιακές οργανώσεις. Οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς τους ανθρώπους. Είναι φλούφληδες, χαμερπείς, οσφυοκάμπτες. Πάνε και προσκυνάνε και ψηφίζουν αυτούς που τους κατέστρεψαν και συνεχίζουν την καταστροφική πορεία.

Δεν έχουν την αποφασιστικότητα, τον δυναμισμό, την αγωνιστικότητα να τιμωρήσουν τους υπευθύνους της καταστροφής της ζωής τους και να αλλάξουν την γενικότερη κατάσταση ώστε να αλλάξει και η δική τους η ζωή. Γιατί αυτά δεν είναι χαρακτηριστικά του φλούφλη. Αν είχε αυτά τα χαρακτηριστικά δεν θα ήταν φλούφλης. Η γυναίκα δεν χρειάζεται να κάνει μακρά συζήτηση για την σημερινή κατάσταση.

Δεν είναι απαραίτητο ώστε να διαπιστώσει πως ο άλλος είναι φλούφλης. Τον καταλαβαίνει τον φλούφλη αμέσως. Γιατί έχουν γίνει οι περισσότεροι φλούφληδες είναι ένα άλλο ζήτημα. Επειδή όμως έχουν γίνει φλούφληδες αντί να γ@μ$σουν ό,τι έχουν και δεν έχουν σε αυτούς που κατέστρεψαν την ζωή τους, πάνε και τους προσκυνάνε και τους ψηφίζουν.

Η γυναίκα καταλαβαίνει πως «ο δικός της» από μόνος του δεν μπορεί να κάνει κάτι. Στην Αντίσταση δεν ήταν ένας αλλά ήταν πολλοί. Περιμένουν οι γυναίκες όμως από τους άντρες να κάνουν κάτι ώστε να τελειώσει αυτή η κατάντια και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Και αυτές θα ακολουθήσουν αλλά περιμένουν από τους άντρες την πρωτοβουλία. Κατά την διάρκεια της Κατοχής, στην Αντίσταση ήταν και πολλές γυναίκες.   

«Αν αυτοί που κυβερνούν δεν μπορούν είτε Τσιπραίοι είναι είτε Μητσοτακαίοι είναι, διώξτε τους με τις κλωτσιές και βάλτε άλλους, αντί να καθόσαστε απαθείς και να ψευτογκρινιάζετε και μερικοί να ξεσπάτε επάνω μας. Κάνε κάτι ρε παλιομ@λ@κα! Δεν ξέρω τι θα κάνεις. Βρες τον τρόπο».

Αυτό γουστάρουν οι γυναίκες. Τους άντρες που βρίσκουν τον τρόπο, τους άντρες που έχουν αγωνιστικότητα, αποφασιστικότητα, δυναμισμό. Κάτι βλακείες που λένε «να έχει χιούμορ» είναι κλισέ. Δεν ισχύουν. Η γυναίκα θέλει από τον άντρα να μην είναι φλούφλης. Για παρέα τους κάνουν οι φλούφληδες γιατί είναι διασκεδαστικοί ή γελοίοι. Βέβαια υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό ψυχανώμαλων γυναικών που τους αρέσουν οι φλούφληδες ερωτικά.

Σε γενικές γραμμές όμως δεν θέλουν φλούφληδες. Θέλουν άντρες που βρίσκουν τρόπο και τα καταφέρνουν. Κι αν δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στην σημερινή γενικότερη κατάσταση για τα δικά τους οικονομικά, βρίσκουν τρόπο να αλλάξουν την γενικότερη κατάσταση. Πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση είναι μία μεγάλη ιστορία. Το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα για κάποιον είναι να σταματήσει να είναι φλούφλης. Να πει:

«Μου γ@μ$σατε την ζωή, εμένα και της γυναίκας μου; Θα σας γ@μ$σω ό,τι έχετε και δεν έχετε παλιοκαθάρθματα. Είσαστε ανίκανοι και δεν μπορείτε να φτιάξετε τα πράγματα και να ξεφύγουμε από αυτή την στενωπό; Άντε μου και στο Διάολο ξεκουμπιστείτε και φύγετε λαμόγια κι ας είσαι κι ο Μητσοτάκης κι ο Καραμανλής κι ο Τσίπρας και όποιος σκατάς θέλεις».

Αυτή την νοοτροπία θέλουν οι γυναίκες και να μην είναι μόνο λόγια. Δεν χρειάζεται να κάνουν συζητήσεις. Τον φλούφλη τον μυρίζονται, τον καταλαβαίνουν. Ο φλούφλης δεν τις φτιάχνει ερωτικά. Μπορεί να κάνουν την ερωτική πράξη ανόρεκτα και τυπικά αλλά δεν φτιάχνονται. Για τις γυναίκες μετράει περισσότερο το ψυχολογικό από ό,τι στους άντρες. Βλέπει τον «δικό της» ή αυτόν που θέλει να γίνει «δικός της» και σκέφτεται «ωχ Θεέ μου τι φλούφλης είναι αυτός».

Και δεν γουστάρει να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του. Μπορεί τελικά να κάνει σχέση και να παντρευτεί έναν φλούφλη γιατί δεν υπάρχουν πολλοί μη φλούφληδες αλλά δεν γουστάρει την ερωτική συνεύρεση μαζί του. Το πρώτο είναι πολλοί φλούφληδες να σταματήσουν να είναι φλούφληδες, να αλλάξουν. Μετά γίνονται τα άλλα. Δεν είναι εύκολο αλλά γίνεται και να πληρώσουν αυτοί που μας γ@μ$σαν την ζωή και να αλλάξει η κατάσταση γρήγορα. Με φλούφληδες δεν γίνεται. Όταν σταματήσετε να είσαστε φλούφληδες και θα φτιάξει η χώρα και θα βελτιωθεί η ζωή σας και θα σας γουστάρουν πραγματικά οι γκόμενες και όχι τυπικά.

Παύλος

Scroll to Top