Προσχεδιασμένη καταστροφή

Προσχεδιασμένη καταστροφή

Τι σχέση έχουν οι Δαίμονες της Κόλασης με την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας και τους Ναζί; Όπως θα εξηγηθεί έχουν σχέση μεταξύ τους αν και φαίνονται άσχετα. Να ξεκινήσω από το τεχνικό κομμάτι, τα οικονομικά. Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται. Η ΕΕ δεν είναι κάτι που συμφέρει όλους. Κάποιοι ωφελούνται, κάποιοι ζημιώνονται και κάποιοι καταστρέφονται.

Η Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχε και έχει χαμηλότερη παραγωγικότητα και λιγότερο τεχνολογικά εξελιγμένες διαδικασίες παραγωγής. Και το δεύτερο προκαλεί χαμηλότερη παραγωγικότητα. Επομένως τα ελληνικά προϊόντα βιομηχανίας/βιοτεχνίας δεν είναι τόσο ανταγωνιστικά σε σχέση με άλλων περισσότερο οικονομικά αναπτυγμένων χωρών της ΕΕ.

Σε αυτό είχε δύο γραμμές άμυνας όπως κάθε άλλη χώρα. Η μία είναι ο προστατευτισμός και η άλλη το εγχώριο νόμισμα. Ο προστατευτισμός κάνει τα εισαγόμενα ακριβότερα με δασμούς και έτσι προστατεύονται τα εγχώρια στην εγχώρια αγορά. Εντός της ΕΕ δεν υπάρχει προστατευτισμός επομένως η μία γραμμή άμυνας χάνεται. Το σχετικά αδύναμο νόμισμα, με κάποιους μηχανισμούς, λειτουργεί υπέρ της ανταγωνιστικότητας των εγχώριων προϊόντων, μειώνοντας της τιμές τους σε σχέση με προϊόντα χωρών που είχαν πιο δυνατό νόμισμα όπως πχ η Γερμανία. Με την συμμετοχή στην Ευρωζώνη χάθηκε και η δεύτερη αυτή γραμμή άμυνας.

Και γιατί να μην παράγονται τα προϊόντα βιομηχανίας/βιοτεχνίας εκεί που γίνεται πιο παραγωγικά; Γιατί όταν φεύγει η παραγωγή από μία χώρα, χάνονται θέσεις εργασίας και μειώνεται το ΑΕΠ. Έτσι δημιουργείται ανεργία και «φτωχαίνει» η χώρα και οι πολίτες. Αυτό το έγκλημα διαπράχθηκε στην Ελλάδα από ΕΕ - ΝΤΠ και τους ευρώδουλους προδότες συνεργούς τους. Η πολύ διαφημισμένη δήθεν προσέγγιση του οικονομικού επιπέδου των πλουσιότερων χωρών της ΕΕ ήταν το «τυράκι» για να πέσουμε μέσα στην ποντικοπαγίδα. Ήταν μια καλοστημένη απάτη των ευρώδουλων προδοτικών κυβερνήσεων.

Στην πραγματικότητα συνέβη ακριβώς το αντίθετο δηλαδή η Ελλάδα φτώχυνε από την συμμετοχή της σε ΕΕ - Ευρωζώνη. Βέβαια για κάποια διάστημα αρκετών ετών, οι ευρώδουλες κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή, κρατούσαν την ελληνική οικονομία με «ενέσεις» δηλαδή επιδοτήσεις, δημόσιο και ιδιωτικό δανεισμό και δινόταν η ψευδαίσθηση πως πηγαίνει καλά. Έτσι ήλθε η χρεοκοπία και το μεγαλύτερο χρέος του κόσμου ως ποσοστό. Σε βάθος χρόνου όμως αποκαλύφθηκε η πραγματική καταστροφή που συντελούνταν σταδιακά. Η Ελλάδα είναι μία κατεστραμμένη οικονομικά χώρα και θα παραμένει σε οικονομικό μαρασμό όσο βρίσκεται εντός ΕΕ - Ευρωζώνης.

Ανέφερα τον προστατευτισμό εντός ΕΕ που δεν υπάρχει. Σε σχέση με άλλες χώρες που βρίσκονται εκτός, η ΕΕ χρησιμοποιεί προστατευτισμό. Όμως Γαλλία και Γερμανία ενδιαφέρονται να προστατεύσουν τα δικά τους προϊόντα από τον ανταγωνισμό της Κίνας και άλλων χωρών εκτός ΕΕ και όχι τα ελληνικά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ασκήσει πολιτικές προστατευτισμού αλλά γίνεται μόνο από την ΕΕ.  

Η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα. Υποτίθεται πως οι Υπουργοί Οικονομικών, από το 1996 μέχρι την καταστροφή, είχαν διδακτορικά στα οικονομικά. Είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι με ονόματα και διευθύνσεις, Ιωάννης Παπαντωνίου, Νικόλαος Χριστοδουλάκης, Γεώργιος Αλογοσκούφης. Στον Παπαθανασίου δεν μπορούμε να επιρρίψουμε πολλές ευθύνες γιατί δεν έκλεισε ούτε χρόνο στην θέση. Μάλιστα αυτός δεν έχει διδακτορικό στα οικονομικά.

Το ερώτημα είναι απλό. Είναι δυνατόν άνθρωποι με διδακτορικά στα οικονομικά να είναι τελείως άσχετοι από οικονομικά και να μην μπορούν να καταλάβουν ό,τι μόλις ανέλυσα; Αυτό δεν γίνεται. Επομένως οι εξηγήσεις είναι δύο. Η πρώτη είναι πως τα πτυχία είναι μαϊμού δηλαδή πλαστά. Επειδή είχαν γερές γνωριμίες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κανείς δεν έλεγξε την γνησιότητα των πτυχίων τους. Σε αυτή την περίπτωση δεν είχαν ιδέα τι γινόταν και τι έκαναν.

Η δεύτερη και πιθανότερη εξήγηση είναι πως ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν και τι γινόταν. Απλά συμμετείχαν μαζί με τον Σημίτη και τον Καραμανλή στο προσχεδιασμένο έγκλημα της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας και την προδοσία της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών. Η ενδεδειγμένη ποινή για εσχάτη προδοσία που οδήγησε σε τεράστια καταστροφή και υποδούλωση είναι η θανατική. Το τρίο των Οικονομικών (Παπαθανασίου, Χριστουδουλάκης, Αλογοσκούφης) θα πρέπει να καταδικαστεί σε θάνατο μαζί με το ντουέτο Σημίτη - Καραμανλή. Ενδεχομένως να έχουν ευθύνες και άλλοι υπουργοί του οικονομικού τομέα (Ανάπτυξης, Εργασίας κλπ) των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή.

Οι Δαίμονες της Κόλασης

Στάθης

Scroll to Top