Σίγουρη Ανατροπή

Σίγουρη ανατροπή

Καθείρξεις για ειδικούς

Η άλλη μεγάλη βλακεία που κάνουν είναι πως θεωρούν πως το Καθεστώς θα παραμείνει αιώνια. Κανένα Καθεστώς στην Ιστορία δεν παρέμεινε αιώνια. Η ζωή και η πολιτική είναι γεμάτη αλλαγές. Δεν πάει να πει πως επειδή ισχύει κάτι τώρα, θα ισχύει αιώνια. Μπορεί για ένα μεγάλο διάστημα να μην συμβαίνει τίποτα ή να συμβαίνουν λίγα πράγματα.

Σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα συμβούν πάρα πολλά. Συνήθως έτσι γίνεται με τις αλλαγές. Γίνονται σε μικρά χρονικά διαστήματα. Η διαδικασία ωρίμανσης των συνθηκών που θα επιτρέψουν την αλλαγή, παίρνει πολύ χρόνο. Οι συνθήκες ανατροπής του Καθεστώτος ΕΕ - ΝΤΠ έχουν ωριμάσει. Είναι κατά κάποια τρόπο αναμενόμενη η ανατροπή.

Είναι κάτι που συζητείται ευρέως αλλά βέβαια δεν είναι κάτι που δημοσιεύουν τα κανάλια και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Δεν τους συμφέρει να πουν πως επίκειται ανατροπή τους. Η δικτατορία το '67, ήταν αναμενόμενη και από πολλούς επιθυμητή διότι πίστευαν πως μόλις θα έστρωναν τα πράγματα, οι δικτάτορες θα προκήρυσσαν εκλογές. Αρκετοί πιστεύουν πως αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, ενδεχομένως και να κέρδιζαν τις εκλογές (οι δικτάτορες).

Πριν το ’67 είχαμε ψευτο-δημοκρατία. Αυτό άλλαξε μέσα σε μία νύχτα. Μετά είχαμε εφτά χρόνια δικτατορία. Μέσα σε μία μέρα αυτή η κατάσταση άλλαξε, της δικτατορίας. Βέβαια περίπου μισό χρόνο πριν είχε αρχίσει να διαφαίνεται η πιθανή πτώση της, από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στην Κύπρο άλλαξαν τα σύνορα μέσα σε λίγες μέρες, σε δύο φάσεις που απείχαν χρονικά τρεις βδομάδες. Από τότε που συστάθηκε το Νεοελληνικό κράτος, είχαμε βασιλεία. Η δικτάτορες δεν την κατήργησαν. Αυτό άλλαξε μέσα σε μία μέρα, με το δημοψήφισμα.

Η Ένωση Κέντρου (ή όποια άλλη ονομασία είχε) ήταν για δεκαετίες κόμμα εξουσίας. Άλλαξε μέσα σε μία Κυριακή. Το ΠΑΣΟΚ ήταν για τριάντα και παραπάνω χρόνια το πρώτο κόμμα της κεντροαριστεράς και κόμμα εξουσίας. Αυτό άλλαξε σε μία εκλογική αναμέτρηση. Η Χρυσή Αυγή ήταν για παραπάνω από τριάντα χρόνια, ένα πολύ μικρό κόμμα εκτός Βουλής που μάλιστα δεν συμμετείχε σε όλες τις εκλογές. Αυτό άλλαξε σε μία μέρα, την ημέρα των εκλογών. Βέβαια για να ωριμάσουν οι συνθήκες ώστε να γίνουν αυτά, χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Άμα το ψάξει κανείς βρίσκει άπειρα παραδείγματα. Έδωσα μόνο μερικά. Μία κατάσταση μπορεί να κρατάει μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά αυτό δεν πάει να πει πως θα κρατήσει αιώνια. Η αλλαγή ή ανατροπή αυτής της κατάστασης γίνεται μέσα σε απειροελάχιστο χρονικό διάσημα, συγκριτικά με το πόσο κράτησε η κατάσταση. Η ωρίμανση όμως των συνθηκών ώστε να καταστεί εφικτή η ανατροπή της κατάστασης, χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο, άλλα μικρότερο από την διάρκεια της κατάστασης. 

Το Καθεστώς ΕΕ - ΝΤΠ υφίσταται για μισό σχεδόν αιώνα. Η ΝΤΠ είναι σχετικά πιο νέα εξέλιξη αλλά προετοιμαζόταν από τότε, από τις αρχές της ΕΕ. Η ΝΤΠ είναι η επέκταση της ΕΕ παγκόσμια. Δηλαδή η ΕΕ θα είναι το μοντέλο πάνω στο οποίο θα στηριχτούν η Ασιατική, η Αφρικανική και η Αμερικανική Ένωση και μετά θα μπουν κάτω από μία Παγκόσμια Ολιγαρχική Σοσιαλιστική Δικτατορία.

Επειδή το Καθεστώς υφίσταται σχεδόν μισό αιώνα δεν πάει να πει πως θα υπάρχει αιώνια. Χρειάστηκαν δεκαετίες για να ωριμάσουν οι συνθήκες ανατροπής του Καθεστώτος. Η ανατροπή του θα διαρκέσει μικρό χρονικό διάστημα, ίσως λίγες ώρες ή λίγες μέρες. Η πιο ακραία χρονικά περίπτωση είναι να διαρκέσει λίγες βδομάδες, η ανατροπή. Το πιθανότερο είναι να πάρει κάποιες μέρες, λίγες ή περισσότερες.

Δηλαδή ότι δεν έγινε σε πενήντα χρόνια, θα γίνει σε λίγες μέρες. Το πότε θα γίνει είναι ένα ερώτημα. Σίγουρα όμως δεν θα αργήσει. «Μπορεί να μην πετύχει η ανατροπή του Καθεστώτος» σκέφτονται κάποιοι. Και αν πετύχει όμως τι γίνεται; Τι περιμένει τους Καθεστωτικούς για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει; Επίσης ακόμα και να αποτύχει η πρώτη προσπάθεια, θα ακολουθήσει δεύτερη, τρίτη, τέταρτη κλπ. Έτσι κάποια θα πετύχει. 

Δεν θα τελειώσουν στην μία αλλά θα είναι σαν τα κύματα του ωκεανού οι προσπάθειες, μέχρι να επιτευχθεί η ανατροπή του Καθεστώτος. Ένα κύμα έρχεται ή σκάει, μεσολαβούν κάποια δευτερόλεπτα και μετά έρχεται ή σκάει το επόμενο. Έτσι θα είναι και οι προσπάθειες ανατροπής του Καθεστώτος ΕΕ - ΝΤΠ, μόνο που δεν θα μεσολαβούν δευτερόλεπτα αλλά μεγαλύτερα διαστήματα, μέχρι να πνίξουν το Καθεστώς δηλαδή να το ανατρέψουν.

Ηλίας

Scroll to Top