Ραντεβού με την ιστορία

Ραντεβού με την Ιστορία

AUDIO

Τα πρώτα χρόνια της κρίσης δεν είχαμε αντιληφθεί ακριβώς πόσο μεγάλη ήταν η ζημιά. Πότε ακριβώς θα έπρεπε να το αντιληφθούμε δεν είναι κάτι που προσδιορίζεται. Σίγουρα όμως μέχρι το 2015 έπρεπε να είχαμε αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η έξοδος από την Evil Union. Ο Σατανάς μένει στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Έχει δύο σπίτια. Μας έβαλαν ένα ΔΙΑΟΛΟ πάνω από το κεφάλι μας, μια άκαμπτη και αναποτελεσματική γραφειοκρατία να μας διατάζει.

Το κατάφεραν με αέρα κοπανιστό, μια υπόσχεση ευημερίας. Για αυτό είναι Evil Union, πιο evil δεν γίνεται. Μην αφήνετε τους ευρώδουλους να σας μπερδεύουν και να σας κοροϊδεύουν. Είναι κακοί δαίμονες, προδότες, πουλημένοι. Κάποιοι από αυτούς είναι άσχετοι τελείως ή ηλίθιοι. Μην νομίζετε ότι κάποιος ξέρει τι του γίνεται επειδή έχει ένα μικρόφωνο, μια στήλη ή φοράει ακριβό κοστούμι και έχει ύφος σοβαρό. Καραγκιόζηδες είναι πολλοί από αυτούς.

Το καλοκαίρι του 2015 δεν βρήκαμε βοήθεια από πουθενά. Ο Ομπάμα περιορίστηκε στα καλά λόγια και κάποιες πιέσεις προς την ΕΕ. Ενδεχομένως καλοπροαίρετα αλλά τελείως λανθασμένα ήταν στην γραμμή Κλίντον υπέρ της ενότητας της ΕΕ. Σύμφωνα με τον Καμένο παρενέβη ώστε να μην γίνει η έξοδος. Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν εντός. Δεν βρέθηκε στήριξη για την Ελλάδα από πουθενά ούτε από Ρωσία ούτε από Κίνα. Δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Οι μόνοι που μας συμπαραστάθηκαν ήταν οι ομογενείς.

Έπρεπε να είχαμε βγει το καλοκαίρι 2015; Από την στιγμή που έγινε το δημοψήφισμα έπρεπε να ακολουθηθεί η απόφαση του ελληνικού λαού. Ας το ξεχάσουμε προς στιγμή το δημοψήφισμα. Ας πούμε ότι δεν έγινε. Η έξοδος τότε θα ήταν πολύ προβληματική. Αναγνωρίσαμε τις δυσκολίες και για αυτό δεν αντιδράσαμε έντονα.

Το ότι δεν αντιδράσαμε έντονα το 2015, δεν σημαίνει ότι το αφήσαμε. Το δουλεύαμε συνεχώς και περιμέναμε τις κατάλληλες συνθήκες. Τώρα οι διεθνείς συγκυρίες είναι πολύ ευνοϊκές. Η Βρετανία είναι εκτός. Ο Τραμπ ανταποδίδει την ανταγωνιστική στάση ΕΕ και Γερμανίας. Δεν είναι μόνο ο Τραμπ. Αυτή η άποψη ενισχύεται διαρκώς στις ΗΠΑ. Δημιουργείται ένα οικονομικό μπλοκ από ΗΠΑ, Βρετανία και άλλες χώρες που δεν είναι εχθρικό αλλά ανταγωνιστικό προς την ΕΕ.

Τώρα ΗΠΑ, Βρετανία και άλλες χώρες του νέου οικονομικού μπλοκ, θα συνδράμουν στην προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από την ΕΕ. Θα πιέσουν οι ομογενείς μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Θα είναι πολύ πιο ομαλή από ότι θα ήταν το 2015. Παγκόσμια, η αντίδραση σε αυτή την επιπόλαιη, άτσαλη, ακραία παγκοσμιοποίηση μεγαλώνει. Αντί όμως για την επιστροφή στο παλιό σύστημα αναζητείται μια συνετή, προσεκτική, ήπια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση.

Η Ελλάδα θα βγει με τον εύκολο ή τον δύσκολο τρόπο. Ο εύκολος είναι οι ευρώδουλοι να αναγνωρίσουν επιτέλους ότι η συμμετοχή στην ΕΕ και την Ευρωζώνη οδήγησε στην καταστροφή και την υποδούλωση. Τότε, εμείς θα προσποιηθούμε ότι τους θεωρούμε όλους καλοπροαίρετους που απλά έσφαλαν και διόρθωσαν το λάθος τους, αν και ξέρουμε ότι δεν είναι έτσι σε πολλές περιπτώσεις.

Η σειρά από την ευρωδουλικότητα στον αντιευρωπαϊσμό είναι ως εξής: σημιτικοί, μητσοτακικοί, καραμανλικοί, καμενικοί, σαμαρικοί, παπανδρεϊκοί, τσιπρικοί, κωνσταντοπουλικοί, λαφαζανικοί, ΧΑ, ΚΚΕ. Οι σημιτικοί με άριστα το 10, παίρνουν 11 στην ευρωδουλικότητα. Υπηρετούν τα γερμανικά συμφέροντα καλύτερα και από τους ίδιους τους Γερμανούς. Οι μητσοτακικοί με άριστα το 10, παίρνουν 10. Μητσοτακικοί και σημιτικοί συγκυβερνούν.

Το ραντεβού της χώρας με την Ιστορία δεν μπορεί να περιμένει τον όποιο Μητσοτάκη να εξαντλήσει την τετραετία του. Ούτε οι διεθνείς εξελίξεις που τρέχουν με πολύ γοργούς ρυθμούς μπορούν να το κάνουν. Τα συμφέροντα της χώρας είναι πάνω από των μητσοτακικών και τω σημιτικών. Τώρα υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας και η χώρα δεν επιτρέπεται να το χάσει. Αν δεν το εκμεταλλευτεί ο Μητσοτάκης όπως περιγράφουμε, θα ανατραπεί με κάποιο τρόπο.

Scroll to Top