Πορεία προς Νέα Γιάλτα

Πορεία προς Νέα Γιάλτα

Σε μερικούς ανθρώπους χρειάζεται να εξηγούνται πολύ αναλυτικά τα πράγματα. Είναι αρκετοί που δεν μπορούν να καταλάβουν πως η προκλητικότητα του Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα μπορεί να καθορίσει το μοντέλο της παγκοσμιοποίησης. Να το κάνω όσο πιο λιανά γίνεται. Η Ελλάδα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της ΕΕ. Η αχίλλειος πτέρνα της ΕΕ είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη σε περίπτωση σύρραξης μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας.

Η Τουρκία είναι μαζί με ΗΠΑ, Βρετανία, Ρωσία, Ισραήλ. Δεν θέλουν το παλιό μοντέλο παγκοσμιοποίησης που δημιουργεί Ευρωπαϊκή, Αμερικανική, Ασιατική, Αφρικανική Ένωση και βάζει τις τέσσερις ενώσεις κάτω από μία παγκόσμια φασιστική κυβέρνηση. Θέλουν μια εναλλακτική ήπια παγκοσμιοποίηση. Αφού ο Ερντογάν είναι με το μέρος τους, θα του δώσουν το ελεύθερο να κάνει ότι θέλει με την Ελλάδα.

Δεν θα του πουν αυτοί τι να κάνει αλλά θα δείξουν ανοχή. Και οι τέσσερις άλλες χώρες θεωρούνται φιλικές προς την Ελλάδα. Δεν φταίνε αυτές αλλά εμείς που δεν πήγαμε με το μέρος τους και προτιμήσαμε την Διαβολική Ένωση, εξαιτίας της οποίας καταστραφήκαμε οικονομικά. Αυτές δεν θα μας κάνουν τίποτα αλλά και ούτε θα μας υποστηρίξουν και θα αφήσουν την Τουρκία να κάνει ότι θέλει. Η Τουρκία υπολογίζει την Γερμανία αλλά ΗΠΑ - Βρετανία - Ρωσία είναι πολύ πιο ισχυρές.

Τουρκικά αλιευτικά ψαρεύουν στη Μύκονο. Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης προσπαθούν να μειώσουν την σημασία του γεγονότος. Λένε ότι δήθεν παρασύρθηκαν από τον καιρό. Η Μύκονος δεν είναι δίπλα στα τουρκικά παράλια αλλά στη μέση του Αιγαίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες βρίσκονται στη Μύκονο σχεδόν μια βδομάδα και έχουν απλώσει δίχτυα. Η Τουρκία προχωράει βήμα βήμα, σταδιακά οι προκλήσεις γίνονται ολοένα και πιο σοβαρές. Τούρκοι στρατιώτες μπορεί να αποβιβαστούν στο Super Paradise. 

Αν δεν ανοίξουμε εμείς πυρ, θα προχωρήσουν παρακάτω. Θα πάνε και μια Πάρο και μια Σαντορίνη. Θα βγάζουν selfie με την τουρκική σημαία και θα τις ανεβάζουν στο Insta. Μπορεί να αποβιβαστούν στον Πειραιά για να πάνε μια Πλάκα. Θα ανέβουν στην Ακρόπολη για να βγάλουν φωτογραφίες με την τουρκική σημαία. Μπορεί μετά να πάνε και Επτάνησα. Θα κάνουν βόλτες σε όλη την Ελλάδα. Το θέμα είναι ότι εμείς κάποια στιγμή πρέπει να τους εμποδίσουμε γιατί αλλιώς δεν θα σταματήσουν. Αυτή η στιγμή μπορεί να είναι όταν μπουν στα χωρικά ύδατα.

Όταν ανοίξουμε πυρ, θα ανταποδώσουν και θα ξεκινήσει ο πόλεμος. Θα τρέξουμε αμέσως στους υποτιθέμενους εταίρους. Πιθανότατα οι Ευρωπαίοι θα μιλήσουν με ΗΠΑ - Βρετανία - Ρωσία. Αυτές οι τρεις χώρες θα κωλυσιεργούν και θα απευθύνουν κατευναστικές νουθεσίες προς αμφότερες τις αντιμαχόμενες πλευρές. Τι στάση θα κρατήσει η Κίνα; Κανονικά δεν πρέπει να εμπλακεί διότι βρίσκεται πολύ μακριά. Δεν την αφορά το ζήτημα. Εκτός αυτού δεν μπορεί να τα βάλει με ΗΠΑ - Ρωσία - Βρετανία. 

Η ΕΕ δεν θα περιμένει για πολύ. Θα επέμβει πιθανώς πρώτη η Γαλλία που είναι η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη. Τότε θα πλακώσουν ΗΠΑ - Βρετανία - Ρωσία για ειρηνευτικούς λόγους ώστε να μην εξαπλωθεί η σύρραξη. Θα καθίσουν όλοι σε ένα τραπέζι υπό την απειλή γενικευμένης ανάφλεξης. Οι Ευρωπαίοι θα αρχίσουν «το ευρωπαϊκό οικοδόμημα… η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση... η ευρωπαϊκή ιδέα...» και τις γνωστές τις μπούρδες. Οι άλλοι θα τους απαντήσουν:

«Ξεχάστε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Δεν βλέπετε ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά; Παραλίγο να φτάσουμε στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κάποιο άλλο μοντέλο πρέπει να βρούμε».

Με αυτό τον τρόπο θα γίνει η Νέα Γιάλτα. Που θα καταλήξουν δεν μπορώ να ξέρω. Πιθανώς ένα μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, θα βγει εκτός ΕΕ. Βέβαια το πακέτο της συμφωνίας θα περιλαμβάνει και άλλες περιοχές όπως την Μεσόγειο. Σε μια δεύτερη φάση, η συμφωνία μπορεί να περιλαμβάνει όλο τον κόσμο, με την συμμετοχή της Κίνας στις συζητήσεις.

Εμείς θα είμαστε με τους ηττημένους και θα μας ρίξουν. Για αυτή την πολύ άσχημη εξέλιξη θα φταίνε Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες και Σημίτης, με πρώτο από τους χειρότερους τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης. ΗΠΑ, Βρετανία, Ρωσία, Ισραήλ, Τουρκία θα είναι με τους νικητές και θα ωφεληθούν.

Γιώργος

Scroll to Top