Σταύρωσον αυτόν

Σταύρωσον αυτόν

Την Τρίτη 4 Απριλίου, αναμένεται να παρουσιαστεί σε Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ο Τραμπ. Αν δεν το κάνει, ενδεχομένως να συλληφθεί. Βρίσκεται στο εξοχικό του στην Φλόριντα. Ο Ρεπουμπλικάνος Κυβερνήτης Ντε Σάντις δήλωσε πως δεν θα αφήσει να συμβεί τίποτα στον Τραμπ. Ερώτημα που μπορούν να απαντήσουν όσοι ξέρουν τους νόμους στις ΗΠΑ είναι τι μπορεί να κάνει το δικαστήριο της Νέας Υόρκης και τι μπορεί να κάνει η Πολιτεία της Φλόριντα. Οι Πολιτείες έχουν διαφορετικούς νόμους.

Ένα πιο σημαντικό ερώτημα είναι πως θα βγει τελικά όλα αυτό το σκηνικό για την ΝΤΠ που είναι πίσω από την στοχοποίηση του Τραμπ. Υπάρχουν διάφορα ενδεχόμενα. Μπορεί πράγματι να κάνει πολιτική ζημιά στον Τραμπ αλλά μπορεί να κάνει επίσης και στον Μπάιντεν. Έτσι θα έρθει ένας άλλος Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος να κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024. Μπορεί όμως τελικά να έχει το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει η ΝΤΠ.

Δηλαδή αντί να κάνει πολιτική ζημιά, να ωφελήσει πολιτικά τον Τραμπ και να ανεβάσει τις πιθανότητες του να κερδίσει την Προεδρία. Από ό,τι πληροφορούμαι, έχει την δυνατότητα να είναι υποψήφιος, ακόμη κι αν καταδικαστεί. Δεν μπορούσαν να διαλέξουν χειρότερη στιγμή για αυτούς οι Νεοταξίτες. Στις ΗΠΑ είναι Μεγάλη Εβδομάδα. Το Πάσχα είναι στις 9 Απριλίου, μία βδομάδα πριν των Ορθόδοξων.

Μετά το Μεγάλο Δείπνο, ακολούθησε η προδοσία του Ιούδα με το φιλί και η σύλληψη του Ιησού. Στο Δείπνο ο Ιησούς είχε προβλέψει πως ένας από τους παρευρισκόμενους Αποστόλους θα τον πρόδιδε. Όλοι αρνήθηκαν αλλά ο Ιησούς επέμενε και είπε πως αυτός που θα τον πρόδιδε, καλύτερα να μην είχε γεννηθεί. Μετά το Μεγάλο Δείπνο, ο Ιούδας φίλησε τον Ιησού στον Κήπο της Γεσθημανή για να τον δείξει στους ένοπλους που είχε στείλει το Εβραϊκό Δικαστήριο Σανχεντρίν.

Μετά την σύλληψη, οδηγήθηκε στο σπίτι του Αρχιερέα Καϊάφα, Πρόεδρου του Μεγάλου Εβραϊκού Συνεδρίου. Εκεί είχαν μαζευτεί όλοι οι Αρχιερείς που καταδίκασαν τον Ιησού σε θάνατο. Οι κατηγορίες που απέδωσαν στον Ιησού ήταν σε κάποιο βαθμό βάσιμες. Καταδικάστηκε επειδή θεράπευε αρρώστους Σάββατα, απείλησε πως θα γκρεμίσει το Εβραϊκό Τέμπλο, έκανε εξορκισμούς και δήλωνε πως ήταν ο Μεσσίας. Για αυτούς τους λόγους καταδικάστηκε σε θάνατο.

Όποιοι έχουν την εξουσία στα χέρια τους, εφαρμόζουν τους νόμους όπως τους βολεύουν, σήμερα, τότε και πάντοτε. Ο Ρωμαίος Διοικητής Πόντιος Πιλάτος αντιλήφθηκε πως ο Ιησούς ήταν αθώος και προσπάθησε να τον σώσει. Ένας όχλος παρακινούμενος από τους Εβραίους Αρχιερείς, απαιτούσε την σταύρωση του Ιησού «άρον άρον σταύρωσον αυτόν». Ο Πιλάτος υποχώρησε και είπε «νίπτω τας χείρας μου». Τον Ιησού θανάτωσαν οι Εβραίοι Αρχιερείς.

