Ορθόδοξο λόμπι

Ορθόδοξο λόμπι

Το Ισραήλ έχει μεγάλη στήριξη από τους Εβραίους της διασποράς και ιδιαίτερα από τους Αμερικανοεβραίους όπου βρίσκεται το 40% του συνόλου των Εβραίων δηλαδή όσοι και στο Ισραήλ. Το υπόλοιπο 20% είναι σε όλες τις υπόλοιπες χώρες. Εξηγήθηκε τι πρέπει να κάνουν οι ομογενείς ώστε να γίνουν όσο ισχυροί και ακόμη ισχυρότεροι από τους Αμερικανοεβραίους.

Το αντίστοιχο των Ελληνοαμερικάνων είναι οι Αμερικάνοι Ισραηλινής καταγωγής που είναι δέκα έως τριάντα φορές λιγότεροι από τους Έλληνες. Το αντίστοιχο των Αμερικανοεβραίων είναι οι Ορθόδοξοι της Αμερικής που είναι περίπου ισάριθμοι με τους Εβραίους δηλαδή έξι με εφτά εκατομμύρια. Επιπλέον οι Ορθόδοξοι είναι παγκόσμια διακόσια εξήντα εκατομμύρια ενώ οι Εβραίοι δεκαπέντε με είκοσι εκατομμύρια.

Θα πει κανείς πως την δουλειά πρέπει να την κάνουν οι ομογενείς και οι ομόδοξοι παγκόσμια και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Εν μέρει ισχύει. Ίσως πρέπει να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς ώστε να ισχυροποιηθούν οι Έλληνες και οι Ορθόδοξοι στις ΗΠΑ αλλά και παγκόσμια. Όμως και από εμάς τους Έλληνες της Ελλάδας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία και μάλιστα χρειάζεται να κάνουμε τα προαπαιτούμενα. 

Οι Έλληνες της Αμερικής είναι περίπου δύο με τρία εκατομμύρια. Τόσοι είναι και οι Αμερικάνοι Ρωσικής καταγωγής δηλαδή περίπου δυόμιση εκατομμύρια. Δεν είναι όμως όλοι Ορθόδοξοι. Αρκετοί Εβραίοι προέρχονται από την Ρωσία. Η εκτίμηση είναι μεταξύ πεντακοσίων και εφτακοσίων πενήντα χιλιάδων Εβραίων ρωσικής καταγωγής στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει εκτίμηση για τους Ρωσικής καταγωγής Ορθόδοξους των ΗΠΑ ή αν υπάρχει εγώ δεν μπόρεσα να την βρω.

Με μια αφαίρεση όμως μπορούμε να τους υπολογίσουμε. Δηλαδή αν πάρουμε το νούμερο δυόμιση εκατομμύρια που δίνεται για τους Αμερικάνους Ρωσικής καταγωγής και αφαιρέσουμε τους Εβραίους, οι υπόλοιποι στην συντριπτική πλειοψηφία τους θα είναι Ορθόδοξοι. Επομένως οι Ρώσοι Ορθόδοξοι στις ΗΠΑ, θα πρέπει να είναι σχεδόν δύο εκατομμύρια.

Να το πούμε τελείως χοντρικά, οι Ορθόδοξοι στις ΗΠΑ είναι α) Έλληνες δυόμιση εκατομμύρια β) Ρώσοι δύο εκατομμύρια γ) από τις υπόλοιπες Ορθόδοξες χώρες δύο εκατομμύρια. Συμπεραίνουμε πως τα δύο μεγάλα γκρουπ Ορθόδοξων στις ΗΠΑ είναι οι Έλληνες και οι Ρώσοι. Εδώ υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που οφείλονται σε εμάς, τους Έλληνες της Ελλάδας. Μητσοτάκης, Βαρθολομαίος και λοιποί Νεοταξίτες αποτελούν εμπόδια στην ενδυνάμωση της Ελλάδας.

Δεν ξέρω κατά πόσο οι Ρώσοι των ΗΠΑ διατηρούν στενούς δεσμούς με την χώρα προέλευσης όπως κάνουν οι Έλληνες. Πιθανολογώ πως αρκετοί από αυτούς το κάνουν, χωρίς βέβαια να είμαι σίγουρος. Καταλαβαίνω πως δύσκολα θα μπορούσαν να πάρουν το μέρος της Ρωσίας, όταν οι ΗΠΑ έχουν κακές σχέσεις με την Ρωσία τώρα. Όμως σίγουρα θα αποβλέπουν σε εξομάλυνση των σχέσεων και πιθανώς να το προσπαθούν.

