Όνειρο απατηλό;

Όνειρο απατηλό;

Διάλυση Γερμανίας

Η διάλυση της Γερμανίας μπορεί να ακούγεται αδιανόητο. Αν το εξετάσει κανείς πιο προσεκτικά δεν είναι καθόλου παράλογο, είναι μάλιστα πάρα πολύ λογικό. Κατ’ αρχάς η Γερμανία δεν έχει πορεία αιώνων, σε αντίθεση με χώρες όπως η Βρετανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία. Δεν ήταν πάντα Γερμανία αλλά Αυστροουγγαρία και Πρωσία. Το κυριότερο είναι πως όλοι μα όλοι θα επιθυμούσαν πάρα πολύ την διάλυση της Γερμανίας για έναν ή περισσότερους λόγους. Απλά δεν μπορούν να το εκφράσουν δημόσια, αποτελεί μια κρυφή σκέψη, ένα κρυφό όνειρο.

Πρώτα από όλους οι Βρετανοί και οι Ρώσοι. Δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους αλλά στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πολέμησαν στην ίδια πλευρά, ενάντια στην Γερμανία και βγήκαν νικητές. Οι Σοβιετικοί είχαν τους περισσότερους νεκρούς. Πολλούς νεκρούς είχαν Γερμανία και Κίνα. Αν το εξετάσουμε ως ποσοστό επί του πληθυσμού, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Γιουγκοσλαβία είχαν από τα ψηλότερα ποσοστά. Οι Σοβιετικοί αναχαίτισαν τον Χίτλερ με την βοήθεια του Ρωσικού χειμώνα. Επίσης μπήκαν πρώτοι στο Βερολίνο. Επομένως τους αξίζει ένα μεγάλο μέρος της νίκης.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι η μόνη χώρα που δεν υποδουλώθηκε από τους Χιτλερικούς και για κάποιο διάστημα, η μόνη μαζί με την Ρωσία (Σοβιετική Ένωση) που πολεμούσε εναντίον τους. Η Γαλλία ως χώρα δεν πολέμησε εναντίον του Χίτλερ αλλά πολέμησαν Γάλλοι πολίτες στην Αντίσταση. Η συμβολή της Γαλλίας στην νίκη ήταν μηδαμινή και πολύ σωστά δεν πήρε μέρος στην συμφωνία της Γιάλτας. Κυρίως τους Γερμανούς τους νίκησαν Αμερικάνοι, Βρετανοί, Ρώσοι (Σοβιετικοί) που πήραν μέρος στην Συμφωνία της Γιάλτας. Βοήθησαν Καναδοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί.

Η Γερμανία έχει πάρει από την Ρωσία όλες τις χώρες επιρροής της δηλαδή την Ανατολική Ευρώπη. Έτσι όπως το πάει θα διεκδικεί σε λίγο και Ρωσικά εδάφη. Δεν το έχει κάνει απευθείας αλλά μέσω της ΕΕ όπου έχει κατορθώσει να κυριαρχήσει. Οι Βρετανοί κέρδισαν τον πόλεμο αλλά οι Γερμανοί τους κατσικώθηκαν από πάνω στην ΕΕ και δια μέσου της ΕΕ τους όριζαν τι να κάνουν. Ήταν ένας από τους σημαντικούς λόγους που οδήγησαν στο Brexit, αν και δεν διατυπώθηκε ποτέ ανοιχτά.  

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έγινε και δεν τον ξεχνάμε. Ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία, από τα σημαντικότερα. Οι Γερμανοί τον προκάλεσαν και τον έχασαν. Οι ηττημένοι είναι υπό και οι νικητές από πάνω. Από που κι ως που οι ηττημένοι έχουν βγει από πάνω; Αυτό είναι τελείως αδιανόητο. Και εμείς πολεμήσαμε και ήμαστε με τους νικητές. Πάραυτα κάτι δωσίλογοι Καραμανλήδες, Σημίτηδες, Ράλληδες, Μερκούρηδες κλπ κατόρθωσαν να μας υποδουλώσουν πάλι στην Γερμανία. Σκότωμα θέλουν όλα αυτά τα καθάρματα, κάτι που κακώς δεν έγινε μετά την Κατοχή.

