Πρόεδρος ο Τζέφρης 2

Πρόεδρος ο Τζέφρης 2;

AUDIO

Ένα άλλο πρόσωπο που έχει ακουστεί είναι ο Σαμαράς. Το έπαιζε αντιμνημονιακός. Εξαπάτησε τον ελληνικό λαό λέγοντας ότι θα καταργήσει τα Μνημόνια και έκανε αμέσως μόλις ανέλαβε ακριβώς το αντίθετο. Ξεπέρασε και τον Καραμανλή με την κοροϊδία για το Χρηματιστήριο. Τι θα γίνει με τον Σαμαρά; Αυτό είναι πρόβλημα του Μητσοτάκη. Έπρεπε να τον βάλει στην θέση του Skene Mar Garett, Αντιπρόεδρο της Κομισιόν. Εμείς θα την πληρώσουμε τώρα που δεν τον έβαλε; Μπορεί ο Μητσοτάκης να σουτάρει τον Skene Mar Garett και να βάλει τον Σαμαρά να γλυτώσουμε; Με τον Mar Garett δεν κερδίζουμε τίποτα ως χώρα. Με τον Σαμαρά στην θέση του Αντιπροέδρου ξεμπερδεύουμε από αυτόν.

Όσα πιο μακριά τόσο καλύτερα. Αν μπορούν να τον στείλουν ακόμα πιο μακριά, στα Ηνωμένα Έθνη. Αν δεν γίνεται τίποτα τώρα, να περιμένει πέντε χρόνια για να γίνει Πρόεδρος. Το κλείνουμε από τώρα. Ας κάνουν μια συμφωνία κυρίων και να την κρατήσουν. Θα έχει πολύ γέλιο να είναι ο Σαμαράς Πρόεδρος και ο Τσίπρας Πρωθυπουργός. Μακάρι να δούμε κάτι τέτοιο. Υπάρχει μια προϋπόθεση για τον Σαμαρά. Να δείξει ειλικρινή μεταμέλεια για όλα όσα έκανε και να το εκφράσει δημόσια. Να αποσυρθεί άμεσα από τα πολιτικά και να πάρει και τον Άδωνι μαζί του από τώρα, να ησυχάσουμε και από αυτόν. Και αυτός μας τα έχει πρήξει πολύ άσχημα. Το δεύτερο δεν είναι προϋπόθεση αλλά ανταπόδοση της χάρης που θα τον κάνουμε Πρόεδρο.

Του κάνουμε μεγάλη χάρη του Σαμαρά να τον βάλουμε Πρόεδρο μετά από όλα όσα τραβήξαμε από αυτόν. Το λέμε για να μην είναι παραπονεμένος. Για να μην κλαίει και τον πιάσει πάλι καμιά κατάθλιψη, παρόλο που δημιούργησε μαζική κατάθλιψη στους Έλληνες με τα πεπραγμένα του. Έμεινε λίγο στην πρωθυπουργία και στην προεδρία της ΝΔ. Ήταν πολλά χρόνια εκτός πολιτικής, στην πολιτική έρημο όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει και είχε πάθει κατάθλιψη. Βρέθηκε ξαφνικά από το πουθενά, τα αζήτητα, στο επίκεντρο της πολιτικής δράσης, όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής. Εκεί που γλυκάθηκε, του το κόψανε στη μέση. Έχει λυσσάξει, τον έχει πιάσει μανία και δημιουργεί διάφορες ανακατοσούρες. Αν εξασφαλίσει κάποια θέση θα ηρεμήσει.

Ηλικιακά τον παίρνει για Πρόεδρο, σε πέντε χρόνια γιατί θα είναι 74. Ακόμα και σε δέκα τον παίρνει, θα είναι 79. Ο Καραμανλής ήταν 73 στην πρώτη και 83 στην δεύτερη θητεία. Ο Παπούλιας ήταν 76 στην πρώτη και 81 στην δεύτερη. Ο Στεφανόπουλος ήταν 69 στην πρώτη και 74 στην δεύτερη. Ο Παυλόπουλος ήταν 65 όταν ξεκίνησε την θητεία του.