Ο Μητσοτάκης πήρε ακραία θέση υπέρ της Ουκρανίας. Βέβαια και η Ουκρανία είναι Ορθόδοξη χώρα αλλά ο Πρόεδρος της ο Ζελένσκι είναι Εβραίος. Επίσης η Ρωσία είναι η ισχυρότερη και μεγαλύτερη Ορθόδοξη χώρα με τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο πληθυσμό και με ιδιαίτερες ιστορικές σχέσεις με την Ελλάδα. Κανονικά η Ελλάδα έπρεπε να κλίνει περισσότερο υπέρ της Ρωσίας, παρόλο που οι εχθροπραξίες δεν παύουν να είναι πολύ δυσάρεστες.

Επιπλέον έχουμε τον υποτιθέμενο Οικουμενικό, τον Βαθρολομαίο, να έχει μεγάλη κόντρα με την Εκκλησία της Ρωσίας, εν μέρει και λόγω της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Τυπικά ο Βαρθολομαίος είναι Τούρκος πολίτης αλλά δεν παύει να είναι Έλληνας στην καταγωγή. Καπάκι έχουμε τον Ιερώνυμο Ελλάδας και τον Ελπιδοφόρο Αμερικής, στην ίδια γραμμή με τον Βαρθολομαίο. Και οι τρεις είναι γερμανόφιλοι. Η Γερμανία θέλει την Ελλάδα αδύναμη ώστε να μπορεί να την ελέγχει καλύτερα.

Η δημιουργία Ορθόδοξου λόμπι στις ΗΠΑ όπως το Εβραϊκό θα ισχυροποιούσε τους ομογενείς και τους Ορθόδοξους των ΗΠΑ, την Ελλάδα, τους απανταχού Έλληνες και τους απανταχού Ορθοδόξους. Ένα τεράστιο πρόβλημα είναι πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο παραμένει στην Κωνσταντινούπολη. Πως μπορούν να πάνε μπροστά οι Ορθόδοξοι και να ισχυροποιηθούν όταν τυπικά η έδρα βρίσκεται σε μια μουσουλμανική και όχι φιλική προς την Ελλάδα χώρα;

Πως μπορούν να ισχυροποιηθούν οι Ορθόδοξοι όταν ο Οικουμενικός έχει μεγάλη κόντρα με την Εκκλησία της μεγαλύτερης Ορθόδοξης χώρας, με τον μεγαλύτερο αριθμό Ορθόδοξων; Αυτά τα πράγματα μπορεί ακόμη και ένα μικρό παιδί να τα καταλάβει. Όμως ο Βαρθολομαίος «πουλάει τρέλα» και «συνεχίζει τον χαβά του», στερώντας από τους Έλληνες και τους Ορθόδοξους την δυνατότητα να ισχυροποιηθούν περισσότερο από τους Εβραίους. Έτσι για να μας έχουν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι υπόδουλους, στην γραμμή των προδοτικών κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Αυτά τα θέματα πρέπει να λύσουμε εμείς από την μεριά μας ώστε στην συνέχεια οι ομογενείς και οι ομόδοξοι να κάνουν την περισσότερη δουλειά. Όμως αυτά τα θέματα είναι προαπαιτούμενα και αν δεν λυθούν δεν θα μπορέσουν οι ομογενείς να κάνουν πολιτικό λόμπι Ορθόδοξων που δυνητικά κάποια μέρα θα γίνει πιο ισχυρό από των Εβραίων.

Αν οι ομογενείς κατορθώσουν να γίνουν πιο ισχυροί από τους Εβραίους, μέσα από ένα λόμπι Ορθόδοξων στο οποίο αυτοί είναι το μεγαλύτερο γκρουπ και στην συνέχεια οι Ρώσοι, τότε λύθηκαν όλα τα προβλήματα της Ελλάδας ή αν όχι όλα, τότε σχεδόν όλα. Επίσης εμείς οι Έλληνες και Ορθόδοξοι της Ελλάδας πρέπει να δημιουργήσουμε πολύ στενές σχέσεις με όλη την ομογένεια και την ομοδοξία και ιδιαίτερα με αυτούς των ΗΠΑ. 

Στέφανος

Scroll to Top