Για την κατάσταση έχει ευθύνη και η Αμερική. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η Δυτική Γερμανία ήταν τσιφλίκι της όπως η Ανατολική Γερμανία ήταν για τους Ρώσους. Λανθασμένα θεώρησαν ότι θα ασκούν έλεγχο ή σημαντική επιρροή στην Γερμανία. Οι Γερμανοί όμως σήκωσαν δικό τους μπαΐράκι μόλις ισχυροποιήθηκαν στην ΕΕ και ακολουθούν διαφορετικό δρόμο. Αυτό έχει δυσαρεστήσει τους Αμερικάνους.

Οι Γάλλοι νόμιζαν ότι θα κυριαρχήσουν στην Ευρώπη μαζί με τους Γερμανούς αλλά αυτοί τους άδειασαν και παίζουν παιχνίδι μόνοι τους. Θα το ξανακάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη όποτε τους δοθεί η ευκαιρία. Όταν ζορίζονται κάνουν τους καλούς στους Γάλλους. Πάντως ευτυχώς η Γαλλογερμανική Συμμαχία έχει χαλάσει. Σε περίπτωση διάλυσης της Γερμανίας και διαμοιρασμού των κρατιδίων της στις γειτονικές χώρες, η Γαλλία είναι ανάμεσα σε αυτές που έχουν να λαμβάνουν. Οι υπόλοιπες είναι Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία. Αυτές σίγουρα θα θέλουν να μεγαλώσουν.

Συνήθως στις παγκόσμιες απειλές αναφέρονται χώρες όπως το Ιράν, η Βόρεια Κορέα κλπ. Είναι και αυτές απειλές, διαφορετικού τύπου. Δεν έκαναν κανένα Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ η Γερμανία έκανε δύο και τώρα έχει πάλι κατορθώσει να υποδουλώσει την Ευρώπη δια μέσου της ΕΕ. Χωρίς την Γερμανία, ο κόσμος θα είναι πολύ καλύτερος. Θα λυθούν πολλά προβλήματα και θα υπάρχει ειρήνη και ευημερία. Όλοι οι άλλοι είναι συνεννοήσιμοι. Οι Γάλλοι θα μαζευτούν κάπως γιατί κάνουν τις μαγκές τους με την στήριξη της Γερμανίας. Το πρόβλημα που εμποδίζει την συνεννόηση είναι η Γερμανία που θέλει σώνει και ντε να κυριαρχήσει. Μετά από δύο ήττες, σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους δεν τους έχει φύγει.

Και οι ίδιοι οι Γερμανοί, οι άνθρωποι, θα είναι καλύτερα. Απλά δεν θα λέγονται πλέον Γερμανοί αλλά Δανοί, Ολλανδοί, Βέλγοι, Γάλλοι κλπ. Την διάλυση της Γερμανίας την θέλουν κρυφά οι Ρώσοι, οι Βρετανοί, οι Αμερικάνοι, οι Γάλλοι, οι γειτονικές χώρες. Αν όλοι αυτοί που κρυφά θέλουν την διάλυση της Γερμανίας, μπορέσουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους θα το πετύχουν.  Ίσως χρειαστεί και κάποιος πόλεμος. Ίσως να μην τολμήσει να το κάνει ο Μπάιντεν αλλά ο Μπάιντεν δεν θα είναι για πάντα. Πάντως αυτό το κρυφό όνειρο πολλών, ένας κόσμος χωρίς την Γερμανία, θα μπορούσε να βγει αληθινό από το να παραμένει απατηλό.

Γιώργος

Scroll to Top