Σκηνικό απόλαυσης

Σκηνικό απόλαυσης

Δεινόσαυροι TV ράδιου

Αυτά που θα εξηγήσω παρακάτω, αν τα διαβάσουν κάποιοι techies (τεχνολογικά ενημερωμένοι ή εξελιγμένοι) ενδεχομένως να βάλουν τα γέλια, γιατί για αυτούς είναι απλά πράγματα, σαν να λέμε «ένα συν ένα κάνει δύο». Όμως αγαπητοί techies δεν είναι όλοι οι άνθρωποι techies. Δεν είναι για εσάς αλλά αν θέλετε μπορείτε να το διαβάσετε. Σίγουρα ένα βίντεο ή μία ταινία δεν παρακολουθούνται ευχάριστα σε ένα γραφείο αλλά μπροστά σε μία τηλεόραση, έχοντας αράξει σε ένα καναπέ ή σε μία πολυθρόνα.

Επομένως για να παρακολουθήσουμε ευχάριστα βίντεο από το Ίντερνετ θέλουμε smart tv; Η μήπως δεν είναι απαραίτητη; Λοιπόν δεν είναι απαραίτητη κι εγώ δεν έχω smart tv. Έχω μία τηλεόραση για ένα και μόνο λόγο. Θέλω να παρακολουθώ την προπαγάνδα των καναλιών για τα ψέματα που λένε. Αλλιώς δεν θα είχα καθόλου τηλεόραση. Θα σας περιγράψω δύο σκηνικά, το ένα το έχω τώρα και το άλλο στο παρελθόν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα desktop με μεγάλη οθόνη.

Η δικιά μου είναι 24άρα αλλά υπάρχουν και πολύ μεγαλύτερες που δεν είναι ακριβές. Βάζετε την οθόνη σε ένα γραφείο και μετά τοποθετείτε σε μία σωστή απόσταση πολυθρόνες ή καναπέ. Αν είναι σχετικά ελαφριές οι πολυθρόνες, μπορείτε να τις μεταφέρετε εύκολα από κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού όταν τις χρειάζεστε για να δείτε βίντεο και ταινία. Για τον καναπέ ή τις βαριές πολυθρόνες είναι πιο δύσκολο αλλά πάλι εφικτό. Επίσης έχω δύο καλά ηχεία που δεν είναι καθόλου μα καθόλου ακριβά.

Για μένα μία καλή απόσταση είναι γύρω στο ενάμιση με δύο μέτρα από την οθόνη. Για άλλους μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο. Δύο πολυθρόνες παίρνει πολύ άνετα. Τρεις είναι οριακά. Παίρνει και τέσσερις αλλά οι δύο ακρινοί βλέπουν υπό γωνία. Βέβαια κάτι αντίστοιχο θα έχει συμβεί σίγουρα και στο σινεμά, να βλέπουμε ταινία υπό γωνία επειδή είχε πολύ κόσμο και πήγαμε αργά. Παλαιότερα, είχα βάλει ένα καναπέ, στον τοίχο απέναντι από την οθόνη, σε ένα στενό δωμάτιο. Αν δεν είναι στενό, μπορείτε να τον μεταφέρετε λίγο πιο μπροστά από τον τοίχο όταν θέλετε να δείτε βίντεο ή ταινία.

Μόνο με αυτό το σκηνικό, μπορεί κανείς να απολαμβάνει ταινίες και άπειρα βίντεο στο Ίντερνετ. Τώρα αν κάποιοι είναι οικογένεια τετραμελής (και πάνω) και θέλουν να βλέπουν όλοι μαζί τηλεόραση ή τους αρέσει να έρχονται φίλοι στο σπίτι και να βλέπουν τηλεόραση, ίσως αξίζει η αγορά μιας smart tv. Εγώ βλέπω μόνος μου, με το έτερο ήμισυ ή με κανένα φίλο. Για μέχρι δύο άτομα, το στήσιμο που περιέγραψα είναι υπεραρκετό. Τα βίντεο που υπάρχουν στο Ίντερνετ είναι άπειρα. Η ποιότητα είναι από κάκιστη μέχρι καλή ή πολύ καλή. Είναι σε όλα τα θέματα.

Επιπλέον υπάρχουν ταινίες που μπορεί να δει κανείς μέσω Ίντερνετ, από στικάκι, σκληρό δίσκο ή dvd. Χρειάζεται ασύρματα mouse και πληκτρολόγιο ή να αγοράσετε extension (επιμηκύνσεις) αν είναι ενσύρματα. Προτιμότερο είναι τα ασύρματα. Αράζετε στον καναπέ ή την πολυθρόνα με το mouse και το πληκτρολόγιο που κάνουν την αντίστοιχη δουλειά με το τηλεκοντρόλ. Αν η ταινία ή το βίντεο πρόκειται να διαρκέσει αρκετή ώρα, τα ακουμπάτε κάπου και τα παίρνετε όταν θέλετε να σταματήσετε ή αλλάξετε κάτι.

Το ίδιο μπορεί να γίνει με μικρότερη οθόνη και χωρίς ηχεία. Γίνεται ακόμη και με laptop. Μια σχετικά μεγάλη οθόνη το κάνει πιο ευχάριστο όπως και τα ηχεία. Με μια μικρότερη οθόνη ίσως είναι καλύτερα να καθίσετε πιο κοντά. Αυτό το σκηνικό όχι μόνο υποκαθιστά την τηλεόραση αλλά είναι πολύ καλύτερο από την τηλεόραση γιατί ανά πάσα στιγμή υπάρχουν άπειρες επιλογές και δεν είσαστε υποχρεωμένοι να βλέπετε ότι παίζει η τηλεόραση. Ούτε χρειάζεται να περιμένετε πότε θα αγοράσετε την smart tv. Εδώ και τώρα μπορείτε να μπαίνετε στο ίντερνετ και να βλέπετε άπειρες ταινίες.

Τα βίντεο δεν υπάρχουν μόνο στο youtube. Παρόμοια με το youtube είναι dailymotion, rumble, bitchute, vimeo, veoh κλπ. Επίσης μικρά βίντεο υπάρχουν σε Instagram και tik tok. Αναζήτηση των βίντεο μπορείτε να κάνετε και από τις μηχανές αναζήτησης Google, Mozilla, Bing, Yandex, Explorer/Edge κλπ. Έγραψα στο προηγούμενο άρθρο πως ο υπολογιστής ενδείκνυται για διάφορες εργασίες και αναζητήσεις Ίντερνετ ενώ η smart tv για σερφάρισμα και παρακολούθηση βίντεο. Με αυτό το στήσιμο, χρειάζεται μόνο ένας υπολογιστής με ει δυνατόν μεγάλη οθόνη και κάποια σχετικά φθηνά ηχεία και τίποτε άλλο.

Γιώργος

Scroll to Top