Δυσαρέσκεια γυναικών

Δυσαρέσκεια γυναικών

Έχει γραφεί πως καταστράφηκε η ζωή σε ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων, κάτι για το οποίο δεν φταίνε οι ίδιοι. Η οργή είναι υγιής και φυσιολογική αλλά δεν γίνεται σωστή διαχείριση της. Κάποιοι ξεσπούν στους ανθρώπους γύρω τους που δεν τους φταίνε τίποτα. Ακόμα και να μην υπάρχει σωματική κακοποίηση, υπάρχουν γκρίνια και καυγάδες που είναι αμφίπλευροι στην περίπτωση των ζευγαριών.

Οι γυναίκες επειδή είναι από την φύση τους λιγότερο επιθετικές από τους άντρες, μπορεί να μην αισθάνονται οργή αλλά σίγουρα έντονη δυσαρέσκεια για την κατάσταση, την καταστροφή της χώρας και της ζωής τους. Κι αυτό είναι υγιέστατο και φυσιολογικό. Και εδώ πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση.

Έχει επίσης υποστηριχτεί πως οι γυναίκες είναι κακομαθημένες, απαιτητικές και συμφεροντολόγες. Οι άντρες λογικά δεν έχουν εκτίμηση για τέτοιες γυναίκες. Από την μεριά τους οι γυναίκες δεν έχουν καμία εκτίμηση στους άντρες και έχουν απόλυτο δίκιο. Γιατί οι άντρες πλέον, στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι φλούφληδες.

Θα σας πάρει περίπου πέντε - δέκα λεπτά για να διαβάσετε κάποια συμπεράσματα παρακάτω. Χρειάστηκε όμως συζήτηση παραπάνω από δύο ώρες, με δύο φίλες μου, για να βγουν αυτά τα συμπεράσματα. Και οι γυναίκες μπερδεμένες είναι. Αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα αλλά μισά και κάπως μπερδεμένα. Με τη συζήτηση τα καταλαβαίνουν καλύτερα.

Μετά την συζήτηση και αφού ήξερα τα συμπεράσματα, έκανα το εξής. Δοκίμασα αυτά τα συμπεράσματα σε όσες περισσότερες γυναίκες του κύκλου μου μπορούσα. Όλες τελικά συμφώνησαν και δεν πήρε δύο ώρες όπως την πρώτη φορά. Από την δική μου εμπειρία, του δικού μου κύκλου, όλες οι γυναίκες συμφωνούν. Μπορείτε να το δοκιμάσετε με τις γυναίκες του δικού σας κύκλου ή και οι γυναίκες μόνες τους, σε συζήτηση μεταξύ τους.

Ο σκοπός μου είναι α) να καταλάβουν οι άντρες πως σκέφτονται οι γυναίκες β) να ξεκαθαρίσουν οι γυναίκες κάποια πράγματα που τα έχουν μισοκαταλάβει αλλά όχι πλήρως. Όλοι, γυναίκες και άντρες αισθανόμαστε άσχημα για τις καταστάσεις που βιώνουμε. Τα συναισθήματα κυμαίνονται από δυσαρέσκεια μέχρι οργή. Οι γυναίκες καταλαβαίνουν πως ο άντρας που έχουν δίπλα τους ή αυτός που ενδιαφέρεται να κάνει κάτι μαζί τους δεν ευθύνεται για την καταστροφή της χώρας. Έχει εξηγηθεί πως καταστροφή της χώρας ισούται με την καταστροφή της ζωής του μεγαλύτερου μέρους των πολιτών, αντρών και γυναικών.

Επίσης μισοκαταλαβαίνουν πως με την δεδομένη γενικότερη κατάσταση, ο «δικός τους» θα έχει οικονομικές δυσκολίες. Με την συζήτηση το καταλαβαίνουν καλά. Εκεί υπήρχε ένα σημείο όταν μίλαγα με τις δύο φίλες μου. «Γιατί κάποιοι όμως τα καταφέρνουν;» είναι κάτι που είπαν. Αυτοί που τα καταφέρνουν, είναι σε γενικές γραμμές παλιάνθρωποι αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Είναι σαν να έλεγες στην Κατοχή «γιατί οι συνεργάτες των Γερμανών έχουν να φάνε και εμείς πεινάμε;» Γιατί οι συνεργάτες των Γερμανών ήταν παλιάνθρωποι. Ένας που δεν είναι παλιάνθρωπος δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον εχθρό, τους κατακτητές. Αντίθετα τους πολεμάει και εκτός που δεν έχει να φάει, κινδυνεύει η ζωή του και η σωματική του ακεραιότητα. Πάντως με λίγη προσπάθεια καταλαβαίνουν γιατί ο «δικός τους» αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Επομένως που είναι η δυσαρέσκεια τους; Τι λένε;

«Η χώρα καταστράφηκε δηλαδή οι ζωές των πολιτών. Κάποιοι φταίνε για αυτό. Σε αυτούς που μας γ@μ$σαν την ζωή, γ@μ$σε τους ό,τι έχουν και δεν έχουν. Μας πάνε γ@μ$ώντας εδώ και πάνω από μία δεκαετία σκατόφλωροι, καραγκιόζηδες και λαμόγια. Η κατάσταση δεν αλλάζει ιδιαίτερα. Πόσα θα συνεχιστεί αυτή η ιστορία; Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Κάντε κάτι. Εντάξει το καταλαβαίνω πως δεν φταις εσύ για την καταστροφή της ζωής μας. Καταλαβαίνω πως στην κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία θα έχεις οικονομικές δυσκολίες. Τι κάνεις όμως ρε μ@λ@κα για να αλλάξει η κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία; Τι κάνεις ρε παλιομ@λ@κα για να τιμωρήσεις αυτούς που μας έφτασαν σε αυτά τα χάλια;»

Απευθύνεται στον σύντροφο τους, τωρινό ή δυνητικό. Επαναλαμβάνω για να βγει το συμπέρασμα χρειάστηκαν πάνω από δύο ώρες συζήτηση. Τα λόγια ακριβώς μπορεί να μην ήταν έτσι αλλά αυτό ήταν το νόημα. Έχουν απόλυτο δίκιο.

Όλοι φλούφληδες

Παύλος

Scroll to Top