Σε καμία περίπτωση δεν εξισώνω τον Τραμπ με τον Ιησού Χριστό διότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μεγάλη βλασφημία, ακόμη κι αν ήταν ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου. Ο Ιησούς ήταν αναμάρτητος ενώ όλοι οι άνθρωποι έχουν αμαρτίες. Παρομοιάζω την περίπτωση του Τραμπ, με όσα συνέβησαν στον Ιησού και όχι τον Τραμπ με τον Ιησού.

Ο πραγματικός λόγος που ο Ιησούς καταδικάστηκε σε θάνατο ήταν επειδή αμφισβήτησε την θρησκευτική ηγεσία του Ισραήλ, «αλίμονο σας Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές». Οι Γραμματείς και Φαρισαίοι ήταν διπρόσωποι. Έδιναν έμφαση στους τύπους ενώ ήταν διεφθαρμένοι, φιλάργυροι, εγωιστές και άπληστοι. Ο Ιησούς ζητούσε από τους ανθρώπους να είναι γνήσιοι και αληθινοί.

Οι σημερινοί Γραμματείς και Φαρισαίοι είναι οι Νεοταξίτες, διπρόσωποι και υποκριτές. Δείχνουν ένα καλό πρόσωπο ενώ στην πραγματικότητα είναι τέρατα που εφαρμόζουν ένα κρυφό σχέδιο. Ο Τραμπ, ανάμεσα σε άλλους πολιτικούς παγκόσμια, αμφισβήτησε την Νέα Τάξη Πραγμάτων που έχει κατορθώσει τις τελευταίες δεκαετίες να αποκτήσει τον έλεγχο. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο διώκεται ποινικά.

Τελικά ο Χριστιανισμός έγινε η πρώτη θρησκεία παγκόσμια με 31%. Ακολουθούν Ισλαμισμός 25%, Ινδουισμός 15%, Βουδισμός 5%. Ο Ιουδαϊσμός έχει 0,2%. Στο τέλος η ΝΤΠ θα ηττηθεί. Για μια μεγάλη περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν τελείως αδιανόητο να χάσουν τον Πόλεμο οι Ναζί και ο Χίτλερ. Δεν άλλαξαν τα πράγματα μέσα σε μια μέρα ούτε σε μια βδομάδα ούτε σε έναν μήνα αλλά σταδιακά, λίγο λίγο μέσα σε ένα διάστημα πολλών μηνών.

Θα μπορούσαν ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι να γυρίσουν αυτή την δίωξη υπέρ τους. Εξαρτάται πως θα το χειριστούν επικοινωνιακά και πως θα το χειριστούν επικοινωνιακά οι αντίπαλοι. Ο σκληρός πυρήνας των Δημοκρατικών θα τη δει θετικά (την ποινική δίωξη) όπως ο σκληρός πυρήνας των Ρεπουμπλικάνων θα τη δει αρνητικά. Αυτοί ούτως ή άλλως δεν μεταβάλλουν την προτίμηση ψήφου. Το θέμα είναι τι επίδραση θα έχει στους μετακινούμενους ψηφοφόρους.

Θα μπορέσουν οι Ρεπουμπλικάνοι να πείσουν πως είναι μια άδικη δίωξη επειδή οι Δημοκρατικοί είναι κακοί και ξέρουν πως θα χάσουν τις επερχόμενες εκλογές; Αν δεν είχαν αυτό τον σοβαρό κίνδυνο δεν θα έμπαιναν στην διαδικασία της ποινικής δίωξης. Ή θα πείσουν οι Δημοκρατικοί πως ο Τραμπ είναι ακατάλληλος για Πρόεδρος των ΗΠΑ; Μήπως στο τέλος ζημιωθεί ο Τραμπ αλλά ζημιωθεί επίσης ο Μπάιντεν και ωφεληθεί ένας άλλος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων;

Γεράσιμος

Scroll to Top