Ο Τζέφρης θα είναι 68 του χρόνου. Ίδια ηλικία έχει ο Σαμαράς με τον Παπανδρέου. Ο Σαμαράς είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος. Η Γεννηματά είπε ότι θα προτείνει Πρόεδρο από τον προοδευτικό χώρο. Η Σπυράκη απέκλεισε Σημίτη και Βενιζέλο. Η Γεννηματά θα κάνει πάρτι και με τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου γιατί δεν θα είναι πια μέσα στα πόδια της. Ο Βενιζέλος είναι εκτός ΚΙΝΑΛ αλλά κινείται στον χώρο της κεντροαριστεράς. Ένα θετικό του Τζέφρη είναι πως έχει καλές σχέσεις και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως δεν αποκλείεται να έχει την στήριξη και των τριών κομμάτων, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τζέφρης είπε το «λεφτά υπάρχουν» που δεν θεωρείται εξαπάτηση γιατί είναι γενικό και αόριστο. Καθένας το εκλαμβάνει όπως θέλει. Λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν καλά φυλαγμένα στο εξωτερικό. Είναι ο άνθρωπος που έφερε τα Μνημόνια στην Ελλάδα. Εκεί είναι ένα μελανό σημείο και ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν είχε άλλες εναλλακτικές. Έχει όμως και θετικά.

Πρότεινε δημοψήφισμα και για την αλλαγή στο Σύνταγμα και για την έγκριση των Μνημονίων. Εμείς είμαστε υπέρ ενός δημοψηφίσματος κάθε πέντε χρόνια σε δέκα περίπου θέματα. Έλυσε ένα ζήτημα δεκαετιών με την ρύθμιση αυθαιρέτων. Το θεωρούμε πολύ σημαντικό. Ζήτησε κυβέρνηση συνεργασίας παρόλο που είχε την ψήφο εμπιστοσύνης και δεν δέχτηκε ο Σαμαράς. Ήταν ο μόνος που παραιτήθηκε. Ακριβώς τι συνέβη στο παρασκήνιο είναι άγνωστο. Υποθέτουμε ότι αναγνώρισε την γενική λαϊκή κατακραυγή για τα Μνημόνια.

Έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Παγκόσμιο Ελληνισμό γιατί έχει ζήσει και εργαστεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Σουηδία. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Σουηδικά. Ο Παγκόσμιος Ελληνισμός μας έχει βοηθήσει πολύ και θα συνεχίσει να μας βοηθάει ανεξάρτητα με το ποιος θα είναι Πρόεδρος. Θα είναι κάτι θετικό όμως ο νέος Πρόεδρος να αποτελεί την προτίμηση του Παγκόσμιου Ελληνισμού και ιδιαίτερα των Ελληνοαμερικανών. Δεν είναι η επιλογή των ομογενών αλλά προτιμότερος από άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί.

Όπως και να το κάνουμε οι ΗΠΑ είναι η παγκόσμια υπερδύναμη. Βενιζέλος, Αλιβιζάτος και Παυλόπουλος είναι φιλογάλλοι. Ο Σημίτης είναι φιλογερμανός. Οι Γερμανοί μας έλιωσαν ενώ οι Γάλλοι κοιτούσαν απαθείς. Ένας Πρόεδρος που έχει άριστες σχέσεις με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα θα βοηθήσει, αν ελπίζουμε σε κάποια στήριξη από τις ΗΠΑ. Τέλος, ο Τζέφρης είναι στυλάκι, τώρα με το μουσάκι και το κοντό μαλλί έχει γίνει τύπου GQ. Θα πουλάει μούρη για την Ελλάδα όπου πηγαίνει.

... προηγούμενο

Scroll to Top